Panasonic Lumix DMC-FZ150

tsioup

New member
23 June 2009
43
Καλησπέρα. Ανοίγω αυτό το καινούργιο πηγαδάκι κουβέντας καθώς είμαι στη φάση της αναζήτησης μιας καινούργιας φωτογραφικής μηχανής. Για την ακρίβεια επειδή χάλασε η video camera που έχω σκέφτηκα ότι αντί να προχωρήσω στην αγορά μιας καινούργιας video camera θα μπορούσα να αγοράσω μια φωτογραφική με εγγραφή video full HD, αναβαθμίζοντας έτσι και τον εξοπλισμό μου για την φωτογραφία. Μεχρι τώρα έχω μια Canon Powershot A710is (ικανοποιημένος από τις δυαντότητές της), και αυτό που μου αρέσει ειναι που υπάρχει και η δυνατότητα για manual ρυθμίσεις.

Από την περιήγησή μου στο internet έχω ξεχωρίσει την φωτογραφική του θέματος. Μου αρέσει ο τηλεφακός που προσφέρει και επιπλέον ότι σε σχέση με την παλιά μου μηχανή πιστεύω ότι θα μου εξασφαλίζει εξαιτίας του μεγέθους καλύτερη ισσοροπία στις φωτογραφίσεις (συνήθως χρησιμοποιώ το εικονοσκόπιο).

Απ' οτι έχω δει γενικά "κράζετε" τις bridge, αλλά θεωρώ ότι οι παρακάτω παραγοντες με ωθούν προς τα εκεί:
- το budget, το οποίο ήδη το έχω υπερβεί ήδη με τα 360 που βρίσκω την DMC-FZ150.
- εαν προχωρήσω στην αγορά μιας DSLR με ένα φακό 18-55 (πχ την Nikon D3100 18-55VR & Tσάντα Pro Nikon με 386 ) θεωρώ ότι θα κάνω πολύ καιρό να δώσω λεφτά για κάτι άλλο σε φακό με αποτέλεσμα να μην έχω το zoom που θέλω. Το ξέρω ότι η ποιότητα της φωτογραφίας ειδικά στα υψηλα iso είναι σε άλλο επίπεδο αλλά επιπλέον δεν θεωρώ οτι θα μου είναι έυκολο να κουβαλάω τσάντα με φακούς.
- φωτογραφίζω αρκετα συχνα με την DSLR του αδερφού μου και μου αρέσει πολύ το κράτημα. Αυτός είναι ένας λόγος που δεν θέλω να πάω στις compact. Αλλώστε έχω ήδη μια.

Κατι που δεν σας είπα είναι ότι η χρήση της φωτογραφικής είναι κυρίως για την φωτογράφιση οικογενειακων στιγμών. Διάβασα ότι η FZ150 είναι αρκετα γρήγορη με πολυ καλό video (ελέω CMOS) και γενικά στα test τη θεωρούν σαν μια πολυ αξιόλογη φωτογραφική.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το παραπάνω κατεβατό και ελπίζω το πηγαδάκι να μεγαλώσει και να έχουμε μια ωραία κουβεντούλα.

Βλέπω ότι είναι συνειδητοποιημένη επιλογή, αφού έχεις "παίξει" με DSLR και μικρές σε μέγεθος compact. Κατά γενική ομολογία στο είδος της είναι πολύ καλή, φακός ξυράφι, γρήγορη και καλοφτιαγμένη, τραβάει και raw. Επίσης ο αισθητήρας "μαζεύτηκε" στα 12mp και είναι μισή γενιά καλύτερος από τον 14άρη της FZ100, και το NR ρυθμίζεται. Βεβαίως η ποιότητα εικόνας ουδεμία σχέση έχει με DSLR και mirrorless, αλλά εδώ μπαίνουμε σε άλλα χωράφια. Αν δεν αντέχεις την κορυφαία FZ200, προχώρα και περιμένουμε δείγματα...

Last edited:
Για να πάω στα 495 που χρειάζονται γιατην FZ200 δεν υπαρχει περίπτωση. Βέβαια βλέπω στο ebay με 390 και 375 στο amazon άλλα δεν έχω ξανακάνει αγορά φωτογραφικής από internet και το φοβάμαι. Μακάρι να μπορούσα γιατί πραγματικά η fz200 με τον φωτείνό φακό της αξίζει. Εσύ μουτο προτείνεις; Τι γίνεται με την εγγύηση;

Υποτίθεται ότι έχουν πανευρωπαϊκή εγγύηση, αν μιλάς για amazon ευρωπαϊκό (.de .uk κ.λ.π.). Έχω αγοράσει κι εγώ και άλλοι φίλοι εδώ, αλλά δεν μου έχει τύχει να την χρειαστώ - ευτυχώς. Από ebay εξαρτάται από τον έμπορο.

Ακόμη δυστηχώς δεν έχω προχωρήσει στην αγορά αφου ψάχνομαι για τη FZ200 (τρομερός φακός). Βρήκα λοιπόν την τιμή 499$ στο http://www.amazon.com/dp/B008MB6ZX0...e=asn&creative=395093&creativeASIN=B008MB6ZX0. Αν την πάρω θα πληρώσω και δασμούς; Τι γίνετε με την εγγύηση;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

μάλλον (σίγουρα) δεν θα έχεις εγγύηση.
Δασμούς, με ταχυδρομείο ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος. Αν έρθει με κουριερ, σίγουρα.

Το amazon.com έχει ένα addon στην τιμή για να πληρώσει αυτό τα όποια τέλη. Νομίζω ότι συμφέρει, αν την πάρεις από εκεί

το φτηνότερο amazon στην Ευρώπη είναι αυτο
http://www.amazon.it/Panasonic-Lumix-DMC-FZ200-Fotocamera-megapixel/dp/B008MVLINM/ref=pd_cp_ce_2

Last edited: