OYST!!!! Λαμόγια ...

Εχω μια απορια,αν ο συντακτης αυτων ηταν στην βουλη θα τα εγραφε ολα αυτα η θα σφυριζε αδιαφορα?.Και αυτοι που κατα καιρους περασαν απο την βουλη η τα υπουργεια ,οταν φευγουν γραφουν και λενε πολλα σωστα ,αλλα οταν ηταν <καρεκλατοι> δεν μιλουσαν,η υποκρισια στις μερες μας περισσευει,τοσο απο αυτους που εχουν την εξουσια,οσο και απο αυτους γραφουν-λενε για να εντυπωσιασουν

Δλδ. έτσι όπως τα λες, είναι το πιο εύκολο πράγμα για 11.000.000 Έλληνες να γίνουν βουλευτές ή υπουργοί.
Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν 2 κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια. Είναι ζήτημα να έχουν αλλάξει 10.000 άτομα στις εκάστοτε βουλές και στα υπουργεία.
Και εφόσον κάποιος ΔΕΝ έχει περάσει από εκεί (αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις, ιδιαίτερα σε κόμματα ΜΗ εξουσίας), έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει και να γράφει.
Τώρα η σύγκριση ενός κειμένου σε ένα blog με τους καρεκλάτους είναι το λιγότερο αστεία.

Δλδ. έτσι όπως τα λες, είναι το πιο εύκολο πράγμα για 11.000.000 Έλληνες να γίνουν βουλευτές ή υπουργοί.
Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν 2 κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια. Είναι ζήτημα να έχουν αλλάξει 10.000 άτομα στις εκάστοτε βουλές και στα υπουργεία.
Και εφόσον κάποιος ΔΕΝ έχει περάσει από εκεί (αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις, ιδιαίτερα σε κόμματα ΜΗ εξουσίας), έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει και να γράφει.
Τώρα η σύγκριση ενός κειμένου σε ένα blog με τους καρεκλάτους είναι το λιγότερο αστεία.

Δημήτρη άντε να είναι 10000 αυτοί που δεν ονειρεύτηκαν τον εαυτό τους βουλευτή... :crown:

Γιατι εσυ πιστευεις οτι οσοι εχουν γινει βουλευτες η υπουργοι ,εκτος καποιων εξαιραισεων,διαφερουν απο τον μεσο Ελληνα?Δεν ξερω ποσους εχεις απο αυτους εχεις γνωρισει,αλλα οσους εχω γνωρισει εγω ,απο ευρυ πολιτικο φασμα,δεν θα τους χαρακτηριζα ως τιποτε περισσοτερο απο τον μεσο Ελληνα.Τωρα κριτικη μπορει να κανει ο καθενας,αλλα το ζητημα ειναι αν αυτα που γραφει εχουν την δυνατοτητα να γινουν.Οσο για τα διαφορα blogs,απλως αρκετοι εχοντας την<καρεκλα> του διαδικτυου γραφουν οτι καλο η κακο τους κατεβει,και εμεις το αναπαραγουμε.Ειναι ενα ειδος εφημεριδας ,με αγνωστους πολλες φορες συντακτες που παιζουν τον ρολο του δημοσιογραφου.Οσο αστεοι ειναι ο περισσοτεροι καρεκλατοι,αλλο τοσο αστειοι ειναι και οι αλλοι

παρακληση να μην γυρισει σε πολιτικη και κομματικη αντιπαράθεση

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας:

Έστω ότι οι βουλευτές έπαιρναν μόνο ένα μισθό και τίποτα άλλο (επιτροπές, ταξίδια, γραφεία, συμβούλους, τηλέφωνα κλπ), όπως υπαινίσσεται το άρθρο ότι έπρεπε να συμβαίνει. Οι ανάγκες όμως αυτές υπάρχουν και αφού ο μισθός τους δεν φτάνει, κάπου αλλού θα αποταθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό, όπως πολύ συχνά και για πολλούς συμβαίνει ΚΑΙ σήμερα. Τότε βέβαια θα τους κατηγορούσαμε ότι τα παίρνουν από τις εταιρίες και το μεγάλο κεφάλαιο με τι ανταλλάγματα άραγε;

Αυτό που θα ήταν ευχής έργον να γίνει είναι όχι να κοπούν οι επιπλέον αμοιβές των βουλευτών, ή τέλος πάντως όσες από αυτές χρειάζονται πραγματικά αλλά να κοπούν οι αμοιβές κάτω από το τραπέζι. Αυτό όμως φαντάζει εξωπραγματικό στην σημερινή Ελλάδα.

