ΠΑΚΕΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ X BOX 360

koloko

AVClub Enthusiast
22 September 2007
773
έχετε ακούσει για πιθανόν προσφορές για τις παιχνιδομηχανές x box 360?κάποια δελεαστική προσφορά τώρα ή καποια που αναμένετε σε λίγο διάστημα??ευχαριστώ πολύ!!

σε ευχαριστω πολυ και απο οτι καταλαβα δεν θα εχουμε περετερο πτωση τιμης τα χριστουγεννα ετσι δεν ειναι???

To X BOX εχει εξοδο hdmi?

To Elite εχει.

Παντως δεν ειναι μειονεκτημα αυτο. Απο το component παιρνεις μεχρι 1080p με την ιδια ποιοτητα εικονας και γλιτωνεις και ενα HDMI απο την τηλεοραση για να συνδεσεις κατι αλλο (δορυφορικο δεκτη , PS3 , upscaling DVD player κτλ).

Δεν δέχονται όλες οι τηλεοράσεις 1080p από component, ενώ μπορεί να υπάρχει και μείωση ποιότητας λόγο αναλογικού σήματος, ή στις μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και πάλι πίσω.
(στην δικιά μου τηλεόραση πχ είναι σαν να έχεις ρίξει λίγο το sharpness)

Στο εξωτερικό τουλάχιστον έχουν hdmi πλέον όλα τα μοντέλα... πάρε elite ή πρόσεξε να έχει και hdmi.

και το Arcade εχει

Η Microsoft, μετά από εβδομάδες σιγής, επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα την επικείμενη κυκλοφορία ενός ακόμα πακέτου Xbox 360. O λόγος για την έκδοση Xbox 360 Arcade, της οποίας η ύπαρξη ήταν γνωστή εδώ και ημέρες, αλλά που μόλις σήμερα επισημοποιήθηκε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MS, αυτό το νέο πακέτο θα διατεθεί στην αγορά της Ευρώπης αυτήν την Παρασκευή (τουλάχιστον στην αγορά της Αγγλίας, για την Ελλάδα αναμένουμε επίσημη πληροφόρηση), έχοντας στο "οπλοστάσιό" του ένα ασύρματο χειριστήριο, μια κάρτα μνήμης μεγέθους 256ΜΒ, έξοδο εικόνας και ήχου HDMI και πέντε παιχνίδια από το Xbox Live Arcade. Τα παιχνίδια του πακέτου θα είναι τα: Pac-Man Championship Edition, UNO, Luxor 2, Boom Boom Rocket και Feeding Frenzy. Ο Stephen McGill της Microsoft είπε ότι, καθώς οι ευρωπαϊκές οικογένειες θα μαζεύονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ήταν μια ιδανική στιγμή για την εταιρεία του να κυκλοφορήσει αυτό το ειδικό πιο "οικογενειακό" πακέτο του Xbox 360. Για το αν θα υπάρξει κυκλοφορία αυτού του πακέτου και στην εγχώρια αγορά θα σας ενημέρωσουμε αμέσως μόλις έχουμε νεότερα από τη Microsoft Hellas.

και τα χ box με hdmi έχουν και τους καινούργιους επεξεργαστες και δεν παρουσιαζουν προβληματα όπως οι παλιές.το θέμα είναι να την αγοράσω τώρα την κονσόλα η να περιμένω μέχρι τις γιορτές θα πέσουν και άλλο οι τιμές??

Δεν δέχονται όλες οι τηλεοράσεις 1080p από component, ενώ μπορεί να υπάρχει και μείωση ποιότητας λόγο αναλογικού σήματος, ή στις μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και πάλι πίσω.
(στην δικιά μου τηλεόραση πχ είναι σαν να έχεις ρίξει λίγο το sharpness)

Αυτα ειναι στη θεωρια. Στο φορουμ υπαρχει μελος με ΗD δορυφορικο δεκτη που δειχνει καλυτερα μεσω component απο οτι με το HDMI.

Γενικα οι διαφορες μεταξυ των δυο (component vs HDMI) ειναι απειροελαχιστες.

Αυτα ειναι στη θεωρια. Στο φορουμ υπαρχει μελος με ΗD δορυφορικο δεκτη που δειχνει καλυτερα μεσω component απο οτι με το HDMI.

Γενικα οι διαφορες μεταξυ των δυο (component vs HDMI) ειναι απειροελαχιστες.
Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί, αλλά στο computing με το καθαρά ψηφιακό σήμα δεν είναι μπερδεμένα τα πράγματα... το hdmi μεταφέρει το σήμα ψηφιακά και χωρίς απώλειες.

Για να το βγάλεις με component πρέπει να το μετατρέψεις σε αναλογικό, να φάει όποια απώλεια στην μεταφορά, μετά να το κάνει η τηλεόραση ψηφιακό και να το ξαναδείξει.

ΥΓ
Γνώμη μου είναι πως οι απώλειες του αναλογικού σήματος μπορεί να δημιουργήσουν μια μικρή "θαμπάδα" που κρύβει κάποια ελαττώματα και να μπερδεύονται μερικοί... δεν έχω ακούσει κανένα να λέει ότι είναι καλύτερο το component-vga από hdmi-dvi σε υπολογιστές και κονσόλες.

αν δεν χρειαζοταν το hdmi η microsoft το εβαλε μονο για λογους marketing???δεν νομιζω το θεμα ειναι οτι μασ μπερδεβει με τις εκδοσεις του x box και να θα βγει αυτο με το hdvd τοτε ειναι που θα γελασουμε ολοι..

πάντως εδώ http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/34579/122868.html

υπάρχει ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο που βεβαιώνει το παρακάτω

Μπραβο Αγγελε...

The Upshot: It Depends

So, which is better, DVI or component? HDMI or component? The answer--unsatisfying, perhaps, but true--is that it depends. It depends upon your source and display devices, and there's no good way, in principle, to say in advance whether the digital or the analog connection will render a better picture. You may even find, say, that your DVD player looks better through its DVI or HDMI output, while your satellite or cable box looks better through its component output, on the same display. In this case, there's no real substitute for simply plugging it in and giving it a try both ways.

Αυτο που ελεγα και εγω.

το componet και ο ηχος ειναι συνολο 4 (με spdif) με 5 (analog stereo) καλωδια...
το hdmi ειναι 1...
αυτο και μονο το κανει καλυτερη επιλογη...

το componet και ο ηχος ειναι συνολο 4 (με spdif) με 5 (analog stereo) καλωδια...
το hdmi ειναι 1...
αυτο και μονο το κανει καλυτερη επιλογη...

Mε το component σου μενει ελευθερη μια θυρα HDMI κατι το πολυ σημαντικο καθως πολλες τηλεορασεις εχουν μονο 2 (εγω βεβαια εχω ελευθερα γιατι εχω τηλεοραση με 3 ΗDMI).

Αυτο και μονο το κανει καλυτερη επιλογη για πολλους.

Mε το component σου μενει ελευθερη μια θυρα HDMI κατι το πολυ σημαντικο καθως πολλες τηλεορασεις εχουν μονο 2 (εγω βεβαια εχω ελευθερα γιατι εχω τηλεοραση με 3 ΗDMI).

Αυτο και μονο το κανει καλυτερη επιλογη για πολλους.

Οχι φιλε μου, εσυ μπερδευεις το "καλυτερη επιλογη" με το "αναγκαστικη επιλογη"...
Οταν σου τελειωνουν τα hdmi δεν ειναι επιλογη σου το component αλλα αναγκαστικη λυση...

Γιατι κατ'επεκτασην TV με 3 hdmi ειναι επισης "καλυτερη επιλογη" ενω με 1-2 hdmi ισως ηταν παλι "αναγκαστικη επιλογη" (πχ.χρηματα)...