Οθόνη 40-46 για "pseudo digital signage"

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,758
καλησπέρα,
θα εκτιμούσα τη γνώμη σας για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Διαθέσιμο ποσό ~1000 και λιγότερα καλύτερα...
Χρήση κυρίως για σύνδεση υπολογιστή & φωτογραφική μηχανή εξού και ο τίτλος "pseudo digital signage" χώρις τις απαιτήσεις για ανάλογες ώρες συνεχόμενης λειτουργίας αφού για πραγματική τέτοια λύση το ποσό ξεφεύγει.
Το "checklist" περιλαμβάνει:

• Όσο το δυνατό στις τιμές αυτές καλό μαύρο και χρώμα, διοτί δέ προορίζεται να δείχει κέιμενο αλλά εικόνες και βίντεο..

• Γρήγορη απόκριση απο υπολογιστή
  • Γωνίες θέασης όσο είναι εφικτό για LCD πιο μεγάλες...
  • Να μπορεί να γυρίζει κάθετα "portrait mode"

• Στο αισθητικό μέρος, λεπτό κάδρο γύρω απο το πάνελ
Είμαι μεταξύ sony v/w 5500 και LG SL8000.
Ποιά αποδίδει καλύτερα μαυρα;
Η V550 θεωρητικά πρέπει να είναι η πιο κατάλληλη για υπολογιστή λόγω έλλειψης 100Hz.
Στο αισθητικό με κερδίζει η LG...
"Ιδανικη" η JVC LT-42WX70 αλλά αρκετά εκτός βεληνεκούς...
Υπάρχει βέβαια στον αντίποδα και η LG 42LH3000 κοντά στα 500...
Οι άλλες παραπάνω αξίζουν τη διαφορά σε σχεση με την απόδοση τους;
Προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο;
Ευχαριστώ

Απο πότε θα είναι διαθέσιμα όμως; γιατι δέ παίζει να περιμένω μετα το καλοκαίρι...

Επανέρχομαι στο θέμα, άν και ακόμα δέν έχουν κυκλοφορήσει όλα τα νέα μοντέλα απο τις εταιρίες..
Κοιτώντας τα νέα μοντέλα, δέν μπορώ να πώ οτι έχω ενθουσιαστεί, και για το σκοπό που τη θέλω δέ με καλύπτουν οι νέες τεχνολογιές αφου:
Δέν θέλω auto/ local dimming ενεργό είτε απο edge led, ή IOP...
Το μαύρο και στα νέα μοντέλα είναι κολλήμένο στα ίδια με τα παλαιά με απενεργοποιημένες τις τεχνολογίες αυτές άν δε κάνω λάθος.
Τα edge led δημιουργούν σοβαρά θέματα ομοιομορφίας...
Όσες έχουν το πλαστικό απο πάνω, χάνουν πολύ σε γωνίες θέασης και ακρίβεια χρώματος.
Επίσης οι προδιαγραφές έχουν αλλάξει σχετικά αφού κοιτω πλέον για 42-32.. η απόσταση θα είναι μικρή, ούτε 1-1,5 μέτρα...

Κοιτώντας μερικές δοκιμές στο Prad, έπεσε το μάτι μου στη Philips 42 PFL8404H και στη LG 42LH5000.
Ομολογώ οτι παραξενεύτικα για τη καλή βαθμολογία της LG σε σχέση με τη Philips (που αισθητικά προτιμώ για το λεπτό της πλάισιο) και ιδιαίτερα για τη στάθμη του μαύρου, αφού νομίζα οτι η σειρά LH 5000 εχει το ίδιο πάνελ με τη LH 3000 απλά με "200hz"που μου είναι άχρηστα έτσι και αλλιώς.
Γενικά το Prad έχει εμπεριστατωμένες δοκιμές, αλλα εδώ μου φαίνεται οτι κάτι δε πάει καλά..
Τί νομίζετε;
Ποια απο τις δυό αυτές θα συνιστούσατε; (ή και άλλη αλλα σε τιμή <1000)

Ευχαριστώ Υπερίον,
Νεο μοντέλο φαίνεται, τωρα σε τί διαφέρει απο τη σειρά 3000 δέ μπορώ να καταλάβω απο πλευράς πάνελ άν και τα 4μς με βάζουν σε υποψίες για πάνελ ΤΝ, πάρολο που στο Ελληνικό σαιτ μιλά για 10μπιτο...

