Οθονη με μαυρή μπορντούρα ή οχι;

torrero007

New member
16 February 2011
70
Παιδιά καλησπέρα και Χριστός Ανέστη,

Σκοπεύω να αγοράσω μια οθόνη για προτζέκτορα Benq W1070, χειροκίνητη, διαστάσεων 240x135 (16:9), και έχω μπερδευτεί λίγο αν θα πρέπει να πάρω με μαύρη μπορντούρα ή όχι. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, η μαύρη μπορντούρα προσφέρει κάτι επιπλέον σε σχέση με την οθόνη χωρίς; Μήπως είναι λίγο δεσμευτικό το πλαίσιο για το πανω-κατω ή το δεξια-αριστερά;

Και επίσης, εχει κάποιος οθόνη ιδιων διαστάσεων να μου πει αν κάνει ζάρες λόγω της μεγάλης διάστασης; Σκέφτομαι να πάρω αυτήν:

http://www.artsound.gr/catalog/sopa...robolis-mayro-perigramma-240x135-p-19829.html

Το μαυρο περιγραμμα (black border) ειναι κανονας στις οθονες προβολων για ταινιες. Ακομη και οσoi βαφουν π.χ. τοιχο, προσπαθουν να φτιαξουν ενα πλαισιο με black border.
Ζαρες θα κανουν ολες οι οθονες αργα ή γρηγορα. Καποιες αρκετα ακριβοτερες διαθετουν καποια συρματοσχοινα για να τις τεντωνουν. (tensioned)
Απο την αλλη, λεγεται οτι οι ηλεκτρικες οθονες σε σχεση με τις χειροκινητης αναδιπλωσης, αργουν περισσοτερο να εμφανισουν ζαρες, λογω του πιο σταθερου τροπου αναδιπλωσης.

Καποιοι λοιπον καταφευγουν σε tensioned οθονες αν θελουν μια ποιοτικη (και ακριβη) υλοποιηση και καποιοι με entry level προβολεις (και οχι μονο) φτιαχνουν σταθερη οθονη ή αγοραζουν καποια φθηνη οπου θα την αντικαταστησουν οταν θα εχει αποκτησει αρκετες ζαρες.

Η οθονη που εβαλες στο link εχει gain 1,2 που σημαινει οτι θα επιστρεχει 1.2 φορες πιο πολυ φως απο οσο θα δεχτει. Οθονες με gain πανω απο 1, προτιμουνται σε προβολεις που δεν εχουν αρκετο φως και το χρειαζονται για πολλες ιντσες.

Ο benq w1070 εχει αρκετο φως και θεωρω οτι gain 1.2 ειναι ακαταλληλο για αυτον. Καλυτερα να αναζητησεις οθονη με Gain 1.

Ισως και μια gray με 0.8 gain να σε βοηθουσε περισσοτερο αν εχεις στο χωρο ανοιχτοχρωμους τοιχους, αλλα ισως ειναι λιγακι υπερβολικο στις 120 ιντσες, οταν καποτε θα πεσει το φως της λαμπας. (καθως και το οτι το 3D χρειαζεται πολυ φως)

Last edited:
Ευχαριστώ πολυ! Εχεις να μου προτενεις κατι σε αυτές τις διαστάσεις μεχρι 200 ευρω?

Οχι δεν εχω να προτεινω κατι, ειδικα αν κοιτας σε αγορα απο το εσωτερικο.
Ωστοσω, εχει ανοιξει νημα για οθονη φθηνη για τον benq, και μιλα για αγορα για καποιο Αγγλο πωλητη με αρκετα προσιτες τιμες.
Αν δεν σου κανει κοπο, ριξε ενα διαβασμα εδω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104169-Οθόνη-Πανί-για-Benq-W-1070

Eπισης, εγω οταν εψαχνα για φθηνη οθονη δαπεδου (pull-up) κατεληξα στο παρακατω καταστημα, οπου και αυτο εχει καλες τιμες.
(χρειαζεται μια εγγραφη (resister) στο site, για να εμφανιστουν οι τιμες στα προιοντα)

http://www.visivo.de/en/home/

Αν παλι δεν εχεις προθεση να κανεις αγορα απο το εξωτερικο, περιμενε μηπως σου απαντησει και καποιος αλλος φιλος (ακομα χωνευουν το αρνι του Πασχα :p ) οπου γνωριζει καποιο καταστημα Ελλαδα με καλες τιμες.

Last edited:
Πολυ καλο φαίνεται το visivo.de. Δεν εχω θεμα με αγορα απο εξωτερικο, αρκει να ειναι αξιοπιστο το καταστημα και ικονοποιητικη η ποιοτητα κατασκευής. Εκανα register και περιμενω.

Και παλι ευχαριστώ!