Οθόνες και ρυθμισή τους για επεξεργασία φωτογραφίας

bill8k

Established Member
11 February 2012
242
Επεξεργάζομαι καποιες φωτογραφίες τωρα... και μολις συνειδητοποίησα οτι οι φωτογραφίες μου, απο οθονη σε οθονη γενικά, θα φαίνονται διαφορετικές. Και πως το κατάλαβα. Είδα μια φωτογραφία, που στην DSLR μου, μου φαινόταν τέλεια(!) ενώ στην οθονη του υπολογιστή οχι και τοσο. Ανεβασα κορεσμο και φωτεινότητα και τοτε ΝΤΑΝ :idea: κατάλαβα οτι κατι δεν παει καλα.

Πως κανω σωστό setup για να βλεπω ακριβώς αυτο που εχω τραβήξει;

Καλησπέρα

Δώσε μας λίγα στοιχεία για την οθόνη σου.Ειναι LG SAMSUNG τι παελ φοράει?Ειναι μήπως καλιμπραρισμένη ή έχει προδιαγραφές για gamut adobe rgb?

Επεξεργάζομαι καποιες φωτογραφίες τωρα... και μολις συνειδητοποίησα οτι οι φωτογραφίες μου, απο οθονη σε οθονη γενικά, θα φαίνονται διαφορετικές. Και πως το κατάλαβα. Είδα μια φωτογραφία, που στην DSLR μου, μου φαινόταν τέλεια(!) ενώ στην οθονη του υπολογιστή οχι και τοσο. Ανεβασα κορεσμο και φωτεινότητα και τοτε ΝΤΑΝ :idea: κατάλαβα οτι κατι δεν παει καλα.

Πως κανω σωστό setup για να βλεπω ακριβώς αυτο που εχω τραβήξει;

Εάν έχεις Windows 7 πληκτρολόγησε «calibrate display» στην «Αναζήτηση» των Windows και επέλεξε «Calibrate Display Color» ή « Μικρορύθμιση χρωμάτων Οθόνης» και ακολούθησε τα βήματα για να ρυθμίσεις τα «gamma, brightness, contrast, και color balance».