Παίδες, για εισαγωγές από Ρωσία...

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,373
... ισχύουν τα γνωστά, ήτοι εφόσον το μηχάνημα έρθει με απλό ταχυδρομείο γλυτώνει τυχόν δασμούς, κλπ ;;;; ή λόγω ιδιαιτερότητας της χώρας προέλευσης υπάρχει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση ;

Αν κάποιος φίλος έχει εμπειρία, παρακαλώ ας βοηθήσει ...

Κυριως πρεπει να ξερει κανεις με ποιον τροπο θα σου αποστειλουν το αντικειμενο.

Και με ποιο φορεα συνεργαζεται στην Ελλαδα ο ρωσικος μεταφορεας.

Σε μικρά πράγματα όπως λυχνίες δεν είχα ποτέ πρόβλημα, είχαν έρθει με ελτα κανονικά στην πόρτα.

Ρε παιδιά, μεγάλη κούτα θα παραλάβει όχι φακελάκι με μπιχλιμπίδια.

Σπύρο, μη ρισκάρεις. Την διαφορά μπορεί να την πληρώσεις στα ΕΛΤΑ.

Κανένα θέμα, το έχω κάνει, είναι ιδιώτης, μαγαζί ή ebay;

Ναι, δεν διευκρίνισα οτι οι λάμπες που ειχα πάρει δεν ηταν μέγεθος "μπιχλιμπιδια" αλλα κούτα κανονικότατη (GM70, σχεδόν σαν μικρο μπουκαλάκι νερο η καθεμία)

Λοιπόν, ζήτησα απλό ρωσικό ταχυδρομείο (επεσήμανα το ''μακρυά από κούριερς'') και μου είπαν οκ ...

Μιλάμε για αποστολή από μαγαζί ... πληρωμή μέσω paypal ...

Η κούτα πιστεύω πως θα είναι 40 χ 50 με ύψος γύρω στα 30 εκατοστά ... βάρος περί τα 5-6 κιλά ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι θα πάρεις πάλι σε μεγάλη κούτα ρε Σπύρε; S-300; :smile:

χαχαχχχ ... όχι και τόσο μεγάλη στρατηγέ μου ...

Κυριως πρεπει να ξερει κανεις με ποιον τροπο θα σου αποστειλουν το αντικειμενο.

Και με ποιο φορεα συνεργαζεται στην Ελλαδα ο ρωσικος μεταφορεας.

υποθέτω με ΕΛΤΑ .. αυτό κατάλαβα και από τον φίλο anop, παραπάνω ...

;;;

έχεις πμ

αυτά τα διάβασα στα 19 μου ... τώρα είμαι ''νοικοκυραίος'' -bye-

Χαρά στο κουράγιο σου, εγώ στα 19 μου διάβαζα Τόλκιν και Λάβκραφτ (και Καζαντζάκη βέβαια...).

Εγώ έχω σε κασέτα το "πράσινο βιβλίο" του Καντάφι. Λέτε να το βγάλω για συλλεκτικό στο ebay;

Από Ρωσία είχα πάρει κι εγώ κάτι λάμπες, ήρθαν με ΕΛΤΑ χωρίς τελωνεία κλπ αλλά ήταν σχετικά μικρό κουτί.

Διαστάσεις σαν κι αυτές που είπες παραπάνω είχα πάρει έναν ενισχυτή (από Σερβία όμως) ο οποίος πήγε κατευθείαν τελωνείο. Εκεί θα πρέπει να πείσεις τον τελώνη ότι είσαι ιδιώτης και πως το αντικείμενο είναι για δική σου χρήση, επίσης καλό θα ήταν το πακέτο να μην έχει μεγάλη αξία...

Τελικώς, αν πάρω το συγκεκριμένο ντακ, θα το πάρω από Γαλλία, καθώς ο Γάλλος επανήλθε με τιμή σχετικά κοντά στον Ρώσο (πλέον είναι μόνον 50 ευρώ ακριβώτερος, στην αρχή ήταν σχεδόν 140)... για 50 ευρώ δεν αξίζει να ρισκάρω ... ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις πληροφορίες ...

Γιατι δεν ευχαριστεις τον Ρωσο λεγοντας του οτι ο Φρανσουα στο δινει σε καλυτερη τιμη και χωρις ρισκο για τελωνειο να δεις πως (αν) θα επανελθει ?
Και μηπως αντι Φρανσουα του πεις Χανς (Γερμανος) και το παρει και πατριωτικα...