panasonic bdt-310. Δεν εχω ηχο.

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Εγραψα το ιδιο ερωτημα και στην κατηγορια με τις εντυπωσεις για το ιδιο μοντελο αλλα ισως εδω το δει καποιος πιο γρηγορα και μπορει να βοηθησει.
Μολις το εβγαλα απο το κουτι του και το συνδεσα. Ομως δεν εχω καθολου ηχο. Απο καμια απο τις 2 hdmi. Ουτε ατην τηλεοραση αλλα ουτε και στον av.
Καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει??
Εβαλα bd τιποτα! εβαλα cd παλι τιποτα! Βοηθηστε με. Μολις το αγορασα και θα τρελαθω. Εικονα κανονικοτατα και ηχος γιοκ!! Παω στις ρυθμισεις αλλα δε βλεπω κατι το οποιο να θελει αλλαγη για να με βοηθησει.
Ευχαριστω πολυ!

λογικα θα εχει ρυθμισεις οπως σε ολα τα player,το μενου του δεν το ξερω αλλα στο δικο μου pioneer για να κανεις μια αλλαγη πρεπει να μην γινεται αναπαραγωγη εκεινη την ωρα

σιγουρα καπου θα εχει επιλογες για την εικονα και εκει θα εχει και για τον ηχο που θα λεει κατι οπως audio analog η' pcm η' hdmi

Εγραψα το ιδιο ερωτημα και στην κατηγορια με τις εντυπωσεις για το ιδιο μοντελο αλλα ισως εδω το δει καποιος πιο γρηγορα και μπορει να βοηθησει.
Μολις το εβγαλα απο το κουτι του και το συνδεσα. Ομως δεν εχω καθολου ηχο. Απο καμια απο τις 2 hdmi. Ουτε ατην τηλεοραση αλλα ουτε και στον av.
Καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει??
Εβαλα bd τιποτα! εβαλα cd παλι τιποτα! Βοηθηστε με. Μολις το αγορασα και θα τρελαθω. Εικονα κανονικοτατα και ηχος γιοκ!! Παω στις ρυθμισεις αλλα δε βλεπω κατι το οποιο να θελει αλλαγη για να με βοηθησει.
Ευχαριστω πολυ!

Δοκιμασε με αλλη μορφη εξοδου σηματος να σιγουρευτεις οτι κατι δεν φταιει στο μηχανημα.
Νικος

Λοιπον, βρηκα γιατι γινεται αυτο αλλα ειναι πραγματι ανεξηγητο. Αν καποιος μπορει να μου πει γιατι συμβαινει αυτο θα του ημουν ευγνωμων...
Εχουμε και λεμε...
Οταν ειναι ανοιχτος ο av και ειναι επιλεγμενος στην πηγη οπου βρισκεται το panasonic (hdmi 1 στην περιπτωση μου) τοτε δεν εχω ηχο ουτε απο την tv αλλα ουτε και απο τον av.
Μολις κλεισω τον ενισχυτη τοτε κατευθειαν ακουγεται κανονικα ο ηχος στην tv. Ακριβως το αντιθετο συμβαινει και μολις κλεισω την tv. Δηλαδη εχω ηχο στον av.
Αλλος ενας τροπος να εχω ηχο στην tv ειναι να επιλεξω οποιαδηποτε αλλη πηγη στον av μου. Δηλαδη αν τον βαλω στο tuner, hdmi2 κτλ., τοτε και παλι ακουω κανονικα απο την tv. Και φυσικα και παλι συμβαινει το αντιθετο, επιλεγοντας μια αλλη πηγη στην tv. Αν δηλαδη επιλεξω να βλεπω τηλεοπτικο σημα τοτε ο ηχος ακουγετε απο τον av μου.
Τελικα ο μονος τροπος για να μπορω να ακουω απο τον av και να βλεπω και κανονικα απο την tv, ειναι να αποσυνδεσω την εξοδο hdmi του av μου η οποια καταληγει σε μια απο τις εισοδους της tv. Αλλα και παλι οταν ο av ειναι ανοικτος ακουω μονο απο αυτον, και οταν ειναι κλειστος ακουω μονο απο την tv.
Για να σας βοηθησω γιατι ισως σας μπερδεψα λιγακι θα σας γραψω τις συνδεσεις αναμεσα σε bd, av και tv.
panasonic hdmi1 output ---> tv hdmi1 input
panasonic hdmi2 output ---> av hdmi1 input
av hdmi1 output ---> tv hdmi2 input (αυτο ειναι και το καλωδιο που πρεπει να αποσυνδεσω για να εχω το αποτελεσμα που σας περιγραφω πιο πανω)
tv ειναι μια lg LW4500 και av ενας denon 1910.
Με συγχωρειτε πολυ αν σας κουρασα αλλα προσπαθησα να ειμαι οσο το δυνατον πιο κατανοητος.
Περιμενω με αγωνια μια εξηγηση.
Υ.Γ. Βλεπεται την ωρα που ποσταρω και καταλαβαινετε τι ταλαιπωρια εχω φαει ολο το σαββατοβραδο, ψαχνοντας να βρω τι φταιει...

