Παγώνα Καραμίτσιου

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,615
Land of Dystopia
Με τέτοιο όνομα, δεν θα την ήξερε κανείς, όμως ως Πάολα Φωκά;

"Πήγαμε στα μπουζούκια και ο φίλος μου έγινε κόκαλο, Ευτυχώς που δεν τον έφαγε η Πάολα" η "Όταν θες κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί εδώ σε θέλω καρδιά μου.
Πάολα Κοέλιο!!!!" Τα παραπάνω σκληρά ανέκδοτα είναι ένα δείγμα από τα δεκάδες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο για τη συμπαθή Πάολα.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιος δεν μπορεί να είναι σκληρός μαζί της αν εξετάσει αντικειμενικά το θέμα.

View attachment 90136

Thumbnail.ashx
paola.jpg

Σαλονικιά, μεγαλωμένη στην Συκιές Χαλκιδικής, υπηρετεί το λαϊκό τραγούδι σε μια εποχή που έπληξε τα λαϊκο πόπ είδωλα επιβάλλοντας την επιστροφή των «ζόμπι» της πίστας
όπως ο Βασίλης Καρράς και ο Αντύπας, αλλά επέβαλε και τη δημιουργία νέων ειδώλων του trash, όπως εσχάτως τον Π.Παντελίδη.

Έχει φανατικό κοινό, τα τελευταία 3 χρόνια και δεν είναι τυχαίο, κόλλησα εσχάτως κι εγώ, το τελευταίο διάστημα ακούω τα πάντα, πάντοτε ανάλογα με την διάθεση, έτσι μου προέκυψε και η Παόλα. Κόλαση πραγματική, κάθε βράδυ "γίνεται της που@@@ας όπου βρεθεί, με το γαρύφαλλο να τιγκάρει την πίστα, φωνή και κορμί.

Είναι μια γυναίκα που πολύ εύκολα κανείς θα μπορούσε να τη δει τόσο σε "παραγωγές" του Σειρηνάκη αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής.
Σε τσιγγάνικο γάμο αλλά και σε ταινία του Περράκη. Αυτές οι γυναίκες σπανίζουν στη εγχώρια Show Biz.

Κάπως εκκεντρική, αλλά κατά την γνώμη μου αυθεντική, με αμιγώς λαϊκή φωνή, ακούει Iron Maiden και, Metallica, ΠΑΟΚΑΡΑ με διαρκείας στη θύρα 4Α της Τούμπας,
λατρεύει τον Πάμπλο Γκαρσία, θαυμάζει τη Βιτάλη, μικρή ήθελε να πάει σε μοναστήρι, ενώ σε ηλικία 16 ετών παντρεύτηκε και έκανε παιδί καθώς είναι παλαιάς σχολής.

Είναι το δεύτερο παιδί του Αλέξανδρου και της Μαρίας, όπου από αυτούς κληρονόμησε την καλλιτεχνική της φλέβα αφού και οι δύο τους είναι καταξιωμένοι μουσικοί
με αρκετή προϋπηρεσία στον Ελληνικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό.

Η Πάολα, αυθεντική τραγουδίστρια των μαγαζιών της επαρχίας, εφέτος αποθεώνεται ως η απόλυτη σταρ της αθηναϊκής πίστας, κυνήγησε το ελληνικό όνειρο, από μικρό
παιδάκι και σε ηλικία μόλις επτά χρονών αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνει το "ταλέντο" της.

Ακούει τραγούδια από το Λίβανο, την Αίγυπτο και την Τουρκία, αλλά και Metallica, Sepultura, Rage Against the Machine!!!

Στα 18 της υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο. Από τα 19 της κιόλας ήταν το πρώτο όνομα σο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης “Μαμούνια” της συμπρωτεύουσας.
Το 2005 κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Αθόρυβα” και κατεβαίνει στην Αθήνα έπειτα από πρόταση του Σταμάτη Γονίδη για να συνεργαστούν.

Εγγύηση γι' αυτό, αποτελούν η μουσική του Αλέκου Χρυσοβέργη και οι στίχοι του Σπύρου Γιατρά, που απογειώνουν τη φωνή της Πάολας, δίνοντας μας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

To cd «Αθόρυβα» περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια, από τα οποία ξεχωρίζω το ομότιτλο αλλά και το «Κάπου φταίω κι εγώ».

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το 2008, κυκλοφορεί και οπλοφορεί με την δεύτερη προσπάθειά το "Περάσαμε με κόκκινο", συνεργάζεται με Χρ. Δάντη, Βασ. Γιαννόπουλο, Πάνο Καπίρη και Αντώνη Παππά,
ξεχωρίζει κατά την γνώμη μου το "κατέβα θεέ μου χαμηλά, καθώς επίσης και το ντουέτο με τον Στέλιο Ρόκκο.

