Πάμε για καινούργια τηλεόραση, γνώμες?

Ναμαστε και πάλι, ένα χρόνο μετά την αγορά της LG50 PC1 RR πάμε για καινούργια τηλεόραση καθώς η LG πήγε σε συγγενή και το σαλόνι αναζητεί νέα τηλεόραση. Να τονίσω οτι η LG είναι αστέρι (αν και όχι true HD) αλλά το διπλό tuner και το ενσωματωμένο pvr με εξυπηρέτησαν αφάνταστα.
Πάμε λοιπόν στο ψάξιμο πάλι, έχω διαθέσιμα 2000-2200 με ζόρι και η αγορά θα γίνει από κατάστημα που να έχει εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας για να αποφύγω τυχόν προβλήματα (δεν μετάνοιωσα ποτέ μερικά παραπάνω για να έχω τοπικό service).

Προς το παρόν σκέφτομαι τις παρακάτω με σειρά προτίμησης:

Sony KDS 46W3000
Sony KDL 55 A2000 (sxrd projection tv)
Toshiba 47 Z3030DG

Όπως καταλαβαίνετε, θέλω true hd και να μην πέσω κάτω από 46''. Εννοείται να έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, και αν έχει και PIP / PAP τόσο το καλύτερο....

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε να κοιτάξω?

Είσουν ευχαριστημένος από την lg; Σκέφτομαι να αγοράσω την lg pc55 (50in plasma). Πάντως σε πολή καλή τιμή υπάρχει η LG 47LF65 (47in Full Hd από 1350,00 €).

Για την Toshiba 47Z3030 διαβασα ότι υστερεί καπως σε μαυρο σε σχεση με τις υπολοιπες LCD, και ότι σε καποια κομμάτια υπάρχει πρόβλημα στην απεικόνιση SD σήματος.... Δεν ειναι τοσο smooth και δημιουργεί artifacts! (τόσο με τα 100HZ ενεργοποιημένα όσο και χωρίς)!

Προφανώς καποιο προβλημα του scaller! :grandpa:

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, για την 46ΖF355 λένε ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Έχει και περισσότερο contrast, και ΚΑΛΥΤΕΡΟ μαύρο, και πιο λεπτή και ωραία εμφάνιση, και ΚΑΛΥΤΕΡΗ αποδοση στο SD (τηλεοπτικό,dvd) -ΣΧΕΔΟΝ σαν plasma λενε-...:antlers:

Οπότε αν η διαφορα απο το budjet σου ειναι ΜΟΝΟ 200 ευρώ, θα σε συμβουλευα να πας να την δεις και απο κοντά και να αποφασίσεις! :grandpa:

Y.Γ. Και η W3000 ειναι πολυ καλη τηλεόραση για τα λεφτά της, (αν και ΜΟΝΟ 50-60ΗΖ), αλλά φοβάμαι και εγώ το clouding που μπορεί να έχει το κομμάτι που θα παραγγείλω, και επειδή μενω επαρχία και είναι δύσκολο να την αλλάξω, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ!

Last edited:
rivers, η πιθανότητα είναι πολύ μικη να πέσω στις 40 καθώς θα μου φανεί η διαφορά 10'' προς τα κάτω πάρα πολύ... άρα μάλλον 46 sony w3000 ή a2000 sxrd.
underdog, sxrd βρίσκω απ' ότι ρώτησα στο κατάστημα που θα ψωνίσω (το εμπιστεύομαι γιατί με έχει εξυπηρετήσει άριστα στο παρελθόν). Την έχω δεί να παίζει και ενώ φυσικά στο dvd στα 1080p είναι άριστη, είναι επίσης πολύ καλή και σε απλό τηλεοπτικό σήμα και αυτό είναι κάτι που με τα χάλια των εκπομπών στην ελλάδα μετράει πάρα πολύ στην επιλογή μου.
Σε ποδόσφαιρο από sd σήμα έχεις παρατηρήσει κανένα πρόβλημα στην γρήγορη κίνηση ? με το pc που δεν δείχνει σε όλη την οθόνη από vga τι γίνεται?

Σε γρήγορο σήμα με απόκριση 2,5 ms κανένα πρόβλημα :ernaehrung004:. Επίσης έχεις δίκιο, σε τηλεοπτικό σήμα απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Αλλά και σε HD υλικό φτάνει τις πολύ καλές LCD (ίσως όχι τις τοπ,αν και στο μαύρο υπερτερεί).

ΠιΣι που έβαλα κάποια στιγμή, ήμουν ευχαριστημένος αλλά δεν θα την πρότεινα για μόνιτορ. Εκεί νομίζω είσαι καλύτερα με LCD.
Όσο για τα κομμάτια, μου φαίνεται απίστευτο να βρεις κλειστό.
Αν βρεις εγγυημένο κλειστό και άπαιχτο κομμάτι, το παίρνω εγώ. :ADFADF1:

Ρε παιδιά το clouding στις W3000 δεν είναι φαινόμενο έκτασης όπως στις 2000,πλέον πολύ λίγες έχουν

Ρε παιδιά το clouding στις W3000 δεν είναι φαινόμενο έκτασης όπως στις 2000,πλέον πολύ λίγες έχουν

Ναι, αλλά ΑΝ αυτή που θα παρεις τυχει να έχει ????
Και αν μενεις και μακρια και ειναι δυσκολο να την ΞΑΝΑ στειλεις με μεταφορική ??? :twoguns:

Ναι, αλλά ΑΝ αυτή που θα παρεις τυχει να έχει ????
Και αν μενεις και μακρια και ειναι δυσκολο να την ΞΑΝΑ στειλεις με μεταφορική ??? :twoguns:

Kαι αλλοι προσπαθησαν να μην μπλεξουν με clouding και εμπλεξαν με banding (Sharp , Toshiba , LG).

Μια ειναι η λυση.......... εδω ο πρωτος διδαξας
___________.gif

Καλημερα στο πανελ ........απο την κατασπρη φθιωτιδα , εδω ολα θυμιζουν samsung R87W .

Μήπως θέλει λίγη ρύθμιση το "white balance" στα μέρη σας?

Να σου πω ενα παρασολειγ το θελει με τον ηλιο που εβγαλε πριν απο ωρα .
Για το WB θα κανουμε download το νεο update .:flipout::flipout:

Για την Toshiba 47Z3030 διαβασα ότι υστερεί καπως σε μαυρο σε σχεση με τις υπολοιπες LCD, και ότι σε καποια κομμάτια υπάρχει πρόβλημα στην απεικόνιση SD σήματος.... Δεν ειναι τοσο smooth και δημιουργεί artifacts! (τόσο με τα 100HZ ενεργοποιημένα όσο και χωρίς)!

Προφανώς καποιο προβλημα του scaller! :grandpa:

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, για την 46ΖF355 λένε ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Έχει και περισσότερο contrast, και ΚΑΛΥΤΕΡΟ μαύρο, και πιο λεπτή και ωραία εμφάνιση, και ΚΑΛΥΤΕΡΗ αποδοση στο SD (τηλεοπτικό,dvd) -ΣΧΕΔΟΝ σαν plasma λενε-...:antlers:

Οπότε αν η διαφορα απο το budjet σου ειναι ΜΟΝΟ 200 ευρώ, θα σε συμβουλευα να πας να την δεις και απο κοντά και να αποφασίσεις! :grandpa:

Y.Γ. Και η W3000 ειναι πολυ καλη τηλεόραση για τα λεφτά της, (αν και ΜΟΝΟ 50-60ΗΖ), αλλά φοβάμαι και εγώ το clouding που μπορεί να έχει το κομμάτι που θα παραγγείλω, και επειδή μενω επαρχία και είναι δύσκολο να την αλλάξω, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ!

H toshiba το μειονέκτημα που έχει εκτός από τα artifacts στα 100Ηz είναι και το γεγονός οτι δεν ρυθμίζει ξεχωριστά την κάθε είσοδο, αλλά οι ρυθμίσεις είναι κοινές για όλες.

Θα δω και την 46ΖF πάντως

Είσουν ευχαριστημένος από την lg; Σκέφτομαι να αγοράσω την lg pc55 (50in plasma). Πάντως σε πολή καλή τιμή υπάρχει η LG 47LF65 (47in Full Hd από 1350,00 €).

Η lg με ικανοποίησε απόλυτα, ειδικά στο τηλεοπτικό σήμα, καθώς βλέπουμε από 2 -3 μέτρα σε 50''. Για παράδειγμα σε ποδόσφαιρο τίποτα από σπασίματα και artifacts. Αν πας στα 4-5 μέτρα πίσω δεν θα δεις κανένα πρόβλημα στην εικόνα, από πιο μακρυα δε παθαίνεις πλάκα. Από την κουζίνα μου στα 7 μέτρα διαβάζω υπότιτλους άνετα και η εικόνα απλά τέλεια.
Το prv που έχει ενσωματωμένο και τα 2 tuners έκαναν άριστο το όλο πακέτο.
Απλά βρήκα καλή ευκαιρεία να την δώσω και να πάρω κάτι πιο νέο full hd και με ψηφιακό δέκτη.

Σε γρήγορο σήμα με απόκριση 2,5 ms κανένα πρόβλημα :ernaehrung004:. Επίσης έχεις δίκιο, σε τηλεοπτικό σήμα απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Αλλά και σε HD υλικό φτάνει τις πολύ καλές LCD (ίσως όχι τις τοπ,αν και στο μαύρο υπερτερεί).

ΠιΣι που έβαλα κάποια στιγμή, ήμουν ευχαριστημένος αλλά δεν θα την πρότεινα για μόνιτορ. Εκεί νομίζω είσαι καλύτερα με LCD.
Όσο για τα κομμάτια, μου φαίνεται απίστευτο να βρεις κλειστό.
Αν βρεις εγγυημένο κλειστό και άπαιχτο κομμάτι, το παίρνω εγώ. :ADFADF1:

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα μάθω σίγουρα αν το κομμάτι είναι αχρησιμποίητο και αναλόγως θα πράξω. Το κατάστημα το εμπιστεύομαι, φυσικά θα κοιτάξω και μενου για ωρες λειτουργίας, αν και αυτές αλλάζονται...
Η τηλεόραση αυτή αν και λίγο παλιά και νομίζω δεν βγαίνει πλέον είναι μέσα στις τοπ επιλογές μου. Ειδικά για το θέμα του τηλεοπτικού σήματος καθώς η σύζυγος βλέπει αρκετά στη διάρκεια της ημέρας οπότε και αυτό μετράει πολύ με τα χάλια των καναλιών μας.
Έχει και ψηφιακό δέκτη, οπότε είμαι καλυμμένος και για το άμεσο μέλλον.
Για το pc δεν την θέλω για monitor, αλλά για ταινίες που βλέπω, αν και μπορώ να το συνδέσω στο hdmi αντί για την vga είσοδο.