panasonic 55" st60 vs samsung 55" es8000

pankal6

New member
21 September 2009
84
γεια χαρα σε ολους'

ειμαι στο παραπανω διλημμα και θα ηθελα την βοηθεια σας!! ενδιαφερομαι κυριως για gaming τανιες κ αθλητικα με σειρα προταιρεοτητας. ξερω πως οι τηλεορασεις δεν εχουν κοινα χαρακτηριστικα αλλα ως χρηστης πλασμα μεχρι σημερα ημουν απολυτα ικανοποιημενος απο την αποκριση της στις γρηγορες εναλλαγες αλλα δυσαρεστενος απο την φωτεινοτητα-χρωματα. αξιζει τον κοπο να αλλαξω στρατοπεδο η θα το μετανιωσω; προβλημα φωτος δεν εχω στον χωρο μου... (οικονομικα δεν τις συγκρινω γτ τις εχω βρει σχεδον στημ ιδια τιμη...)

Όσο αφορά το lag η πρώτη είναι στα 47-75 ms και η δεύτερη 31ms...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Όσο αφορά πως κρίνονται τα αποτελέσματα αυτά...

EXCELLENT (5 Stars)- This rating indicates the absolute best of the best; that a display exhibits unparalleled performance for input lag and response time. The displays rated under this category are suitable and ideal for professional gaming applications, such as gaming tournaments. If you are the type of gamer that demands the fastest display possible, this is what you should look for. Due to the nature of this requirement, only displays ranging from 0-20ms are applicable to fit this category. This means that most HDTVs will not fit this requirement, due to advanced image processing causing delays in response.

Range: 0-20ms

GREAT (4 Stars) - This rating is more lenient, and most fast HDTVs will fit under this category. Displays rated under this category are very responsive for fast paced games, and will suit most of your gaming needs. This is the rating you should look for if you want a quality gaming display that does not skimp too much on the image quality. Only the most analytic gamers will be able to tell the difference between GREAT and EXCELLENT displays.

Range: 21-41ms

OKAY – Most higher-end HDTVs will fall under this category. These displays are designed for casual gaming, and do not have strict response requirements. These displays usually put more emphasis on great picture quality that requires more advanced image processing to deliver. If you’re not too picky about input performance and just want to enjoy your games on a pretty screen, this category is for you.

Range: 42-62ms

BAD - These displays are not recommended for any game that requires responsive inputs. Most HDTVs in this category are designed for simply watching content and put gaming as an afterthought. You should only consider these displays if you do not require responsive inputs for gaming and are buying the HDTV for another reason (such as picture quality, features, design, etc.)

Range: 63ms+

http://www.displaylag.com/display-lag-grading-scale/

σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!

να σε ρωτησω κατι γτ οπως κτλβς δεν ειμαι ειδικος... το input lag εχει να κανει με την εναλλαγη της εικονας η με το ποτε η εντολη στον μοχλο του ps3 εμφανιζεται τελικα στην οθονη; παραδειγμα... επειδη παιζω φιφα σε led panel φιλω στα σουτ που η μπαλα κινειται γρηγορα βλεπω σκια ενω στο plasma panel μου ποτε.... αυτο ειναι το input lag η η αποκριση η ειναι το ιδιο κ απλα ειμαι ασχετος; thanks κ παλι

σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!

να σε ρωτησω κατι γτ οπως κτλβς δεν ειμαι ειδικος... το input lag εχει να κανει με την εναλλαγη της εικονας η με το ποτε η εντολη στον μοχλο του ps3 εμφανιζεται τελικα στην οθονη; παραδειγμα... επειδη παιζω φιφα σε led panel φιλω στα σουτ που η μπαλα κινειται γρηγορα βλεπω σκια ενω στο plasma panel μου ποτε.... αυτο ειναι το input lag η η αποκριση η ειναι το ιδιο κ απλα ειμαι ασχετος; thanks κ παλι

Με κόκκινο η απόκριση, με κίτρινο το input lag...

Άλλο το lag, άλλο η απόκριση... ;)

Το πρώτο εννοεί την καθυστέρηση που προκύπτει από τον επεξεργαστή εικόνας και το buffering της οδήγησης από τη στιγμή που εισέρχεται το σήμα στην τηλεόραση μέχρι τη στιγμή που θα δωθεί η εντολή για την απεικόνισή του στο πάνελ και το δεύτερο εννοεί το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το ίδιο το πάνελ για να αλλάξει την κατάστασή του.

Τα δύο νούμερα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Υψηλό lag μεταφράζεται σε καθυστέρηση στην απεικόνιση, αργή απόκριση μεταφράζεται σε απώλεια καθαρότητας έως θολούρα/ουρές κατά την κίνηση...

Με κόκκινο η απόκριση, με κίτρινο το input lag...

σε ευχαριστω πολύ!

έχεις ιδέα για τα επίπεδα απόκρισης της samsung es8000. ?σε input lag σιγοyρα υπερέχει αλλα σε απόκριση? γιατι δεν είμαι και professional gamer για να καίγομαi τόσο για το lag.
ψαχνω να βρώ κατι στι net αλλα τιποτα.....και τα μαγαζια που ρωταω δεν έχουν ιδεα.