Η 26χρονη τραγουδίστρια δεν κρύβει ότι είναι αθίγγανη.
Ο παππούς της καταγόταν από την Αίγυπτο. Ήρθε στην Ελλάδα και παντρεύτηκε τη γιαγιά της, που δεν είχε καμία σχέση με αθίγγανους.

Το 2012, κυκλοφορεί το "Γίνε μαζί μου ένα", με την υπογραφή του συνθέτη Κυριάκου Παπαδόπουλου και του στιχουργού Ηλία Φιλίππου. Με τα τραγούδια «Στόχος», «Ψεύτικα» και «Να μ’ αφήσεις ήσυχη θέλω», καλή δουλειά, που γίνεται καλύτερη στο live.

Ξέρετε γιατί διαφέρει;
Διότι αυτό που κάνει το αγαπάει.

Για το λαϊκό τραγούδι και την μουσική που ακούει δηλώνει: "Ακούω αραβική μουσική, τουρκική, από τον Λίβανο, ακούω heavy metal και από ελληνικά αυτούς που θέλω.
Δεν ακούω εμένα. Ακούω, ας πούμε, Ελένη Βιτάλη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Αντώνη Βαρδή, Χαρούλα Αλεξίου. Μου αρέσει ο Περίδης. Κάποιος φούσκωσε τον κόσμο με το παραμύθι ότι υπάρχει λαϊκό ποπ ροκ και χωριστήκαμε σε ομάδες... Και ποιος είναι τελικά αυτός που λέει ποια είναι η καλή και η κακή μουσική;
Δεν ντρέπονται να αποκαλούν το λαϊκό τραγούδι σκυλάδικο; Έχουν ακούσει τον Καζαντζίδη να γαβγίζει;
Αν όχι, έχουν ακούσει εμένα να γαβγίζω;"
.

http://www.cosmo.gr/Lifestyle/Celeb...menh-den-mporw-na-aresw-se-oloys.1963221.html

Σήμερα πρέπει να είσαι ορκισμένος οπαδός του «σκυλάδικου» για να εξακολουθείς να καταθέτεις στα μπουζούκια τον μειωμένο μισθό σου.

Η νύχτα έμεινε μόνο με τους «φανατικούς» θαμώνες, οι οποίοι στηρίζουν τα «σκληρά μπουζούκια».

Κάπως έτσι η Πάολα έγινε μεγαλύτερη από τη Βανδή.

Συμπέρασμα: η κρίση απαιτεί αυθεντικότητα.

Τι άλλο μένει η διάρκεια, μήπως και γίνει η νέα Στανίση ποτέ δεν ξέρεις.

Last edited:
γιατί έχω την εντύπωση οτι μας την έχουν πέσει προσφάτως?:chinscratch:

Είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα...

paola-144444444444-300x291.jpg

αλλά απρόσεκτη μερικές φορές...
paola%2B2.jpg

Last edited:
Κοίτα, νομίζω ότι έχει και φωνή και κορμί.

Δεν ξέρω με ποιά ακριβώς σειρά.

Η ουσία είναι ότι είναι αυθεντική, δεν μοιάζει η φωνή της σε καμία άλλη, ο χώρος της κατηγορίας καταλαβαίνω ότι παραξενεύει αρκετούς, νομίζω ότι αξίζει μια στοχευμένη προσέγγιση.

Υπάρχουν ασφαλώς υπερβολές, αλλά όλα συγχωρούνται όταν δούμε που απευθύνεται. Το ότι είναι ΠΑΟΚ και όχι Αρης είναι ακόμη ένα +.

όταν το έχεις ακούσει από την Βιτάλη, συνειρμικά δεν θέλεις να ακούσεις τίποτε άλλο, όμως δείχνει ότι το έχει.

Και λίγο Στανίση, που λέγαμε στην αρχή:

Last edited:
.

Σιμο εισαι πολυ ωραιος !!
συμφωνω, τις εχει τελειωσει ολες
πεσ μας περισσοτερα για το live που πηγες

Στέλιο, αποφεύγω τις συναθροίσεις σε τέτοια πολιτιστικά κέντρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα επισκέπτομαι εάν δοθεί η ευκαιρία, έτυχε η τοπική ομάδα της περιοχής μου και διοργάνωσε τον ετήσιο χορό της στο κέντρο που τραγουδούσε η Πάολα.
Καλά ο Καρράς και ο Παντελίδης που είναι μαζί είναι "φιλική" συμμετοχή του σχήματος, το μαγαζί το κρατάει η ίδια.
Ακόμη και το hot ντουέτο με τον Καρρά, που συμμετέχει, το αναδεικνύει και αναδεικνύεται.
.
Πολύ καλύτερη στο live, το γαρύφαλο να ρέει με την σέσουλα, απορώ εάν υπάρχει κρίση, αλλά διέκρινα μια υπερβολή, του όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω, με την καλή έννοια βέβαια στην επιλογή των κομματιών, πολύ δε μάλλον και στο στυλιστικό "ντύσιμο".
Αλλά είπαμε δεν μπορεί να είναι κάποιος πολύ αυστηρός μαζί της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παγώνα Καραμίτσιου

όχι ρε κακέ, ο Φωστήρας!! Βλέπω superfly, είπα ότι τώρα θα μου θυμίσει τις metal καταβολές μου!!!!

