όσο εσείς θάβετε...κάποιοι σχεδιάζουν να πάρουν το χώμα κάτω από τα πόδια σας....

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
η νέα τεχνολογία μας έχει δέσει (ή τουλάχιστον θέλει να μας δέσει) γιά τα καλά.
Σε λίγο καιρό κύριοι ούτε θα ακούτε ούτε θα βλέπετε τίποτα χωρίς να πληρώνετε.

1. Τα mp3 που είναι το μέλλον ήδη κατεβαίνουν από το internet με κρυπτογραφημένο το όνομά σας και την παραγγελία μέσα στο τραγούδι. Ενδεχομένως στο μέλλον και από ποιό υπολογιστή παραγγέληθηκαν ώστε να μην μπορείτε ούτε σε άλλον να τα βάλετε... Ήδη έχει "εντοπιστεί" μεγάλος αριθμός παραγγελιών που έχουν "αλλάξει" χέρια...
2. Οι νέοι ραδιοενισχυτές έχουν δυνατότητες ethernet συνδέσεων γιά να ακούτε internetικό ραδιόφωνο. Ό,τι όμως είναι ψηφιακό κλειδώνει... Και αν δεν είναι σήμερα ίσως είναι αύριο. Όταν οι internetiκοί σταθμοί κατακλύσουν τα πάντα μην περιμένετε εσείς να ακούτε fm διότι εκεί δεν θα υπάρχει σταθμός. Όπως αντίστοιχα σήμερα δεν υπάρχουν στα am. Ευτυχώς (παρένθεση) υπάρχουν τα βραχέα. Ακόμα στα βραχέα μπορείς να ακούσεις τη νύχτα απίστευτα πράγματα....
3. Pay tv. Ήδη γίνεται η επανάσταση και στη χώρα μας με τα 3 σε 1 κλπ...
Νομίζετε ότι θα μπορεί κάποιος στο μέλλον να αρκεστεί με τις on air εκπομπές ? Δεν θα υπάρχουν... Μόνο καλωδιακά και όποιος πληρώσει...
και δεν είναι δύσκολο να μπεί και εκεί μια υπογραφή αγοραστή...

Εγώ θα κρατήσω τα cdάκια μου και θα ξεσκονίσω το πικαπάκι μου...

Χαρείτε το νέο κόσμο της γκατζετιάς που δημιουργήσαμε...:SFGSFGSF:

Μιλάτε για τα sites που πληρώνεις για να κατεβάσεις βεβαια... Γιατι στα υπόλοιπα το μόνο που μπορεί να καταγραφεί ειναι η IP του μηχανήματος που κατεβαζει. Κι αυτη για τους περισσότερους ειναι δυναμική...οπότε...τρέχα γυρευε...

Μην πανικοβάλεστε...
Εδώ κυκλοφόρησαν οι δισκογραφικές CD με MP3 μέσα... Μιλάω για 200 - 300 ή και παραπάνω κομμάτια στην τιμώ των 10 ευρώ.
Το είδα στο Metropolis προχθές και ψιλοέπαθα...
Είδαν ότι χάνουν τον πόλεμο και προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν...

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Radio_Mondiale
για αυτους που ακουνε ακομα μουσικη απο ραδιο εκτος FM.
Παντως εγω ακουω ενα Πολωνικο σταθμο στα LW, παιζει πολυ καλη μουσικη.
Μερικους Νορβηγικους στα AM. Εχουν μια αλλη θαλπωρη αυτα τα κυματα, ισως ειναι νοσταλγια βεβαια.
Οι περισσοτεροι απο αυτους που κανουν παρουσιασεις/κριτικες σε αυτο το φορουμ, γραφουνε για παλαιες εκτελεσεις/συγκροτηματα/μουσικαντιδες/δισκους, οποτε εμας τα γεροντια δεν μας πολυπειραζει αν δεν μπορεσουμε να κατεβασουμε το τελευταιο χιτ.
Τα ενδιαφεροντα τα εχουμε κατεβασει ολα οπως γραφτηκε, τα εχουμε δανειστει απο την Βιβλιοθηκη η απο κανεναν φιλο.