Chris σου απάντησα στο νήμα του Panasonic.

οπως είσαι συνδεδεμένος πρέπει να κλείσεις το video
στο δευτερο hdmi
3D settings: HDMI V.Off

Και ομως ετσι το εχω. Και ο ηχος ακουγετε ή απο toν av οταν ειναι ανοιχτος ή απο την τηλεοραση οταν ειναι κλειστος.
Για να ακουσω και απο τα 2 συγχρονως ηχο, θα πρεπει να το βαλω στο normal. Αλλα ετσι δεν εχω hd ηχο στον av. Εχω σημα pcm.
Απ'οτι καταλαβαινω το panasonic δεν υποστηριζει και σημα και ηχο hd συγχρονως και απο τις 2 εξοδους.
Εμενα αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι το θεμα με την εξοδο hdmi του ενισχυτη. Μονο αν το βγαλω τελειως το καλωδιο θα λειτουργουν ολα τα παραπανω. Οταν ειναι συνδεδεμενο τοτε δεν λειτουργει τιποτα σωστα και γινεται αυτο που περιγραφω πιο πανω

Chris νομίζω ότι αυτό που λες δεν γίνεται (τουλάχιστον απο τα Player αυτού κόστους)
.
Το να έχεις εικόνα και ήχο ταυτόχρονα απο δυο HDMI δεν είναι τόσο εύκολο
για αυτο και οι ενισχυτές με 2 HDMI ΟUT είναι πανακριβοι.

αν στειλεις 3D βιντεο στον ενισχυτή , έτσι κι αλλιώς δεν θα βγάλει ουτε ήχο, ουτε εικόνα.

http://hdguru.com/3d-hdtv-and-hdmi-explained/1336/

Surround Sound Receivers

Unfortunately, your current HDMI equipped surround sound receiver will not pass the new FHD3D signal and no upgrades are possible according to both Sony and Denon. Why? A system called EDID (Extended Display Identification Data) currently handles communications between your TV, receiver and source components and it works fine. However, when your new 3D television communicates that it is an FHD3D television, the receiver will not understand because the 3D ID was not part of the standard when your receiver was designed. The receiver will shut off the HDMI signal and your new 3D TV screen will go black.

Your only solution will be to replace your receiver with a new one that’s 3D compatible or use one of a number of available “work arounds.” You can still use your current HDMI receiver with Panasonic’s upcoming 3D Blu-ray player because it includes a separate “audio only” HDMI output. Connect the video HDMI directly to your 3D set and the audio HDMI to your receiver to decode Dolby TruHD or DTS lossless codecs. No other manufacturer has announced this feature. You can also use coax or optical digital “outs” from the 3D Blu-ray player but you won’t get lossless audio and you’ll still have to connect the 3D Blu-ray player directly to the 3D HDTV to see the picture.

το σωστό είναι να έχεις μόνιμα απενεργοποιημένο το video στο 2ο HDMI που στέλνεις στον ενισχυτή, (έτσι ώστε να στέλνει μόνο ήχο)
και το πρώτο συνδεδεμένο στην τηλεόραση.

Όταν θα έχεις κλειστό τον ενισχυτή αυτόματα θα δίνει εικόνα στην τηλεόραση.

Ριξε άλλη μια ματιά στο Manual και αν δεν σου δουλεύει με αυτό το τρόπο κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Ok λοιπον το δεχομαι αυτο, και μαλιστα δε με ενοχλει αφου ετσι η αλλιως θελω να βλεπω απο την τηλεοραση και να ακουω απο τον av. Οταν ειναι κλειστος ο av βλεπω και ακουω απο την τηλεοραση. Ολα καλα μεχρι εδω.
Γιατι ομως η hdmi εξοδος του ενισχυτη, η οποια ειναι συνδεδεμενη με την tv, επιρεαζει την ολη λειτουργια??? Οταν ειναι σενδεδεμενο το καλωδιο δεν εχω στον av ποτέ ηχο. Μονο στην τηλεοραση και αυτο οταν ο ενισχυτης ειναι κλειστος. Οταν το βγαλω το καλωδιο τοτε ολα οκ.