Panasonic DMC-TZ20 υπερβολικος θορυβος

Lef7234

Inactive User
5 May 2007
6,504
Πηρα την παραπανω φωτογραφικη οχι απο μαγαζι αλλα απο αγγελια αλλιως θα ειχα παει στη intertech και θα τους την ειχα πεταξει στο κεφαλι.

Ολες οι φωτογραφιες που ειχα βγαλει με την μηχανη ηταν σε εξωτερικους χωρους μερα και ηταν μια χαρα. Σημερα που πηγα με τα παιδια σε εναν παιδοτοπο με αρκετα καλο φωτισμο οι φωτογραφιες ηταν ποιο χαλια και απο κινητο 3.2 megapixels.

Η πλακα ειναι πριν την παρω ειχα διαβασει την παρουσιαση του FullHD.gr εδω......

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/k/7589-panasonic-dmc-tz20-hands-on.html

....Και την εβγαζε τελεια σαν φωτογραφικη.

Μερικες φωτογραφιες φυσικα ολες ειναι με φλας.....

....Μηπως κανω εγω κατι λαθος;;;

Κοίτα μια compact είναι, με μικρό αισθητήρα και μάλλον σκοτεινό φακό. Επι πλέον μάλλον έχεις αφήσει την ρύθμιση white balance στο αυτόματο, όπου ακόμα και μηχανές με πολλαπλάσιο κόστος δεν τα καταφέρνουν! Travel zoom και παιδιά εν κινήσει είναι έννοιες παντελώς ασύμβατες, ειδικά με τεχνητό φωτισμό. Δυστυχώς χρειάζεσαι κάτι καλύτερο...

Αφού βγάζεις με φλας το iso 1600 τι το θες, μεγάλη απόσταση ; Αυτές << compact >> πάνε μέχρι 200 το πολύ 400 σε εξαιρετικές δύσκολες συνθήκες. Από εκεί και πάνω αρχίζουν οι συμβιβασμοί. Όπως επίσης και στο τέρμα τελέ του φακού τους πάλι η ποιότητα θα είναι μειωμένη. Η πρώτη που είναι με iso 200 εμένα μου φαίνεται αρκετά καλή

Δεν εχω πειραξει κανενα iso και αν θυμαμαι καλα δεν εκανα zoom ειναι ολα στο αυτοματο.

Ειχα την Canon 600D και την εδωσα λογω ογκου.

Re: Απάντηση: Panasonic DMC-TZ20 υπερβολικος θορυβος

ειναι ολα στο αυτοματο.

Ακριβώς! Οπότε η καημένη έβαλε ότι νόμιζε καλύτερο...

Ειχα την Canon 600D και την εδωσα λογω ογκου.

Και περίμενες κάτι αντίστοιχο ως αποτέλεσμα? Πλάκα μας κάνεις έτσι? :flipout:
Λοιπόν για να επανέλθουμε σε τάξη...

άρθρο 1ο: διάβασε το βιβλίο οδηγιών, ακόμα κι αυτές οι μικρές έχουν ρυθμίσεις που μπορούν (σε κάποιο βαθμό) να βοηθήσουν.
άρθρο 2ο: Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να πάρεις αποτελέσματα ίδια με DSLR, είναι αδύνατο. Αν θες κάτι κοντά (όχι ίδιο) σε αυτό, πρέπει να πάρεις κάποια κορυφαία compact ή mirrorless τελευταίας γενιάς. Και βέβαια να διαβάσεις - στο auto ΔΕΝ...

Καλά κουράγια, κι ότι χρειαστείς εδώ είμαστε -bye-

Λευτερη κατι λαθος πρεπει να εχεις κανει.
δοκιμασες σε ολα τα mode της μηχανης?
κατεβασε το iso στα 200 και βαλε manual ρυθμισεις.
γιατι στην δικια μου compact Panasonic Lumix DMC-FZ7,
μπορει να εχω αρκετο θορυβο σε χαμηλο φωτισμο,αλλα με φλας και φως της ημερας,τραβαει πολυ καλες φωτο.
γιατι εαν εχει σωστες ρυθμισεις,φοβαμαι οτι εχει προβλημα η μηχανη.

Last edited:
Φυσικα δεν περιμενα να μπορει να πλησιασει την 600D αλλα δεν περιμενα και αυτο το χαλι που μου θυμιζει τα πρωτα κινητα με καμερα.

Τωρα θα βαλω δυο φωτογραφιες την μια με ISO 200 και την αλλη με την επιλογη iISO <---- εχει και αυτη εκτος την AUTO κλπ και στις δυο φωτο το WB το εχω βαλει στο Λαμπες Πυρακτωσης.

Φυσικα δεν περιμενα να μπορει να πλησιασει την 600D αλλα δεν περιμενα και αυτο το χαλι που μου θυμιζει τα πρωτα κινητα με καμερα.

Τωρα θα βαλω δυο φωτογραφιες την μια με ISO 200 και την αλλη με την επιλογη iISO <---- εχει και αυτη εκτος την AUTO κλπ και στις δυο φωτο το WB το εχω βαλει στο Λαμπες Πυρακτωσης.