Αλλά ας εφαρμοστεί πρώτα το πόθεν έσχες των βουλευτών και ας ελεγχθούν σοβαρά οι προεκλογικές δαπάνες και μετά περνάμε και στα άλλα. :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Τέλος αν το πρόβλημα ήταν μόνο με τους 300 θα βρίσκαμε μια άκρη (ας τους κάναμε 200 βρε αδερφέ), αλλά δυστυχώς το πρόβλημα είναι με τους περισσότερους από εμάς.

Γιατι εσυ πιστευεις οτι οσοι εχουν γινει βουλευτες η υπουργοι ,εκτος καποιων εξαιραισεων,διαφερουν απο τον μεσο Ελληνα?Δεν ξερω ποσους εχεις απο αυτους εχεις γνωρισει,αλλα οσους εχω γνωρισει εγω ,απο ευρυ πολιτικο φασμα,δεν θα τους χαρακτηριζα ως τιποτε περισσοτερο απο τον μεσο Ελληνα.Τωρα κριτικη μπορει να κανει ο καθενας,αλλα το ζητημα ειναι αν αυτα που γραφει εχουν την δυνατοτητα να γινουν.Οσο για τα διαφορα blogs,απλως αρκετοι εχοντας την<καρεκλα> του διαδικτυου γραφουν οτι καλο η κακο τους κατεβει,και εμεις το αναπαραγουμε.Ειναι ενα ειδος εφημεριδας ,με αγνωστους πολλες φορες συντακτες που παιζουν τον ρολο του δημοσιογραφου.Οσο αστεοι ειναι ο περισσοτεροι καρεκλατοι,αλλο τοσο αστειοι ειναι και οι αλλοι

Εγώ άτομα τα οποία από μικρά παιδιά μπήκαν στα κόμματα (τους περισσότερους τους πήγαν οι γονείς τους) δεν τους θεωρώ μέσους Έλληνες.
Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, είχε λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.
Η καρέκλα του διαδικτύου φίλε μου, είναι ότι πιο δημοκρατικό υπάρχει σήμερα.
Όποιος θέλει διαβάζει, όποιος θέλει απλά δεν....
Και στα blogs δεν απαιτείται ούτε κεφάλαιο, ούτε συμφέροντα, ούτε μεσάζοντες, ούτε κουμπαριές, ούτε δημόσια έργα.

Εννοω πνευματικα ,αν διαφερουν απο τον μεσο Ελληνα και οχι οικονομικα κλπ.
Η καρεκλα του διαδικτυου ,θεωρητικα,ειναι οπως τα λες ,αλλα στην πραγματικοτητα ειναι διαφορετικα.Και στα ΜΜΕ υποτιθεται οτι θα επρεπε να ειναι ετσι ,και καποιοι το παιζουν και ιεραποστολοι -ρομπεν των δασων,αλλα η πραγματικοτητα που ζουμε ειναι διαφορετικη.Τουλαχιστον στα ΜΜΕ,σχεδον ολα ειναι ενυπογραφα,και ετσι λιγο-πολυ γνωριζουμε και φιλτραρουμε οτι γραφει-λεει ο καθενας.
Το οτι καποιος,ας υποθεσουμε, οτι δεν εχει συμφεροντα-επιρροες,δεν σημαινει οτι δεν ειναι ηλιθιος-διεστραμμενος-βλακας κλπ.Επισης μεσα στα τοσα σκουπιδια δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν και διαμαντια.
Ουτε ολα ειναι μαυρα , ουτε ολα ειναι ασπρα,ας κρατουμε αποστασεις απο καποιες καταστασεις.
Larry ,αυτα που γραφουμε ειναι μαλλον διακομματικα ,πολιτικα ειναι οπωσδηποτε

