Panasonic gt60 50' Η st60 55'

thunderc8

Established Member
30 November 2008
225
Ηρθε η ώρα για νέα TV αλλα δεν είμαι και εξπερ στο θέμα.
Κατέληξα σε πλάσμα λόγο καλύτερης εικόνας απο τις lcd/led.

H Χρήση θα είναι κανάλια/Ταινίες HD-3D/ισως λίγο gaming/και λίγο browsing youtube κυρίως σε full screen για τα παιδιά μέσο HTPC.
Σκευτόμουν την gt στις 50' αλλα είδα μερικούς να λένε ότι θα έχω καλύτερα αποτελέσματα με μια st στις 55' παρά με μια gt στις 50', ισχύει κάτι τέτιο?

Οσο για την επιλογή μου στην πλάσμα κατέληξα γιατί μετά απο διάβσαμα κατάλαβα πως έχει καλύτερη πιστότητα χρωμάτων - μάυρο - 3d και κίνηση, με μεγάλο μειονέκτημα το IR.
Aν νομίζετε πάντως πως μπορώ με τα ίδια λευτά να πάρω κάπια lcd/led με πολύ καλή εικόνα σαν της st/gt είμαι ανοιχτός σε προτάσεις γιατί παίζει και να μην καυτάλαβα και κάτι καλά, όσο για το htpc το δουλέυω κυρίως ταινείες και youtube full screen δλδ δεν θα μήνει ποτέ η εικόνα για πάνω απο 30 λεπτά στατική και τα games τώρα στο pc είναι όλλα σχεδόν χωρίς μπάρες.

ωραία άρα st60 55' τότε απο την gt.
Παίζει και καμιά lcd/led με παρόμοια ποιότητα εικόνας η μπαααα? και αυτό το λέω βασικά για να μην έχω το νού μου στο Ir αλλα δεν θέλω να χάσω ποιότητα εικόνας.

Διευκρίνισε μας τι εννοείς με το όρο "ποιότητα εικόνας". Δεν είναι για όλους το ίδιο όπως καταλαβαίνεις.

Επίσης για το gaming να ξέρεις ότι οι τηλεοράσεις δεν είναι γρήγορες όπως παλιότερα , πχ. η ST60 έχει πολύ lag (47-75 ms). Αν και γράφεις "λίγο gaming" οπότε δεν πρέπει να σε απασχολεί και πολύ το συγκεκριμένο θέμα.

47-75 ενοείς με όλα τα φίλτρα κλειστά? Raw εικόνα δλδ? γιατί είναι πολύ έτσι.
Μια philips 9603 Που έχω έχει 270 με φίλτρα και 19-24 με όλλα στο off.

Καλή η Sony αλλά πάω 200 ευρώ πάνω και πέφτω και σε εικόνα, σε σχέση με την πλάσμα. Αφού δεν βλέπω και άλλη πρόταση πιστεύω πως κατέληξα καλά σε αυτές τις δύο, πρέπει να είναι η καλύτερες σε αυτά τα λεφτά.

Το μέγεθος μετράει στις tv και όχι μόνο.
Περίμενε αν μπορείς κάνα τρίμηνο ή καμιά προσφορά και θα γλυτώσεις στις συγκεκριμένες tv τουλάχιστον 200 ευρώ.

Μπορώ να περιμένω γιατί τώρα είναι καλοκαίρι και σπάνια βλέπω TV.
Θα περιμένω και θα χτυπήσω την 55αρα st μόλις πέσει η τιμή της τότε.

Yperion να σε ρωτήσω, είδα που κάπου έγραψες πως η st έχει τον mediatek επεξεργαστή, θα δω καμία διαφορά σε εικόνα ή πρόβλημα στο 3d η απλά θα είναι λίγο πιο αργό στο smart menu και γενικά στην απόκριση χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα.
Γιατί αν παίζει κάτι τέτοιο να πάρω την gt που έχει τον καλό επεξεργαστή.
Αν είναι απλά λίγο πιο αργή στο μενού δεν με ενδιαφέρει καν το smart TV γιατί έχω htpc.