τωρα εισαι σαφως καλυτερα.
νομιζω οτι εχεις αλλο ενα κλικ βελτιωσης.

Αυτο το iISO τι ειναι δεν το εχω δει σε αλλες μηχανες; Η πλακα ειναι πως σαν βιντεοκαμερα τραβαει πολυ καλα.

Δημητρη σε φως ημερα τραβαει πολυ καλες (για compact) φωτογραφιες αλλα οταν θα πρεπει να μπει φλας και η αποσταση ειναι ανω των 2 μετρων τοτε δεν...

Είναι η ευαισθησία, το gain που λέμε. Όσο πιο χαμηλά (π.χ. 50.100) τόσο καλύτερη φωτογραφία βγάζεις με μηχανές κόμπακτ, αλλά τόσο μικρότερες ταχύτητες στο τράβηγμα έχεις. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο εύκολα τραβάς φωτογραφία, αλλά η ποιότητα πάει περίπατο (για κόμπακτ). Εκεί φυσικά η 600d αρίστευε...

Αυτο το iISO τι ειναι δεν το εχω δει σε αλλες μηχανες; Η πλακα ειναι πως σαν βιντεοκαμερα τραβαει πολυ καλα.

Δημητρη σε φως ημερα τραβαει πολυ καλες (για compact) φωτογραφιες αλλα οταν θα πρεπει να μπει φλας και η αποσταση ειναι ανω των 2 μετρων τοτε δεν...

στην fz7,εχει ρυθμιση εντασης του φλας.
δες εαν εχεις κατι αντιστοιχο.

Λευτέρη σαν travel zoom είναι εξαιρετική μηχανή, απλά πρέπει να ασχοληθείς λίγο με τις ρυθμίσεις, ελπίζω να μην παρεξήγησες τον "εύθυμο" τόνο... Το φλασάκι ότι και να κάνεις πέραν των 3-4 μέτρων (και πολλά λέω) δεν κάνει τίποτα, άρα το κλείνουμε για να μην "κοροϊδεύει" τον επεξεργαστή - έχει σχετική ρύθμιση η μηχανή σου!

Last edited:
Τελικα πηρα και την ZS20 που ειναι το Αμερικανικο μοντελο της TZ30 και θα πουλησω την TZ20.

Τι διαφορες εχουν οι ZS20 με την TZ30 εκτος απο οτι η πρωτη εχει NTSC εξοδο κατι που δεν με αποσχολει γιατι δεν θα την συνδεσω ποτε με HDMI

Παντως σαν βιντεο τραβαει Progressive 1080 60

Η ZS20 μπορει να παρει το firmware της TZ30 για να εχω Ελληνικο μενου; Μονο Αγγλικα και Ισπανικα εχει.

Καλα δεν με χαλαει απλα ελεγα μπας και.... Το Dune MAX μου παιζει μια χαρα τα βιντεο που τραβαει.

Κατι ακουσα για ενα παλικαρι που βγαζει σπασμενα firmware για τις lumix μηπως τον ειδατε; :worshippy:

Τελικα πηρα και την ZS20 που ειναι το Αμερικανικο μοντελο της TZ30 και θα πουλησω την TZ20.

Τι διαφορες εχουν οι ZS20 με την TZ30 εκτος απο οτι η πρωτη εχει NTSC εξοδο κατι που δεν με αποσχολει γιατι δεν θα την συνδεσω ποτε με HDMI

Παντως σαν βιντεο τραβαει Progressive 1080 60
Τελικά έχει διαφορά το ένα μοντέλο με το άλλο στο χαμηλό φωτισμό στις φωτογραφίες;
Γιατί σκέφτομαι να πάρω την TZ30.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic DMC-TZ20 υπερβολικος θορυβος

Τελικά έχει διαφορά το ένα μοντέλο με το άλλο στο χαμηλό φωτισμό στις φωτογραφίες;
Γιατί σκέφτομαι να πάρω την TZ30.

Εγω ειδα διαφορα αναμεσα στην 20 και στην 30

Εγω τελικα πουλησα την TZ20 και μου εμεινε η ZS20 (TZ30)

Τωρα πρεπει να παρω καμια καλη μνημουλα 32 η 64 GB γιατι με ενδιαφερει πολυ το κομματι βιντεο.

Απάντηση: Re: Panasonic DMC-TZ20 υπερβολικος θορυβος

Δύσκολα πράματα, θεωρητικά είναι ίδιες αλλά το ρισκάρεις?

Προσπαθησα να το ρισκαρω αλλα ουτε καν το δεχτηκε και προσεξα οτι η τηλεοραση μου (Panasonic 50GT30E) απο την θυρα SD δεν παιζει τα βιντεο απο την ZS20 ενω απο την ΤΖ20 τα επαιζε μια χαρα, μου λεει δεν υπαρχουν συμβατα αρχεια βιντεο αλλα αυτο δεν ειναι και μεγαλο προβλημα γιατι απο το HDMI τα παιζει μια χαρα.

Παντως παρα πολυ καλο βιντεο για φωτογραφικη.