Δε σου λεω τιποτα γιατι καποιος εδω,ονομα και μη χωριο,θα μας παρει χαμπαρι και θα αρχιζει να λεει παλι για τα μεταλλα που το ριχνουν στα σκυλαδικα...:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παγώνα Καραμίτσιου

Δε σου λεω τιποτα γιατι καποιος εδω,ονομα και μη χωριο,θα μας παρει χαμπαρι και θα αρχιζει να λεει παλι για τα μεταλλα που το ριχνουν στα σκυλαδικα...:Banane0:

.................δεν κατάλαβες, είναι αφιερωμένο σε "εκείνον" το νήμα, αλλά δεν βάζουμε όνομα, ξέρεις γιατί....

"δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!"

τώρα νιώθω λίγο καλύτερα που το ξόρκισα το κακό :flipout:

ότι και να λέμε το έχουμε στο αίμα μας ^^

"δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!","δε μου αρέσουν τα σκυλλάδικα και περνάω χάλια στα μπουζούκια!"

τώρα νιώθω λίγο καλύτερα που το ξόρκισα το κακό :flipout:

ότι και να λέμε το έχουμε στο αίμα μας ^^
έτσι εάν, εάν έτσι νομίζεις :flipout:

Παντρευόταν η ξαδέρφη μου το Σάββατο και μετά το γλέντι πήγαμε εκεί που τραγουδάει,μαζί με τον Καρρά και τον Παντελίδη.Λαϊκά ακούω,παλιά και καινούργια.Δυστυχώς μια απογοήτευση όλοι τους.Δεν θα αναφερθώ σε φωνές,στριμωξίδι κλπ(σε γάμο είμασταν,πιωμένοι πήγαμε).Και όμως παιδιά...τραγουδούσαν ενίοτε play back.Τόσα χρόνια στα μπουζούκια και πρώτη φορά μου έτυχε.Έχω πάει από Νταλάρα-Παπαδοπούλου μέχρι Γιάννη Κόλλια.Τέτοιο πράγμα δεν είχα ξανασυναντήσει.
ΥΓ:Παιδιά μην συγχέουμε το κακό λαϊκό,με τα σκυλάδικα.Σκυλάδικο είναι π.χ το "Μπιμπελό μου,μπιμπελό μου σ' έχω μέσα στο μυαλό μου".Τα καινούργια ελαφρολαϊκα που βγαίνουν δεν είναι σκυλάδικα.

Για δύο μόνο περιπτώσεις του ευρύτερου χώρου του Pure λαϊκού ( η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους) θα μπορούσα να εκφράσω τον σχετικό θαυμασμό μου!
Η πρώτη δυστυχώς ενώ θα μπορούσε να γίνει ένα τρομακτικό cult icon με διεθνή ακτινοβολία κατέληξε να είναι το πιο (sorry κιόλας) σάπιο γκουχ γκουχ της πιάτσας.(μιλάμε για την Τζούλια τώρα)
Η δεύτερη ναι είναι η Πάολα, που για πάρα πολλά χρόνια ήταν κάτι σαν το απόλυτο είδωλο του καθαρού λαϊκού περιθωρίου, κάτι που έμοιαζε ταυτόχρονα περήφανο και αγνό, πριν φυσικά πέσει στα νύχια του βρικόλακα Mad tv και των λοιπών βαμπίρ φίλων του ….
Το κρίμα είναι ότι είναι τόσο απονήρευτη και τόσο γνήσια λαϊκή κοπέλα που δεν το καταλαβαίνει ακόμα, και όταν το καταλάβει θα έχει φυσικά σβήσει!
Φυσικά έχει υπάρξει καλή και πολύ καλή μάλιστα (σε αυτό που κάνει εννοείται)

ασχέτως
και μιας και το ανέφερα
Εκεί στο mad κάποια στιγμή θα πρέπει να φάνε πάρα πολύ ξύλο! (Για όλα )

Απάντηση: Re: Παγώνα Καραμίτσιου

Εκεί στο mad κάποια στιγμή θα πρέπει να φάνε πάρα πολύ ξύλο! (Για όλα )

Όχι το mad,ένας συγκεκριμένος του mad, που με κανά 2 άλλους έχουν φτάσει την λαϊκή μουσική της Ελλάδας στο ναδίρ.

Re: Απάντηση: Re: Παγώνα Καραμίτσιου

Όχι το mad,ένας συγκεκριμένος του mad, που με κανά 2 άλλους έχουν φτάσει την λαϊκή μουσική της Ελλάδας στο ναδίρ.

Δεν αφορά μόνο το μουσικό κομμάτι φίλε...έχει ψωμι το καναλάκι γενικώς....