Ότι εκλεκτότερο & οικονομικότερο

Karmakoma

Established Member
19 February 2007
206
Καλησπέρα σε όλους,
Χαιρετώ όλη την παρέα με την αξεπέραστη ατάκα του Βέγγου μιας και την έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τους 5 τελευταίους μήνες που χτίζω το σπίτι μου. Βλέποντας πια την αποπεράτωση προ των πυλών ήρθε η ώρα να σχοληθώ και με αυτά που κάνουν το ζειν μέσα στο νέο σπίτι ομορφότερο. Ένα από αυτά είναι και το home cinema.
Μέχρι εδώ όλα ωραία. Τα κακά μαντάτα είναι ότι για τον ήχο μπορώ να διαθέσω μέχρι 1.000-1.100. Οι επιλογές μου κατ' αρχάς είναι 2: Είτε ψωνίζω από Ελλάδα ακριβά έχοντας όμως service, είτε ψωνίζω από Γερμανία (έχω άκρη εκεί και τα μηχανήματα θα μου τα φέρει φίλος που πηγαινοέρχεται).
Οι κατ' αρχάς (και συνφορουμιστών επιτρέποντων) επιλογές μου είναι οι εξής:
1) Γερμανία
α) Ενισχυτής
β) 4 ηχεία
γ) Κεντρικό

2) Ελλάδα
α) Ενισχυτής
β) Ολοκληρωμένο σύστημα ηχείων

Το σαλόνι είναι 6,80Χ5,30. Το σύστημα θα δουλεύει με 20% ταινίες (άλλες dvd, άλλες HD από το pc) 50% δορυφορική tv και 30% μουσική (κυρίως easy listening, bossa, soul & όταν λείπει η σύζυγος καμμιά γκαραζιά).
Θα ήθελα τις γνώμες-προτάσεις σας κυρίως στο θέμα των ηχείων τα οποία θα τα προτιμούσα και όμορφα για να αποφύγω τη γνωστή γκρίνια. Μην μου προτείνετε ακριβότερες αλλά καλύτερες λύσεις. Το budget μου είναι τεντωμένο όσο δεν παίρνει. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μεγαλώσετε τη μιζέρια μου που γεννήθηκα φτωχός...:bigcry:

Καλημέρα και καλως ήρθες. Τα Crystal Audio ακούγονται ωραία. Τα Magnat δεν τα ξέρω.

Ενισχυτής θα μπορούσε να είναι και ένας Yamaha ενδεχομένως στα ίδια χρήματα.

Καλώς όρισες κατ αρχήν και καλή συνέχεια.-bye-
Εγώ θα επέλεγα την δευτερη επιλογή απο Ελλάδα με τα Crystal Audio,διότι όπως λές κατά 70% το σύστημα θα είναι για ταινίες και θέαση δορυφορικής TV, οπότε και καλή απόδοση θα έχουν και πιο όμορφα θα "κάτσουν"στο χώρο.
Αν ήταν τα ποσοστά ακρόασης μουσικής στο 70% προτιμότερη είναι η επιλογή με τα magnat(γνώμη μου ετσι;)

Last edited:
Καλώς ήρθες φίλε μου και απο εμένα και καλή συνέχεια εδω....
Με βάση τα δεδομένα που μας έδωσες θα προτιμούσα και εγω τον δρόμο προς τα Crystal Audio.Νομίζω ότι στα χρεήματα αυτά γιά τις αναλογίες των ακροάσεών σου, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή σήμερα.
Ομολογώ πως αυτό σου ,το πρώτο μήνυμα στο club με τον τρόπο που το έγραψες, είναι σίγουρα και πρωτότυπο και έξυπνο!!!

....Το σύστημα θα δουλεύει με 20% ταινίες (άλλες dvd, άλλες HD από το pc) 50% δορυφορική tv και 30% μουσική (κυρίως easy listening, bossa, soul & όταν λείπει η σύζυγος καμμιά γκαραζιά).
Θα ήθελα τις γνώμες-προτάσεις σας κυρίως στο θέμα των ηχείων τα οποία θα τα προτιμούσα και όμορφα για να αποφύγω τη γνωστή γκρίνια. Μην μου προτείνετε ακριβότερες αλλά καλύτερες λύσεις. Το budget μου είναι τεντωμένο όσο δεν παίρνει. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μεγαλώσετε τη μιζέρια μου που γεννήθηκα φτωχός...:bigcry:

Η δικη μου γνωμη ειναι η εξης:

Επειδη συμφωνα με τα λεγομενα σου προκειται να κανεις συμβιβασμους, λογω προυπολογισμου ή γκρινιας, θα σου προτεινα να κανεις τον εξης ενα και μοναδικο συμβιβασμο:

Να επιλεξεις ενα δικαναλο αντι για πολυκαναλο συστημα. Ετσι μοιραζεις τα χρηματα σε λιγοτερα αρα και καλυτερα πραγματα. Επισης, παρουσιαζεις σαν μεγαλη επιτυχια το οτι δεν θα γεμισεις το σπιτι καλωδια και ηχεια.