σε ευχαριστω πολύ!

έχεις ιδέα για τα επίπεδα απόκρισης της samsung es8000. ?σε input lag σιγοyρα υπερέχει αλλα σε απόκριση? γιατι δεν είμαι και professional gamer για να καίγομαi τόσο για το lag.
ψαχνω να βρώ κατι στι net αλλα τιποτα.....και τα μαγαζια που ρωταω δεν έχουν ιδεα.

Ρίξε μια ματιά εδώ...

Η es8000 είναι περσινό μοντέλο άρα ξεπερασμένη (άσε που το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για εκθεσιακό μοντέλο), σε αντίθεση με την st που είναι φρέσκο, φετινό μοντέλο. Αν το gaming δεν είναι η αποκλειστική προτεραιότητά σου πας στην st.

αφου θελεις για gaming αναγκστικα σε led lcd.Tην 8000 σε τι τιμη την βρηκες;

το θεμα ειναι να μην ειναι τιποτα ανακατασκευσμενη μαζεματα απο σερβις.Οσον αφορα την εικονα με την f δεν εχουν διαφορες

Last edited by a moderator:
η χρηση δεν θα ειναι αποκλειστικα gaming.αλλα ο χρονος αποκρισης της led το λεγομενο gosting στην εναλλαγη εικονων με κανει ν πηγαινω προς την πλασμα μια και δεν θελω να βλεπω σκιες στις γρηγορες εικονες....
για το θεμα τιμη η es μου ερχεται χαμηλα γτ εχω γνωστο διευθυντη σε μεγαλο καταστημα κ θ την παρω σαν στοκ αλλα παρολαυτα το σκεφτομαι....

Μόνο που η συγκεκριμένη είναι στην κατηγορία αυτή...

BAD - These displays are not recommended for any game that requires responsive inputs. Most HDTVs in this category are designed for simply watching content and put gaming as an afterthought. You should only consider these displays if you do not require responsive inputs for gaming and are buying the HDTV for another reason (such as picture quality, features, design, etc.)

Ή όπως γράφει και άλλο μέλος...

To input lag αφορά κυρίως τα παιχνίδια.
Input lag μέχρι 30 ms σχεδόν αμελητέο.
Input lag 30-60 ms ενοχλητικό λίγο εώς πολύ, ανάλογα το παιχνίδι.
Input lag 60+ ms σημαίνει ότι πυροβολείς σήμερα και εκπυρσοκροτεί αύριο.
Κοινώς, μεγάλε, σε φάγανε!:grandpa:

Ίσως είναι καλύτερα να πέσεις 5" και να πας στην 50GT60.

Υπάρχει πολύ πιο αναλυτικό νήμα εδώ στο avclub...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53970

Αν θέλεις την δική μου άποψη η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν κάνει για gaming καθόλου. Για online fps θα πρότεινα τηλεόραση με κάτω απο 20 ms και για casual gaming μέχρι 40-45 ms. Όταν πάμε σε νούμερα μεγαλύτερα από 60-70 τότε υπάρχει θέμα.

Οσον αφορα την εικονα με την f δεν εχουν διαφορες

H f εχει ενα σημαντικο πλεονεκτημα εναντι της es......................http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue55es8000-ue46es8000-201205301790.htm

European model Samsung HDTVs had a feature where their Digital Noise Reduction system couldn’t be shut off, which could smear out fine details and the filmic texture from high quality sources, like Blu-ray Discs mastered from film (we also caught it smearing over certain effects in all-digital CG content). Although the system gave the appearance of having “Off” setting, this didn’t work, and the NR was constantly running (unless the “Game Mode” was enabled and calibrated, but this brought about other compromises).
We’re delighted to say that the undefeatable noise reduction is gone on the UE55F8000, and the user can set this control any way they wish. So, thank you Samsung, for listening to this request.

ενω η es.......................http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue55es8000-ue46es8000-201205301790.htm?page=Performance

We did notice that the UE55ES8000, sadly, applies noise reduction to all incoming video, even with the [Digital Noise Filter] set to “Off”. This has been the case with certain Samsung HDTV models over the past couple of years, although some of their Plasmas we reviewed late last year didn’t suffer from it. Some previous Samsung displays featured a bug where the NR would revert to its highest setting, despite being reported as “Off” in the menu. This caused some quite obvious motion smearing with grainier films (think Black Swan). That bug is fixed, so the bulk of the smeared motion is now gone. However, viewing of familiar film material and synthetic test patterns designed to reveal motion processing let us see that the “Off” feature still isn’t actually “off”. Fortunately, what’s left of the forced noise reduction is quite light, but, so is the amount of grain in modern Hollywood film-originated material, so the light amount of NR being done by the TV is still enough to change the look of some films and make them feel perceptibly less detailed.

