Οθονη για htpc hdmi με 2.0a

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,176
Θεσσαλονίκη
Τι να τα κανω ολα τα dp του κοσμου! Βοηθεια! Υπαρχει τροπος να συνδεσω καποια οθονη με αναλυση καλυτερη απο 1080p..... απο λιγο καλυτερη εως και 4κ με hdr 4:4:4 κτλ μεσω receiver για να εχω και ηχο απο dts-ma 5.1 και πανω?
οποιαδηποτε προταση δεκτη (ακομα και πατεντα).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δηλαδη εστω οτι εχω εναν 4κ receiver.....μπορω να συνδεσω κατι αντιστοιχο αυτου του μονιτορ και να εχω και ηχο dts-ma απο το ιδιο καλωδιο hdmi? η μονο και μονο του οτι δεν ειναι 16:9 αποκλειεται?
https://www.skroutz.gr/s/4799599/LG-34UM95.html

εχω ακουσει κατι "δυσκολα σεναρια" με hdmi απο αλλη καρτα (mobo???) και assign απο τα bios και κατι αλλα τετοια κουλα. Το χει δοκιμασει κανεις χωρις να χει προβληματα?

και κατι σχετικα με το καδρο εικονας για τους receivers....πρεπει ντε και καλα να ειναι 16:9? Με το απλο μου μυαλο αφου μπορει να παιξει 4Κ γιατι να μην μπορει να παιξει π.χ 2560 Χ 1080 ή 1440p με hdmi? αφου απ οτι εχω καταλαβει το καλωδιο δεν μας περιοριζει πια (μετα απο καποια εκδοση)

Ευχαριστω προκαταβολικα για αποιαδηποτε συμβουλη και συγνωμη που τα χω καπως μπερδεμενα στο μυαλο μου και σας ζαλιζω.

Πιστέυω οτι περισσότερες συμβουλές θα πάρεις άν αναρτήσεις το νήμα στους ενισχυτές, διοτι στην ουσία ψάχνεις γοα ενισχυτή που να να υποστηρίζει non standard formats. Τα 3440x1440 κλπ, δέν εμπίπτουν σε κάποιο φορμά κινηματογραφικό, είναι καθαρά αναλύσεις για μόνιτορ υπολογιστών. Καλύτερα απο htpc με οπτική έξοδο
http://steamcommunity.com/discussions/forum/11/618463738384558559/

τετοιος ενισχυτης δεν υπαρχει (99,9% σιγουρος).

το χω διαβασει το νημα του steam.... και για αυτο δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος...αλλα ειπα μηπως καποιος ξερει κατι παραπανω.

το εβαλα εδω γιατι home theatre pc φανταζομαι περιλαμβανει και καποιον receiver μεσα στο setup. εκτο αν ολοι βλεπουν με ηχεια πακετο pc ή συνδεουν με αναλογικες στον receiver (με τους αντιστοιχους περιορισμους)

η οπτικη ειναι μεχρι pcm και οχι dts-ma (ή καταλαβα λαθος?)