Το μονο που χανεις ειναι ο περιφερειακος ηχος οταν βλεπεις ταινιες (που εχουν τετοιο)

Κατα τα αλλα με δυο μεγαλα ηχεια θα εχεις και αρκετο χαμηλο για τις ταινιες με εφε.

Συνολικα θα παρεις ενα συστημα ανωτερου επιπεδου, ειδικα στη μουσικη θα ειναι μερα-νυχτα με το πολυκαναλο σε αυτα τα λεφτα.

Last edited:
Σίγουρα ένα δικάναλο αυστηρά σύστημα είναι συνήθως κατα πολύ καλύτερο απο ένα πολυκάναλο στην ακρόαση μουσικής, όμως.....
Κινηματογράφος χωρίς όλα τα ηχεία δηλαδή sub-rear-front-center δεν νοείται, και κανένα απο όλα αυτά δεν μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο άλο.Επίσης όταν θέλουμε να φτειάξουμε ένα Home cinema η μεγάλη επιτυχία δεν είναι να αποφύγουμε τα καλώδια....

Re: Απάντηση: Ότι εκλεκτότερο & οικονομικότερο

Σίγουρα ένα δικάναλο αυστηρά σύστημα είναι συνήθως κατα πολύ καλύτερο απο ένα πολυκάναλο στην ακρόαση μουσικής, όμως.....
Κινηματογράφος χωρίς όλα τα ηχεία δηλαδή sub-rear-front-center δεν νοείται, και κανένα απο όλα αυτά δεν μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο άλο.Επίσης όταν θέλουμε να φτειάξουμε ένα Home cinema η μεγάλη επιτυχία δεν είναι να αποφύγουμε τα καλώδια....

Φυσικα.
Εγω δεν ειπα οτι ειναι ισα κι ομοια.

Απλως ο φιλος νομιζω οτι πρεπει απο καπου να κοψει, ετσι κι αλλιως.

Δεν ειναι τοσο μεγαλος συμβιβασμος, να δεις ταινια ακουγοντας στερεοφωνικα, σε ενα τυπικο σπιτι. Φυσικα αν δεν υπαρχει μεγαλη τηλεοραση θα ειναι και αφυσικο το πολυκαναλο ηχοσυστημα. Το εχω δει σε σπιτι και φαινοταν αστειο.

Σε καθε περιπτωση, ενα καλο δικαναλο συστημα ειναι μια επιλογη.

Για τα καλωδια, ειπα απλως να το παρουσιασει σαν επιτυχια, γιατι ανεφερε καποια γκρινια....

Καλησπέρα και πάλι,
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας μέχρι στιγμής. Συμφωνώντας οι περισσότεροι με τις επιλογές μου βλέπω ότι το "διάβασμα" που έκανα στο forum βοήθησε πολύ.
Φίλε vasada θέμα στέρεο ενισχυτή δεν υφίσταται μιας και η τηλεόραση θα είναι είτε η 40W4500 ή στην καλύτερη (αν πέσουν οι τιμές) η 46W4500 (οι όποιες ενστάσεις ευπρόσδεκτες). Επίσης μου "χρωστάνε" δώρα γάμου (της επιλογής μου) τα οποία θα είναι 1) Dreambox 800 HD & 2) PS3 χεχεχε.
Για να σας βοηθήσω περισσότερο σας λέω πως θέμα καλωδίων δεν υφίσταται αφού αυτά εντοιχίστηκαν σε σπιράλ και υπάρχουν πρίζες 1m εκατέρωθεν της θέσης της τηλεόρασης όπως επίσης και στις θέσεις των πίσω ηχείων. Στον ηλεκτρολόγο (ο οποίος είναι και παλιόφιλος) τόνισα πως θέλω καλό καλώδιο και να προβλέψει στην εγκατάσταση ενδεχόμενη μελλοντική αλλαγή του. Το μόνο καλώδιο που θα φαίνεται είναι του sub και αυτό διότι δεν ήμουν σίγουρος αν θα μου ήταν χρήσιμο. Τα magnat quantum, όπως είδα σε ένα βιντεάκι, έχουν μπάσα που σκοτώνουν και δεν ήμουν σίγουρος αν θα μου ήταν απαραίτητο το sub.
Όπως είδα στις απαντήσεις σας, για τον ΗΚ255 δεν υπάρχουν αντιρρήσεις και χαίρομαι διότι μου αρέσει και εμφανισιακά αλλά και οι κριτικές του είναι πολύ καλές. Επειδή όμως δεν έχω ιδέα απο ρεύματα, αντιστάσεις Watts κλπ ερωτώ: 1) Θα οδηγεί αξιοπρεπώς τα crystal audio??? 2) Ο ήχος τους θα γεμίσει το χώρο του σαλονιού (περίπου 35 τ.μ.) ???
Για να ολοκληρώσω τον βομβαρδισμό ερωτήσεων, ψάχνοντας έπεσα πάνω σε Αυτά τα ηχεία, τα οποία μου αρέσουν περισσότερο εμφανισιακά αλλά και οι κριτικές τους (όσες βρήκα) ήταν αρκετά καλές. Μήπως να τα προτιμούσα από τα crystal???

Φιλε karmakoma, εισαι απο Ροδο?

Πριν κανεις αγορα απο το συγκεκριμενο καταστημα, στειλε μου π.μ.

Γεια σου φιλε μου,
ειμαι ομοιοπαθης γιατι και εγω σε αυτα λεφτα ψαχνω κατι να κανω την δουλεια μου. Εχω και εγω λιστα γαμου στον KOTSOVOLO αλλα εκει δεν εχουν απολυτως τιποτα, οποτε αλλα λεφτα σε αλλο μαγαζι... μεγαλος πονος!

Τωρα απο την δικη μου ερευνα κ λιγοστη εμπειρια να σχολιασω αν μου επιτρεπεις:
1. πολυ καλος ο HARMAN. Οσα λεει οτι βγαζει... τοσα Watt βγαζει. Σε αυτο ειναι εγγυηση αλλα 7x50 watt δεν ειναι λιγα? Μηπως να κοιταγες για τουαλχιστον 80 με 90 watt. Το κοστος μου φαινεται ειναι +100 euros.
2. τα ηχεια τωρα. Εχεις ακουσει τα Crystal Audio? Ειναι ελληνικα και δεν εχω ακουσει τα καλυτερα. Τα Roister ειναι και αυτα ελληνικα και μαλλον στο δικο μου αυτι ειναι καλυτερα. Εχει αυτην την εποχη στο ΣΑΤΟΥΡΝ να ακουσεις και τα Roister αλλα και τα Crystal Audio. Κανε μια βολτα, αξιζει το κοπο.

Αυτα τα ολιγα.

Πανος

Γεια σου φιλε μου,
ειμαι ομοιοπαθης γιατι και εγω σε αυτα λεφτα ψαχνω κατι να κανω την δουλεια μου. Εχω και εγω λιστα γαμου στον KOTSOVOLO αλλα εκει δεν εχουν απολυτως τιποτα, οποτε αλλα λεφτα σε αλλο μαγαζι... μεγαλος πονος!
Δεν ξέρω αν το βλέπω καθυστερημένα, πάντως πέρσι που είχα λίστα γάμου στον Κωτσόβωλο μπορούσες να ξοδέψεις αν ήθελες μόνο τα μισά χρήματα σε αγορές και τα άλλα μισά να σου τα δώσουν μετρητά στο χέρι! Εγώ γι'αυτό έβαλα εκεί λίστα, πήρα κάποια πράγματα για το σπίτι και τα μισά λεφτά μετρητά... δες αν ισχύει ακόμα.

Καλησπέρα και απο μένα , τα συγκεκριμένα ηχεία (Crystal Audio) τα έχω εδώ και μερικούς μήνες μαζί με έναν marantz sr-5002 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (για τα χρήματα που έχουν).Ο χώρος που καλύπτουν είναι περίπου 5 χ 6 μέτρα τώρα για ενισχύτη ξόδεψα λίγα χρήματα παραπάνω αλλά και φίλος που τα πήρε με ενισχυτη yamaha rxv-461 (αν θυμάμαι καλά) παίζουν και πάλι πολύ καλά).

ριξε μια ματια στα Pure Acoustics , εχω εδω και 3 χρόνια και εχουν βγει τρομερα για τιν τιμη τους, Pure acoustics dream series 77 τα μπροστινα 450 ευρω πριν 3 χρονια, και το κεντρικο μαζι με τους 2 δορυφορους και το woofer αλλα 450 ευρω νομιζω. παρα πολυ καλος ηχος και καλη ποιοτητα καταστευης, ειναι αγνωστα δυστυχως και τυχαια ενας φιλος μου εχει τα Q900 της ιδιας εταιριας πιο low model αλλα και αυτα εχουν γερη κατασκευη σωστο βαρος και καλυπτουν πολλες αναγκες. Γενικα σαν εταιρια την θεωρω Κατα Παρα πολυ ανωτερη, απο ηχεια στυλ Koda κτλ, Η σχεση τιμης αποδοσης θεωρω οτι ειναι 20 στα δεκα, ισως ειμαι λιγο υπερβολικος αλλα εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος και δεδομενου οτι εχω και αλλο παραδειγμα του φιλου που προανεφερα που επεισης του εχουν βγει εξαιρετικα.
τα δουλεύω μαζι με τον VSX-917V της Pionneer και τα πηγαινει μια χαρα για να μη σου πω "γ@μι0ντας" δεν εχω παραπονο μεχρι στιγμης δεν τα εχω ακουσει να παραμορφωνουν ποτε και πιστεψε με ειμαι Really Loud User !!! η μονοκατοικια σε πετροκτιστο σπιτι σου δινει μια ανετη "ηχομονωση". χιχιχιχι.

ta dream series 77

www.pureacoustics.com

Y.Γ.

αν θελεις πληροφοριες για το που θα τα βρεις στειλε μου P.M.
αλλα εγω τα ειχα βρει σε ενα απο τα μαγαζια της Στοας Φέξη.