Last edited by a moderator:
Οι κύριες διαφορές είναι η καλύτερη χρωματική ακρίβεια , το καλύτερο φίλτρο για ανακλάσεις , το πιο γρήγορο smart tv και το καλύτερο τηλεοπτικό (και ίσως και κίνηση) της GT60 , 50" όμως θεωρώ ότι δεν αξίζουν όταν μπορεί κάποιος να αγοράσει 55" με τα ίδια λεφτά οπότε τα πλεονεκτήματα αυτά ουσιαστικά χάνονται λόγω διαφοράς μεγέθους.

Δε βλέπω να έχει ειπωθεί κάπου η απόσταση θέασης του φίλου πάντως...

H GT έχει καλύτερη εικόνα από την ST, αν και η διαφορά δεν πρέπει να είναι μεγάλη.
Επίσης έχει δορυφορικό δέκτη, PVR και περισσότερες ρυθμίσεις στην εικόνα.
Εδώ οι διαφορές.
http://www.panasonic.co.uk/site/en_...Len_GB/index.html?p=TX-P50GT60B&p=TX-P55ST60B

Αν αποζητάς καλύτερη εικόνα, παίρνεις την GT.
Από την άλλη, αν θες τις 55 ίντσες, παίρνεις την ST.
Αν τώρα, βολεύεσαι και με τις 50 ίντσες μπορείς να πάρεις και την 50ST60, βρίσκεται κάτω από 1200 ευρώ, ενώ η GT πάει στα 1800.
Ίσως αυτή να είναι η καλύτερη λύση.:grandpa:

Το χειρότερο στην ST60 είναι ότι τα χρώματα χωρίς καλιμπράρισμα είναι "κουκουρούκου"...

pre-strack.jpg

Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι ένα άπειρο μάτι θα δει την διαφορά με την GT60.

Μόλις ήρθα από την δουλειά, η απόσταση είναι 4 μέτρα για τηλεοπτικό και όταν βάζω ταινίες είμαι στα 3.
Άρα ρε Yperion υστερεί σε όλα, αλλά από ότι κατάλαβα αυτό που μου λέτε είναι πώς η μικρή διαφορά στην ποιότητα εικόνας καλύπτεται από τις έξτρα ίντσες.
Και δεδομένου ότι θα παίξω και λίγο με τα Settings κάπως θα φτιάξει η εικόνα.
Ελπίζω να μην είμαι τόσο ψείρας και σκέφτομαι την gt.

Απάντηση: Re: Panasonic gt60 50' Η st60 55'

Μόλις ήρθα από την δουλειά, η απόσταση είναι 4 μέτρα για τηλεοπτικό και όταν βάζω ταινίες είμαι στα 3.
Άρα ρε Yperion υστερεί σε όλα, αλλά από ότι κατάλαβα αυτό που μου λέτε είναι πώς η μικρή διαφορά στην ποιότητα εικόνας καλύπτεται από τις έξτρα ίντσες.
Και δεδομένου ότι θα παίξω και λίγο με τα Settings κάπως θα φτιάξει η εικόνα.
Ελπίζω να μην είμαι τόσο ψείρας και σκέφτομαι την gt.

Αν δώσεις αλλα 100 θα φτιάξει πολύ η εικόνα. Θα παίζει ίσως και καλύτερα από την GT που κάποιος εχει φτιάξει μόνος του.

Την διαφορά στα χρώματα μπορεί να μην την δεις ποτέ , την διαφορά όμως στο μέγεθος σίγουρα θα την δεις και αν πάρεις 50" μετά θα το μετανιώσεις που δεν πήρες μεγαλύτερη. Ειδικά εφόσον έχεις απόσταση θέασης 3-4 μέτρα , θεωρώ ότι 50" είναι λίγες.

Ωραία χαίρομαι που η επιλογή μου δεν έχει ενδοιασμούς η κάτι άλλο καλύτερο στα λεφτά αυτά και είναι ξεκάθαρο st στις 55.
Nektar εννοείς για calibrate 100 έτσι?