Panasonic 42U10 ή G10;

ΠΑΝΟΣ ΚΤΕΝΙΔΗΣ

Established Member
8 July 2006
292
Ψαχνω μια σχετικα οικονομικη 42αρα και ειχα καταληξει στην G10.

Τωρα βλεπω υπαρχει μια πολυ καλη προσφορα για την U10.

Η διαφορα τιμης φτανει τα 250 ευρω.

Αξιζει να πληρωσει κανεις τη διαφορα;

Τι παραπανω παιρνει εκτος απο τα 600Hz στα subfields, που δεν ειμαι και σιγουρος οτι θα καταλαβω καποια διαφορά.

Εκεινο που θα μ ενδιεφερε ειναι η διαφορα στη φωτεινοτητα. Αν ειναι σημαντικη θα αποβει αποτρεπτικη για οποια ειναι "μαυρη".

Δεχομαι και νεες προτασεις αλλα οχι για 40αρες καθοτι θα αντικαταστησει μια 37αρα και δεν αξιζει τον κοπο η διαφορα στο "μεγεθος", που ως γνωστον παντα παιζει ρολο, εκει οπου δεν υπαρχει τεχνικη βεβαια κλπ, κλπ.

Ευχαριστω.

Παρεμπιπτοντως ξερω οτι υπαρχει thread με 230 σελιδες για την U10 αλλα μαλλον δεν θα εχω προλαβει να το διαβασω πριν το 2011 που θα ερθουν τα μεθεπομενα μοντελα.

Αυτο που μ ενδιεφερει κυριως -σχεδον αποκλειστικα θα ελεγα- ειναι η διαφορα στη φωτεινοτητα. Αν δεν υπαρχει αντιρηση παω για την U10.

Αν παλι δεν υπαρχει κανενα σχολιο παλι λεω να παω για την U10 τοσα μελη δεν μπορει να κανουν λαθος.

Παρεμπιπτοντως ξερω οτι υπαρχει thread με 230 σελιδες για την U10 αλλα μαλλον δεν θα εχω προλαβει να το διαβασω πριν το 2011 που θα ερθουν τα μεθεπομενα μοντελα.

Αυτο που μ ενδιεφερει κυριως -σχεδον αποκλειστικα θα ελεγα- ειναι η διαφορα στη φωτεινοτητα. Αν δεν υπαρχει αντιρηση παω για την U10.

Αν παλι δεν υπαρχει κανενα σχολιο παλι λεω να παω για την U10 τοσα μελη δεν μπορει να κανουν λαθος.
Ως κάτοχος της 50U10 (ήδη στρωμένης, μιας και είναι σε λειτουργία από τις 24/12/2009), είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη φωτεινότητα της τηλεόρασης και από το επίπεδο του μαύρου. Τη φωτεινότητα την έχω ρυθμισμένη στο 28 (με εύρος ρύθμισης από το 0-60). Η διαφορά των δύο μοντέλων είναι στο διπλό αντιανακλαστικό φίλτρο της G10, στη μια επιλέον θύρα HDMI που διαθέτει, σε κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις και στα 600Hz subfield. Ο χώρος που είναι τοποθετημένη η τηλεόρασή μου είναι πολύ φωτεινός (πιο πολύ δεν γίνεται!) και οι αντανακλάσεις είναι έντονες όταν η μέρα είναι ηλιόλουστη. Από την άλλη όμως, δεν με πολυενδιαφέρει, μιας και παρακολουθώ μόνο το βράδυ και ο πιτσιρικάς μου είναι μόλις 14 μηνών και δεν ασχολείται με την τηλεόραση. Αν είναι απαραίτητη η ημερήσια χρήση, τραβάω τις κουρτίνες ή χαμηλώνω λίγο τα ρολλά στα παράθυρα κι όλα γίνονται τέλεια. Η διαφορά τιμής είναι σημαντική, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα αυτά για ένα media player για να βλέπεις HD υλικό, όπου εκεί πραγματικά απολαμβάνεις την τηλεόραση!

Όπως καταλαβαίνεις από αυτά που λέει ο Yuri πάρε την G.

Δυο τρεις φορες που ειδα την G10 καθρεφτιζομουν μεσα κανονικα απλως ημουν λιγο πιο "θολος" απο οτι στην U10...

Αυτα τα λεω για οσους νομιζουν οτι η G10 δεν εχει ανακλασεις...λιγοτερες απο την U10 βεβαια αλλα δεν "σωζουν" καποιον που εχει πολυ ηλιο στο καθιστικο του...σαν τον φιλο του Etien πχ.

Βλέπω τώρα Champions League στη ΝΟVΑ και βλεπω ότι στο πάνω 15%-20% έχει το σήμα novasport1 live στη μία άκρη και το χρονόμετρο με το σκορ στην άλλη συνέχεια. Αν είχα αγοράσει την πλάσμα μου ας πούμε την προηγούμενη εβδομάδα θα έπρεπε να έχω ζουμ και να πετάξω το 15-20% της οθόνης απέξω για να μην μείνει το αποτύπωμα???

Όχι φίλε zachmour δεν είναι απαραίτητο. Μόνο εάν σε πάρει ο ύπνος, το άλλο πρωι θα έχεις πρόβλημα.

Σε άλλο νήμα λέγεται ότι και με λίγα λεπτά λογότυπου μένει στάμπα. Ένας αγώνας είναι 2 45λεπτα συνεχόμενου λογότυπου. Από τη μιά ακούω όλα τα καλά της PLASMA αλλά ακούω και όλα αυτά για το image retention, το burn in και λέω ότι και με τις δύο LCD που έχω σπίτι (32 και 26 ιντσών) διετίας είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μήπως πάω γυρεύοντας να μπλέξω με την PLASMA μιας και τηλεόραση βλέπουμε για να χαλαρώσουμε όχι για να σκεφτόμαστε πόση ώρα είναι το λογότυπο στην θέση του...

Επειδή κι εγώ εχω ψιλοκαταλήξει στο να πάρω μια από τις δύο θα ήθελα να ρωτήσω πρακτικά τι σημαίνουν τα 600Hz στα subfields.

Από ότι έχω διαβάσει οι βασικές διαφορές είναι η προηγούμενη, οι 3 έναντι 2 θυρών hdmi και μια μικρή διαφορά στις αντανακλάσεις.

Επειδή ο δικός μου χώρος δεν θα είναι ιδιαίτερα φωτεινός τις ώρες που θα βλέπω, ουσιαστικά τα subfields θα ήθελα να εξηγήσει κάποιος τι είναι για να καταλάβω αν αξίζει το 250ρι Ευρώ διαφορά.

Σε άλλο νήμα λέγεται ότι και με λίγα λεπτά λογότυπου μένει στάμπα.

Για να δεις οτι κατι εμεινε στην οθονη πρεπει να κλεισεις τα φωτα και να βαλεις μια κενη εισοδο (μαυρη οθονη) , αν δεν το ψαξεις δηλαδη δεν καταλαβαινεις οτι υπαρχει...ασε που μολις αλλαξεις καναλι σε 5 λεπτα εχει εξαφανιστει οτι υπηρχε...

Επειδή κι εγώ εχω ψιλοκαταλήξει στο να πάρω μια από τις δύο θα ήθελα να ρωτήσω πρακτικά τι σημαίνουν τα 600Hz στα subfields.

Από ότι έχω διαβάσει οι βασικές διαφορές είναι η προηγούμενη, οι 3 έναντι 2 θυρών hdmi και μια μικρή διαφορά στις αντανακλάσεις.

Επειδή ο δικός μου χώρος δεν θα είναι ιδιαίτερα φωτεινός τις ώρες που θα βλέπω, ουσιαστικά τα subfields θα ήθελα να εξηγήσει κάποιος τι είναι για να καταλάβω αν αξίζει το 250ρι Ευρώ διαφορά.

Σημαίνει λίγο πιο αποδωτικό Intelligent Frame Creation:

JL_? said:
Ας ξεκινήσουμε με το frame interpolation, που για την περίπτωσή μας ακούει στο όνομα Intelligent Frame Creation Pro 400Hz SFD. Η επιλογή της Panasonic για φέτος, ήταν να βάλει ένα ελάχιστα παρεμβατικό σύστημα που ασχολείται με συγκεκριμένα πράγματα, με γνώμονα κυρίως τη σταθερότητα της λειτουργίας, χωρίς ξερόβηχες και φταρνίσματα, αλλά και με πολύ μικρότερο wow-effect. Καταρχάς, το φετινό IFC (και αυτό ισχύει και για την 600άρα εκδοχή του) δεν διαθέτει καθόλου δυνατότητες de-judder. Aν ένα σήμα βίντεο διαθέτει judder εγγενώς, το IFC δεν θα το μεταμορφώσει σε video-game, αλλά θα το δείξει ως έχει. Οι παρεμβάσεις του IFC, εστιάζονται κυρίως σε ελαφρά βελτίωση της κίνησης σε σήματα εγγενούς βίντεο 50i ή 60i. Οι κινηματογραφικές ταινίες παραμένουν ανεπηρέαστες ενώ και οι μπάλες των ποδοσφαιριστών, παραμένουν στρόγγυλες και χωρίς να αποκτούν ουρές ή να αναμειγνύονται με τα κεφάλια των θεατών… Η μόνη παρενέργεια του IFC που μπόρεσα να εντοπίσω, στο τηλεοπτικό και μόνο, είναι σε περιπτώσεις όπου η εικόνα παραφορτώνεται από λεπτομέρεια με πολλαπλές κατευθύνσεις κίνησης, ενδέχεται να δείτε ένα πολύ ελαφρύ γρέζι στα κινούμενα αντικείμενα, το οποίο φαίνεται μόνο αν κάθεστε ιδιαίτερα κοντά στην οθόνη. Εδώ βρίσκεται και η βασική διαφορά με το IFC 600Hz SFD των G/V10, το οποίο σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα λειτουργήσει 1-2 κλικ καλύτερα, εισάγοντας ελαφρώς λιγότερα τεχνουργήματα.

Στην πράξη, η διαφορά είναι πολύ μικρή και φαίνεται μόνο από αρκετά κοντινή απόσταση από την οθόνη...

Περισσότερα περί subfields, πραγματικών και μαρκετινίστικων, εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=797077

Εάν έχεις τα παραπάνω χρήματα για G αντί για U τότε θα σου πρότεινα να πάς απο την 42'' στην 50U10....
Σε πολύ μικρό χρόνο συμβίωσης με την 42άρα θα σου φαίνεται μικρή!
Τελικά το "μέγεθος" μετράει!

Απάντηση: Re: Panasonic 42U10 ή G10;

Όχι φίλε zachmour δεν είναι απαραίτητο. Μόνο εάν σε πάρει ο ύπνος, το άλλο πρωι θα έχεις πρόβλημα.

Μην είσαι τόσο σίγουρος, έχω ρίξει κάτι ύπνους ξεγυρισμένους....:goodnight:

....ουκ ολίγες φορές... :flipout: .... -bye-

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Φιλε samniotis ανησυχω για τη φωτεινοτητα στις 42 ιντσες οπως διαβασες. Δεν υπαρχει περιπτωση να ρισκαρω τις 50. Παντως σε γενικες γραμμες συμφωνω με την ιδεα.

Για την φωτεινοτητα δεν χρειαζεται να ανησυχεις , εκτος απο τις πρωτες 100 ωρες και η U10 εχει αρκετη , οχι σε σημειο να σε τυφλωνει βεβαια αλλα σιγουρα επαρκή για ενα σπιτι...