Μιλάτε για τα sites που πληρώνεις για να κατεβάσεις βεβαια... Γιατι στα υπόλοιπα το μόνο που μπορεί να καταγραφεί ειναι η IP του μηχανήματος που κατεβαζει. Κι αυτη για τους περισσότερους ειναι δυναμική...οπότε...τρέχα γυρευε...

ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό που κατέβασεις από κάπου που δηλώνεις μόνο την ιπ σου αν ήδη έχει υπογραφή και είναι ήδη προϊόν κλοπής, οπότε γίνεσαι ο δεύτερος ή νιοστός κλεπταποδόχος.

Και το θέμα δεν είναι τι γίνεται σήμερα, αλλά τι θα γίνει αύριο.
Τα παιδιά μας μη έχοντας εναλλακτικές, θα ξέρουν ότι μόνος τρόπος να ακούσουν μουσική θα είναι είτε
1. πληρώνοντας και παίρνοντας κάτι με υπογραφή επάνω
2. σε λίγο δεν θα υπάρχουν καν καταστήματα, αλλά όλα θα αγοράζονται διαδικτυακά
3. δεν θα μπορούν να δανείζονται όπως κάναμε εμείς πριν από 40 χρόνια
4. ούτε καν ραδιόφωνο δεν θα μπορούν να ακούνε. ήδη το ράδιο ακούγεται φρικτά στους ιδιωτικούς χαμηλού κόστους σταθμούς που παίζουν από ένα σκληρό στα 64 mbits...
5. ή εστω μόνο θα πληρώνουν γιά να ακούσουν (καλά αυτό το κάναμε και εμείς - juke boxes για όσουν πρόλαβαν το είδος...)

Παντως δεν βλέπω που είναι το μεμπτόν στους ιντερνετικούς ενισχυτές ή ειδικά ραδιόφωνα που παίζουν ιντερνετικούς σταθμούς. Αν βαλω FM στην πόλη μου οι μόνοι αξιόλογοι σταθμοί είναι η ΕΡΑ2 (μονοφωνικά και χωρίς RDS) και κανα 2 ιδιωτικοί το πολύ (σε σύνολο 30 σταθμών περίπου). Βαζω λοιπόν τον ιντερνετικό ενισχυτή μου, επιλέγω την θεματική κατηγορία της αρεσκείας μου και εφόσον πάω σε αμερικανικούς, έχω και πολύ καλή ποιότητα ήχου. Το ίδιο μπορω να κάνω και απο δορυφορικά ραδιόφωνα αλλά εκει τα θεματικά είναι συχνά κωδικοποιημένα. Οι επιλογές μου έχουν εκατονταπλασιαστεί και αυτό νομίζω είναι καλό (φυσικά και δεν πετάω τα σιντί...)

στα .... μας . Εχουμε ήδη σχεδόν τα άπαντα του Βάγκνερ και του Μάιλς . Μαζί με λίγο Μπαχ we have enough to last a lifetime.

Ανεξαρτήτως των ονομάτων... :grinning-smiley-043
Ψάχνουμε διαρκώς το καινούργιο, αλλά εγώ δε νομίζω να προλάβω να ακούσω ό,τι καλό έχει βγει μέχρι τώρα σε ολόκληρη τη ζωή μου!

Οσο γιγαντώνεται ο έλεγχος άλλο τόσο και το αντάρτικο.

Ο καιρός που κοιμώμασταν πάνω στα spyware έχει περάσει. Είμαστε υποψιασμένοι όλοι μας κι αν όχι θ αναγκαστούμε να γίνουμε.

ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό που κατέβασεις από κάπου που δηλώνεις μόνο την ιπ σου αν ήδη έχει υπογραφή και είναι ήδη προϊόν κλοπής, οπότε γίνεσαι ο δεύτερος ή νιοστός κλεπταποδόχος.

Και το θέμα δεν είναι τι γίνεται σήμερα, αλλά τι θα γίνει αύριο.
Τα παιδιά μας μη έχοντας εναλλακτικές, θα ξέρουν ότι μόνος τρόπος να ακούσουν μουσική θα είναι είτε
1. πληρώνοντας και παίρνοντας κάτι με υπογραφή επάνω
2. σε λίγο δεν θα υπάρχουν καν καταστήματα, αλλά όλα θα αγοράζονται διαδικτυακά
3. δεν θα μπορούν να δανείζονται όπως κάναμε εμείς πριν από 40 χρόνια
4. ούτε καν ραδιόφωνο δεν θα μπορούν να ακούνε. ήδη το ράδιο ακούγεται φρικτά στους ιδιωτικούς χαμηλού κόστους σταθμούς που παίζουν από ένα σκληρό στα 64 mbits...
5. ή εστω μόνο θα πληρώνουν γιά να ακούσουν (καλά αυτό το κάναμε και εμείς - juke boxes για όσουν πρόλαβαν το είδος...)

Aναφέρομαι κυρίως σε torrents, όπου η IP είτε καταγράφεται στο αρχειο torrent που κατεβάζει κανείς, είτε στα logs του tracker όταν ο torrent client ενημερώνει τον tracker κατα τη διάρκεια του κατεβάσματος(με αυτο τον τρόπο υπολογίζονται και τα ratios στους trackers). Για αρχεία multimedia με υπογραφή δεν γνωρίζω κάτι, τουλάχιστο οσο αφορά στους trackers. Στα sites οπου πληρώνεις για να κατεβάσεις, πολύ πιθανό να τους έχουν κοτσάρει μια ψηφιακή υπογραφή για να φαίνεται οτι είναι δικό τους.

Δεν ξέρω αν θα είναι έτσι όπως λετε στο μέλλον... Ισως ειναι η μοναδική φορά που χαιρομαι γιατι στην Ελλάδα οι αλλαγές έρχονται τελευταίες.

Απάντηση: Re: όσο εσείς θάβετε...κάποιοι σχεδιάζουν να πάρουν το χώμα κάτω από τα πόδ

Καλά. Μην τα ακούσεις όλα. Ακου τα 4 τελευταία κουαρτέτα για έγχορδα του Μπετόβεν. Είναι παραπάνω από αρκετά. Trust me.:cool:

I trust you, αλλιώς δεν θα τα είχα ήδη. ;) Αλλά δυσκολεύομαι. Έχω δρόμο ακόμα μέχρι να τα φτάσω.

Re: Απάντηση: Re: όσο εσείς θάβετε...κάποιοι σχεδιάζουν να πάρουν το χώμα κάτω από τα

Αλλά δυσκολεύομαι. Έχω δρόμο ακόμα μέχρι να τα φτάσω.

μη βιάζεσαι. δώσε τους χρόνο. άπαξ και τα ξεκλειδώσεις θα σε συντροφεύουν για την υπόλοιπη ζωή σου.

Μιλάμε για κάτι διαφορετικό από το DRM;
Όσοι αγοράζουν από το ιντερνετ μουσική δηλώνουν και τα στοιχεία τους;
Μόνο μία φορά κατέβασα ένα δίσκο από ένα παραμάγαζο της ΟΤΕΝΕΤ (δωράκι από το πακέτο της adsl) και τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν έπαιζαν στο ipod ενός φίλου μου, αλλά δεν θυμάμαι να είχα δώσει προσωπικά στοιχεία.

Τα όσα προαναφέρθηκαν μάλλον αφορούν (?) mp3s (της κακιάς ώρας) κατεβασμένα από ιντερνετικά "μαγαζιά".
Τα flac, τα ape και το eac όμως...:award: