Overscan σε Intel HD 3000?

wattco

New member
30 December 2011
11
Έχω συνδέσει το pc στην tv με Hdmi αλλά μου τα δείχνει κομμένα γύρω γύρω. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει;

Έχω συνδέσει το pc στην tv με Hdmi αλλά μου τα δείχνει κομμένα γύρω γύρω. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει;

στις ιδιοτητες της καρτας,καπου πρεπει να υπαρχει επιλογη scale ή overscan.
εαν οχι,βρες κατι σχετικο με προσαρμογη της εικονας στην οθονη.

Στο control panel της intel έχει μια επιλογή "Quantization Range" το βάζω Full πατάω apply αλλά δεν γίνεται τίποτα. Αυτό σε ανάλυση 1920x1080 και rate στα 25hz, σε 1366x768 που είναι και αυτή που με βολεύει περισσότερο όταν πάω στο control panel και βάλω το quantization σε full δεν κάνει scroll down για να πατήσω apply:violent-smiley-030:

Έχω τον τελευταίο driver της κάρτας..

Η TV είναι σχετικά παλιά και δεν έχει πολλές ρυθμίσεις για το HDMI. Ότι καταφέρω από το pc μόνο..

Έχω τον τελευταίο driver της κάρτας..

Η TV είναι σχετικά παλιά και δεν έχει πολλές ρυθμίσεις για το HDMI. Ότι καταφέρω από το pc μόνο..

χμμ..
δεν μου`ρχεται κατι αλλο τωρα.
περιμενε κανα συμφορουμιτη,μηπως εχει καποια λυση.

Ποιο μοντέλο τηλεόρασης έχεις και ποια η ανάλυσή της? Τσέκαρε αν υπάρχει στην τηλεόραση κάποια επιλογή όπως σάρωση ή scan και βάλε το στο off.

Bravia KDL-32U2530 με ανάλυση 1366 x 768. Η μόνη επιλογή που βρήκα ήταν το Auto Format και το έβαλα off.

Σε 1366x768 είμαι, απλά το δοκίμασα σε 1920x1080 για να δω τι γίνεται με το Quantization Range

Πρώτα δες στο Manual της τηλεόρασης αν έχει κάποιο ειδικό hdmi για PC.
Μετά δες τι ρυθμίσεις έχει για σύνδεση με PC.
Πιο πολύ μου μοιάζει για θέμα τηλεόρασης παρά intel.

Αφου ελέγξεις τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σου και δεις ότι δεν διορθώνεται με τίποτα το πρόβλημά σου
πήγαινε στο Control Panel της intel και παίξε με το Scaling .

Last edited:
Το μενού της τηλεόρασης είναι πολύ απλό, δεν έχει καν ρυθμίσεις για τις πηγές εξόδου. Στο control panel της intel η μόνη φορά που με αφήνει να παίξω με το scaling είναι όταν το βάλω σε ανάλυση 1920x1080 αλλά και πάλι η οθόνη τρεμοπαίζει πάρα πολύ.

Στο manual γράφει "if the connection is only available through HDMI change the screen resolution to 720p and adjust horizontal and vertical screen size in the display properties settings of PC"

Σε ευχαριστώ όπως και να χει!