Παλαιστίνιος εκπροσώπος στα ΗΕ.

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των
Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει:
Ο λόγος του Παλαιστίνιου εκπροσώπου στα ΗΕ.

«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μωυσή. Όταν έσκισε τον
βράχο κι άρχισε να αναβλύζει νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο.

Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον
βράχο και μπήκε στο νερό. Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.

Τα είχε κλέψει ένας Ισραηλινός.»

Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Ισραηλινός εκπρόσωπος κι άρχισε να
φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Ισραηλινοί δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε:

«Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!

downloadnw2.jpg

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το ανέκδοτο; Διότι στο σχολείο εμάς μας έμαθαν ότι ο Μωυσής οδήγησε τους Εβραίους από την Αίγυπτο στην Παλαιστίνη και ο ίδιος δεν πάτησε ποτέ στην Παλαιστίνη. Οπότε το παραπάνω ανέκδοτο δεν έχει κανένα νόημα! Αυτός που το έφτιαξε μάλλον θα νόμιζε ότι ο Μωυσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παλαιστίνη...

...ακριβώς αυτό, θέλει να πει ότι η Παλαιστίνη δεν ήταν η αρχική πατρίδα και κατοικία των Εβραίων. Έτσι κι αλλιώς το επεισόδιο που αναφέρει το ανέκδοτο υποτίθεται ότι έγινε στο Σινά, οπότε είναι λογοπαίγνιο - και μάλλον άστοχο - αφού μαζί με τον Μωυσή ήταν σίγουρα Ισραηλίτες (οπότε κάποιος από αυτούς θα μπορούσε να του κλέψει τα ρούχα)!

Απάντηση: Re: Παλαιστίνιος εκπροσώπος στα ΗΕ.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το ανέκδοτο; Διότι στο σχολείο εμάς μας έμαθαν ότι ο Μωυσής οδήγησε τους Εβραίους από την Αίγυπτο στην Παλαιστίνη και ο ίδιος δεν πάτησε ποτέ στην Παλαιστίνη. Οπότε το παραπάνω ανέκδοτο δεν έχει κανένα νόημα! Αυτός που το έφτιαξε μάλλον θα νόμιζε ότι ο Μωυσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παλαιστίνη...

Yπάρχουν πολλές αμφισβητήσεις γι´αυτό.
Η λεγόμενη ´Γή τής Επαγγελίας´που τούς οδήγησε ο Μωϋσής ανήκε στην κατοχή τών Αιγυπτίων τότε πού αυτά τά αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη.
Επίσης ιστορικά δεν υπάρχει κανενα ευρημα απο το Βασίλειο τού Δαυίδ και τού Σολομώντα.Η Παλαιά Διαθήκη μάλλον δέν είναι ιστορικό βιβλίο.
Παραπέμπω σε βιβλία Ισραηλιτών ή Εβραίων Ιστορικών για το ζήτημα καί όχι μόνον.Οι περισσότεροι εξ´αυτών στην Ναζιστική περίοδο βρέθηκαν σε Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως.
Σλόμο Σάντ:´Πώς επινοήθηκε ο Εβραϊκός Λαός´.Κυκλοφορησε στην Γαλλία τον φετινό Σεπτέμβριο.
Israel Shahak:Jewish History,Jewish Religion:The Weight of Three Thousand Years..Stylus Publishing,LLC,December 1994..Προλογίζουν οι Γκόρ Βιντάλ και Εντουαρντ Σαϊντ.Υπάρχει και σημειωμα τού Νοαμ Τσόμσκυ.
Ιsrael Shahak and Norton Mezvinsky,Jewish Fundamentalism in Israel..Pluto Press U.K. October 1999.
Oded Yinon:Zionist plan for Middle East.Ioυνιος 1982.
Ιsrael Shahak:Open Secrets:Israeli Foreign and Nuclear policies,Stylus Publishing,LLC December 1997
Επίσης ο Daniel Cil Brecher εχει εκδόσει στά Γερμανικά βιβλίο με τίτλο ´Ξένος στην Σιών´πού θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα.
Κυκλοφορει ήδη στά Αγγλικά.

Οντως πολύ δύσκολο θέμα να συζητηθεί σε ενα φόρουμ και φυσικά επ´ουδενί δεν πρέπει να εγερθούν θέματα εναντίον τών Εβραίων...
Αλλο πράγμα οι Εβραϊκές Κοινότητες και άλλο ο Σιωνισμός.

Re: Απάντηση: Παλαιστίνιος εκπροσώπος στα ΗΕ.

...ακριβώς αυτό, θέλει να πει ότι η Παλαιστίνη δεν ήταν η αρχική πατρίδα και κατοικία των Εβραίων.

Κι αυτό άστοχο είναι γιατί οι Εβραίοι υποτίθεται ότι με το ζόρι σαν σκλάβοι πήγαν στην Αίγυπτο. Από την εποχή του Αβραάμ πατρίδα τους ήταν η Παλαιστίνη.

Σπύρο, ειλικρινά δεν γνωρίζω τι ισχύει ιστορικά, δεν έχω διαβάσει καθόλου για την ιστορία της περιοχής εκείνης (εκτός από λίγο Τσόμσκι και ότι θυμάμαι απ' το σχολείο) και να για να είμαι ειλικρινής η ιστορία των Εβραίων δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα.

Πάντως γνωρίζω ότι και για τους μουσουλμάνους ο Μωυσής θεωρείται προφήτης και δέχονται (περίπου) αυτά που λέει η Παλαιά Διαθήκη. Οπότε το "ανέκδοτο" του πρώτου σημειώματος δεν βλέπω να κολλάει πουθενά. Αν πράγματι έγινε τέτοια φάση στον ΟΗΕ τότε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος μάλλον ήρθε από άλλο πλανήτη!

Σπύρο, ειλικρινά δεν γνωρίζω τι ισχύει ιστορικά, δεν έχω διαβάσει καθόλου για την ιστορία της περιοχής εκείνης (εκτός από λίγο Τσόμσκι και ότι θυμάμαι απ' το σχολείο) και να για να είμαι ειλικρινής η ιστορία των Εβραίων δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα.

Πάντως γνωρίζω ότι και για τους μουσουλμάνους ο Μωυσής θεωρείται προφήτης και δέχονται (περίπου) αυτά που λέει η Παλαιά Διαθήκη. Οπότε το "ανέκδοτο" του πρώτου σημειώματος δεν βλέπω να κολλάει πουθενά. Αν πράγματι έγινε τέτοια φάση στον ΟΗΕ τότε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος μάλλον ήρθε από άλλο πλανήτη!

Σαφώς και δεν ισχύει ιστορικά και συμφωνώ μαζί σου.
Απλώς μοιάζει και η Παλαιά Διαθήκη να μήν είναι θέσφατο.

.... Αν πράγματι έγινε τέτοια φάση στον ΟΗΕ τότε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος μάλλον ήρθε από άλλο πλανήτη!

Απ' ό,τι είδα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το ίδιο ανέκδοτο σε παραλλαγές, εκτός από τον Μωυσή και τους Παλαιστίνιους, αναφέρεται και σε Ινδούς με Πακιστανούς, και ποιος ξέρει τι άλλο...

http://www.google.gr/search?q=An+in...&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a

Πάντως, σε καμία περίπτωση το περιστατικό δεν έλαβε χώρα όπως περιγράφεται. Να το έχουμε υπόψη μας.