Εγώ άτομα τα οποία από μικρά παιδιά μπήκαν στα κόμματα (τους περισσότερους τους πήγαν οι γονείς τους) δεν τους θεωρώ μέσους Έλληνες.
Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, είχε λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.
Η καρέκλα του διαδικτύου φίλε μου, είναι ότι πιο δημοκρατικό υπάρχει σήμερα.
Όποιος θέλει διαβάζει, όποιος θέλει απλά δεν....
Και στα blogs δεν απαιτείται ούτε κεφάλαιο, ούτε συμφέροντα, ούτε μεσάζοντες, ούτε κουμπαριές, ούτε δημόσια έργα.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που μπαίνει στα κόμματα από μικρό , δεν έχει ήδη λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. Το κάνει για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα . Κι αν γίνει βουλευτής , υπουργός κλπ μια μέρα , τότε θα το λύσει εσαεί .

Οσον αφορά τα blogs η μόνη αντίρρηση μου είναι ότι μοιάζουν με κάποιον άγνωστο , που , την ώρα που περπατάς στο δρόμο , έρχεται και σου λέει "φίλε , θέλεις να σου πω την γνώμη μου για την πολιτική κατάσταση;"

Οσον αφορά τα blogs η μόνη αντίρρηση μου είναι ότι μοιάζουν με κάποιον άγνωστο , που , την ώρα που περπατάς στο δρόμο , έρχεται και σου λέει "φίλε , θέλεις να σου πω την γνώμη μου για την πολιτική κατάσταση;"

ένστασις! τι μας νοιάζει ποιός το λέει? Η άποψη είναι αυτό που μετράει!

-bye-

Δηλαδη αν περπατουσαμε και ερχοταν ο Αδολφος και μας ελεγε ετσι απλα την γνωμη του θα μετρουσε?Ακραιο παραδειγμα βεβαια,αλλα αν δεν γνωριζεις ποιος μιλαει ,μαλλον αυτα που λεει ειναι υπο αιρεση

Μην δαιμονοποιούμε όμως τα blog, ούτε να τα υπερεκτιμούμε. Κάθε ένας μπορεί να έχει ένα μπλοκ για να δημοσιοποιεί προσωπικές σκέψεις και απόψεις. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το διαβάσει, ούτε αναγκάζεται να οδηγηθεί σε αυτό όταν μπαίνει στο διαδίκτυο (άρα δεν είναι το ίδιο με το να σε πιάσει στο δρόμο ένας άγνωστος και να σου αραδιάζει απόψεις.) Η ανωνυμία δεν είναι ένδειξη απουσίας ελέγχου ή κανόνων στα μπλοκ, στο τέλος, ο μπλόκερ, τα στοιχεία του οποίου λίγο-πολύ εύκολα βρίσκονται, είναι υπόλογος γι' αυτά που λέει.
Το συγκεκριμένο κείμενο βρήκα ότι είναι ένα έξυπνο κείμενο χωρίς να προσβάλει κανέναν και καταδεικνύει κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ νέοι όταν αναζητούν εργασία.

Δηλαδη αν περπατουσαμε και ερχοταν ο Αδολφος και μας ελεγε ετσι απλα την γνωμη του θα μετρουσε?Ακραιο παραδειγμα βεβαια,αλλα αν δεν γνωριζεις ποιος μιλαει ,μαλλον αυτα που λεει ειναι υπο αιρεση

Για μένα όλα είναι υπό αίρεση έιτε τα λέει ο αδόλφος είτε η μάνα μου.

Απλά τυγχάνει στο τέλος να εκτιμώ λιγότερο αυτά που είπαν οι "αδόλφοι".

Φίλε Πέτρο αν διάβαζες 100 απόψεις, χωρίς να ξέρεις τους εκφραστές τους, είσαι σίγουρος ότι δεν θα συμφωνούσες με γνώμες κάποιων "αδόλφων"? Και αυτό τι θα σήμαινε? Ότι είσαι Ναζιστής, φασίστας, υπάνθρωπος ή οτιδήποτε άλλο?

Στο χωριό μου λέν "και τα σκατά τα έχεις ανάγκη".

Προσωπικά προσπαθώ να αμφισβητώ τα πάντα απ' όπου και να προέρχονται και πολύ περισσότερο να μην απορρίπτω χωρίς δεύτερη σκέψη την άποψη οποιουδήποτε.

-bye-