samsung 51 f5000

εχει κανεις εικόνα για την συγκεκριμένη? μια και δεν βρίσκω νήμα αλλα ούτε κάποιο αξιόλογο review. ειναι μια Value for money προταση μια και δεν με ενδιαφερουν τα smart-3d features. αλλά απο εικόνα θα λέει τπτ η θα παω για μαλλι κ θα βγω κουρεμένος?
θυμίζω πως οι κύριες χρήσης της Tv θα έιναι gaming, ταινιες, αθλητικα. δεν έχω ιδιαιτερο θεμα φωτισμου στον χώρο και η αποσταση θεασης ειναι τα 3.8. any help????:ADFAD2:

Re: samsung 51 f5000

Πολύ καλή τηλεόραση για τα λεφτά που κοστίζει αλλά με κύρια χρήση το gaming σε πλάσμα το πιθανότερο είναι ότι θα πάθεις burn in ειδικά αν παίζεις πολλές ώρες το ίδιο παιχνίδι.

ΥΓ. Αφού κοίταζες την 55ES8000 πως έπεσες τόσο πολύ οικονομικά?

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/111617-panasonic-55-st60-vs-samsung-55-es8000

Last edited:

δικιο εχεις! γενικα εχω το εξης "προβλημα" πεφτω θυμα των προσφορων. αν βρω κατι 50% κατω θα δημιουργησω αναγκη κ ασ μην την εχω... μεσα στα χρονια προσπαθω αυτο να το περιορισω... ετσι κ με την es8000. την βρηκα στα μισα λεφτα και ενω κατα βαση θελω πλασμα αρχισε ν με τρωει η προσφορα.... και με δεδομενο πως χανει στο response time απο τις πλασμα ειπα ν την ξεχασω... συνεχιζοντας την σκεψη στα θελω μου ειδα πως δεν θελω smart και 3d μια και απο τον κυκλο μμου τουλαχιστον οσοι πηραν ελαχιστοι τα κανουν χρηση....ετσι καταντησα να κοιταω την f5000 ;) ..... δεν ειναι θεμα οικονομικο αλλα με βαση τα παραπανω λογικα σκεπτομενος οδηγουμε εκει... εκτος αν υπηρχε τοσο χαοτικη διαφορα εικονας σε καποια στις ιδιες ιντσες π θα με εκανε να διπλασιασω το budjet. γιαυτο ρωταω κιολας.... μην βγω κουρεμενος απο αποψη ποιότητας..........σχετικα με το burn in που μου λες επειδη η χρηση λογω δουλειας κ μεταπτυχιακου για τα επομενα 2 χρονια θα ειναι λελογισμενη δηλαδη μαξιμουμ κανα 8ωρο στην εβδομαδα κ αυτο σπαστο πιστευω κ με ενα στρωσιμο της Tv να μην εχω θεμα.

*σε πολυ καλη τιμη βρισκω και την sony 55'' w805 αξιζει να κανω τον διπλασιασμο του budjet??? οτι ναναι γινετε στο κεφαλι μου πανω π καταληγω ξανα μανα απτην αρχη.......
βοηθεια!!!!!!!!!!!!

Η 55W805 με την 51F5000 είναι από την μια άκρη στην άλλη , η μια αποδίδει σε σκοτεινό χώρο (όσο πιο φωτεινό το δωμάτιο τόσο πέφτει η απόδοση της) η άλλη λόγω IPS αποδίδει σε φωτεινό χώρο (σε σκοτεινό το μαύρο είναι προς το γκρι). Για gaming βέβαια που πρώτο λόγο παίζει το πολύ χαμηλό lag η Sony είναι από τις καλύτερες φετινές τηλεοράσεις.

Αν θέλεις να γλιτώσεις κάποια λεφτά πέφτοντας σε μέγεθος μπορείς να δεις και αυτή...

http://www.skroutz.gr/s/3838398/Sony-KDL-50W685.html

ο χωρος μου καταβαση ειναι φωτεινος αλλα μια κ χρηστης πλασμα χρονια τον εχω προσαρμοσει αναλογα κ γινεται υπογειο... δεν ειναι κ το καλυτερο μου.. αν μ ελεγες κ τι response time ειχαν που δεν το βρισκω δεν αποκλειεται ν εκανα την αλλαγη προς σονυ μερια...

Απάντηση: samsung 51 f5000

Μην τρελαίνεσαι με το response time. Στις περισσότερες τηλεοράσεις δεν επηρεάζει τόσο πολύ το gaming. Για την πιο πάνω Sony μπορείς να δεις αυτό το σχετικό review.

καταρχην ευχαριστω ολους για την βοηθεια! με το response time εχω κολλησει γτ σε οτι Led εχω παιξει fifa(ειναι το βασικο παιχνιδι που τρωω χρονο) βλεπω σκιες στην μπαλα κ γενικα στις γρηγορες εναλλαγες μια ελαφρια καθυστερηση.... αυτος ειναι ο μονος λογος π το ψαχνω...με 2ms response πιστευω δεν θα ηταν θεμα με 5ms ομως εμενα προσωπικα εχω δει οτι με χαλαει στην συγκεκριμενη παντα χρηση της tv και οχι σε οποιοαδηποτε αλλη. Thanks για τπ review