Έχει μόνο 2 HDMI...
Μου κάνει εντύπωση στο εγχειρίδιο οτι ξεκινά απο σύνδεση με υπολογιστή..

Πιστεύεις οτι θα έχει καλύτερη απόδοση απο τα μοντέλα που προανέφερα;
και απο τις δύο παραπάνω ποιά θα συνιστούσες;

Δέν υπάρχει και καμια δοκιμή...
Μιλώντας για αυτές, ή μάλλον για την έλλειψη τους πάνω σε "επαγγελματικές" σειρές, που θα προτιμούσα (με τα λεπτά πλαίσια, πίβοτάρισμα, ώρες λειτουργίας κλπ) αλλα εκει οι τιμές εκτοξέυονται, ιδίως σε κάτι μοντέλα NEC & SONY slim bezel.
Αυτή που βλέπω και μου αρέσει με τιμή σχετικά προσιτή είναι η Philips BDL4251V..

Αν κοιταξεις το link ειναι ολα τα μοντελα LD μαζι , δηλαδη μιλαμε για 5 διαφορετικα μοντελα απο 50 εως 200 Ηz και απο 2 εως 4 HDMI...

O λογος που προτεινω LG ειναι η προσιτες τιμες σε σχεση με τον ανταγωνισμο και το καλο σερβις (μακρυα απο εμας) ωστε αν παθει τιποτα να εχεις γρηγορη επισκευη...ακομη ενα συν ειναι η εγγυηση μηδεν pixel...

YΓ. Τα πανελ λογικα ειναι 10 bit S-IPS της LG τα οποια διακρινονται για τις αρκετα μεγαλες (για LCD) γωνιες θεασης...

Συμφωνώ με το σέρβις και τα πίξελ, όπως επίσης μου αρέσουν και τα αβυσαλέα μενού ρυθμίσεων εικόνας της LG (άν και όταν το πάνελ δέ τραβά, ότι ρυθμίσεις και να έχεις, δε θα στρώσει -βλέπε στον αντίποδα Πανασόνικ πλάσμα- τρεις ρυθμίσεις έχει που λέει ο λόγος, αλλά εικόνα τζιτζί..)

Απο αυτές η LG 42LD550 μου φαίνεται πιο κατάλληλη, αλλα και πάλι άν έχει μάυρο 0,30-0,50... (κλασσικό IPS) τί κάνουμε;
Γι' αυτο προτιμώ να βλέπω και καμια μέτρηση απο "εγκυρές" πηγες..
Σε σχέση με την LH 5000 (που υπάρχει δοκιμή) τότε πώς σου φαίνεται;

Συμφωνώ με το σέρβις και τα πίξελ, όπως επίσης μου αρέσουν και τα αβυσαλέα μενού ρυθμίσεων εικόνας της LG (άν και όταν το πάνελ δέ τραβά, ότι ρυθμίσεις και να έχεις, δε θα στρώσει -βλέπε στον αντίποδα Πανασόνικ πλάσμα- τρεις ρυθμίσεις έχει που λέει ο λόγος, αλλά εικόνα τζιτζί..)

Σε αυτο συμφωνω 100 Hz...

Λογικα παντως μιλαμε για βελτιωση των LH4000/5000 ισως οριακη βεβαια αλλα βελτιωση...

Βελτιωση στα μαύρα;
Εδω η LE8500, και μολις απενεργοποιήσεις το IOP δίνει 0,22 έως 0,36 nits?
Τί να κάνει τότε το μοντέλο των 600 ευρώ...
Και με τις ΣΟΝΥ τί λές;
Η HX700 απ'ότι είδα λίγο πολύ σάν τη W5500 και λίγο χειρότερη σε ορισμένα σημεία...
Βέβαια τα μάυρα του PVA απείρως καλύτερα των LG, άν και κάνουν "black crush" απο μπροστα και έχουν μειωμένες γωνίες..
Η Philips αυτή (PFL8404H) θα έχει πάνελ της Sharp AVS, ή IPS;