Οθόνη προβολής με τρίποδο

aligator

Established Member
18 August 2007
114
Δυστηχώς δεν έχω προς το παρόν την πολυτέλεια μόνιμης εγκατεστημένης οθόνης, γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να μου προτείνετε αξιόλογες οθόνες σε τρίποδο ή με κάποιο άλλο μεταφερόμενες από 100' - 110'.

Η αναλογία θα πρέπει να είναι 16:9 καθώς η κύρια χρήση της θα είναι για θέαση ταινιών.

Καλύτερα είναι να πας σε επιδαπέδιες οθόνες και όχι με τρίποδο. Ο λόγος είναι απλός. Αυτές με το τρίποδο λόγω των ποδιών πάντοτε θέλουν μια απόσταση από τον τοίχο.

Ενώ κάτι τέτοιο

del_insta_theater.gif

είναι σαφώς προτιμότερο αλλά και πιο εύκολο στη μεταφορά γενικώς.

Καλύτερα είναι να πας σε επιδαπέδιες οθόνες και όχι με τρίποδο. Ο λόγος είναι απλός. Αυτές με το τρίποδο λόγω των ποδιών πάντοτε θέλουν μια απόσταση από τον τοίχο.

Ενώ κάτι τέτοιο

del_insta_theater.gif

είναι σαφώς προτιμότερο αλλά και πιο εύκολο στη μεταφορά γενικώς.

Τις έχω δει αλλά κάπου είναι και θέμα κόστους. Αυτή τη στιγμή δεν έχω περισσότερα απο 300 ευρώ να διαθέσω.

Φαντασου ότι το τρίποδο θέλω να το στείνω στο σαλόνι μπροστά από το έπιλο της τηλεόρασης και ο προβολέας θα βρίσκετε σε ένα τραπέζει σε μια απόσταση 3.5 ενώ η απόσταση θέασης είναι περίπου 4.5.

Πάντως περιμένω προτάσεις.

Ίσως να βοηθήσω κάποιον με τα παρακάτω που πρόκειται να γράψω και ελπίζω να με βοηθήσει και εμένα κάποιος να βρω λύση στο πρόβλημα μου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν μετά από έλεγχο σε μια πλειάδα περιπτώσεων που εξέτασα έχω καταλήξει στις παρακάτω οθόνες.

Να υπενθυμίσω εδώ ότι οι απαιτήσεις μου είναι οθόνη με τρίποδο, μέγεθος 95 – 110, αναλογία 16:9 με κόστος μέχρι 300 ευρώ.

Celexon Tripod Series 219*122 cm
Projecta Picture King (Tripod Projection Screen 16:9 244*122cm)
Lumene Arcadia 200C

Δυστυχώς όσο και να έψαξα στην Ελληνική αγορά δεν βρήκα κάποια παραδοτέα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, αν και περιμένω κάποιες απαντήσεις αύριο το πρωί.

Σας ερωτώ λοιπόν τώρα εγώ τι κάνω ;

1.Αγοράζω μια οθόνη με αναλογία 1:1 (πχ celexon 219*219 cm) και με κάποιο τρόπο προσαρμόζω την αναλογία σε 16:9 (πάλι Ελληνική πατέντα θα πρέπει να δουλέψει)
2.Βρίσκω κάποια οθόνη η οποία έχει ρυθμιζόμενο ύψος έτσι ώστε να προσαρμόζετε στις αναλογίες ;

Συγκεκριμένα σε αυτές που ρυθμίζουν το ύψος (τουλάχιστον έτσι γράφει δεν έχω πάρει ακόμα τηλέφωνο) ανήκουν οι παρακάτω:

Lumene Arcadia 170
Lumene Arcadia 200v
ACC 200*200

Κάθε βοήθεια δεκτή. :help: :flipout: :help: