Παλαιό ραδιόφωνο χωρίς ταυτότητα...

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Έπεσε στα χέρια μου πριν πολύ καιρό το εικονιζόμενο στις φωτογραφίες παλιό ραδιόφωνο αλλά κάπως βανδαλισμένο (!). Για την ακρίβεια, λοίπουν μερικά εξαρτήματα και μερικά κομμένα καλώδια. Το κακό είναι πως δεν έχει το πίσω καπάκι του ή κάποιο άλλο ενδεικτικό της μάρκας του ή του τύπου του. Αν έχει πέσει στην αντίληψη κάποιου φίλου ή υπάρχει site με φωτογραφίες ανάλογων παλαιών ραδιοφώνων θα το εκτιμούσα πολύ αν βοηθούσε.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Φιλικά,
Γιάννης

Attachments

• IMG_0173 (Medium).jpg
    IMG_0173 (Medium).jpg
    65.9 KB · Views: 81
  • IMG_0172 (Medium).jpg
    IMG_0172 (Medium).jpg
    55.1 KB · Views: 47
Last edited:
Επειδη εχω στο πατρικο μου ενα παρομοιο (οχι ιδιας μαρκας αλλα οπτικα μοιαζουν) ξερει κανεις αν καποιος επισκευαζει/ανανεωνει τετοια πραγματακια?

Μολις σημερα τελειωσα την ανακατασκευη ενος παλιου ραδιοφωνου μαρκας SABA αλλα δεν ειναι τελειως ετοιμο αλλα τελικα δουλευη κανονικα.
Απο οτι ξερω το δικο σου ειναι μαρκας ERRES αλλα δεν ξερω ακριβως το μοντελο μπες σε αυτο το site και ψαξε.
http://www.radiodatabase.nl/

Απάντηση: Re: Παλαιό ραδιόφωνο χωρίς ταυτότητα...

Μολις σημερα τελειωσα την ανακατασκευη ενος παλιου ραδιοφωνου μαρκας SABA αλλα δεν ειναι τελειως ετοιμο αλλα τελικα δουλευη κανονικα.

http://www.radiodatabase.nl/

Ποιό SABA είναι;

Δεν είναι ERRES διστυχώς. Τουλάχιστο, όσα είδα στο site που δίνεις (και σε ευχαριστώ) αλλά και σε άλλα, μοιάζει αλλά δεν είναι. Συνεχίζουμε, τι στο καλό περίπου 130,000 μοντέλα υπάρχουν θα βρώ πιο είναι....-bye-

εισαι κ μακρυα γαμωτο,ο πατερας μου ειναι συλλεκτης κ θα μπορουσε να σε βοηθησει αφου εχει πανω απο 400,απο βακελιτη στις αρχες του αιωνα μεχρι του 50-60.Εσυ εισαι Αθηνα ε?

Υπάρχει μια περίπτωση να γράφει μάρκα και μοντέλο στο τζάμι των σταθμών στο τμήμα που είναι σκεπασμένο από το κουτί και δεν φαίνεται. Θα πρέπει να το λύσεις με μεγάλη προσοχή για να μην το σπάσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ μην καθαρίσεις το τζάμι εσωτερικά με νερό η άλλο καθαριστικό γιατί μπορεί να φύγουν τα γράμματα της μεταξοτυπίας. Σε κάθε περίπτωση βγάλε πολλές φωτογραφίες από όλες τις πλευρές και κυρίως την πρόσοψη με μεγάλη ευκρίνεια για να μπορείς να διορθώσεις τυχών φθορές που μπορεί να κανείς. Καλό κουράγιο. Μιλάμε για δουλειά που θέλει πολλή υπομονή.

Φίλτατοι, καλό θα ήταν να συμβουλευόσασταν καμία φίλη σας συντηρήτρια έργων τέχνης για τις μεθόδους συντήρησης αντίστοιχων κατασκευών. Με τις σωστές γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά μπορούν να γίνουν θαύματα :-)