Panasonic Plasma 40" ή Samsung led 40"?

panosjules

New member
25 April 2011
9
Καλησπέρα,

θέλω να αγοράσω μια τηλεόραση 40" και ενώ είχα καταλήξει στη samsung led 5500 έχω μπερδευτεί. Δε με ενδιαφέρει άμεσα το 3d (όχι ότι με χαλάει κιόλας) αλλά μου έδειξαν και τη Panasonic gt20 και δε ξέρω τι να κάνω. Είναι όντως καλύτερη η Panasonic ή δεν αξίζει και υπάρχει καλύτερή της σε samsung? Το κόστος αγοράς είναι μέχρι 1000€. Την panasonic μου τη δίνουν στα 900€.

Ευχαριστώ πολύ.

Περίμενε την Panasonic G30 42'' σε αντίστοιχη τιμή και θα είσαι αρχηγός.

Για τι χρηση την θελεις την τηλεοραση?

Οι πλασμα εχουν πιο φυσικη/κινηματογραφικη εικονα , οι LED LCD (να μην ξεχναμε να κολλαμε και το LCD διπλα αφου LCD ειναι ουσιαστικα και αυτες) πιο "εντυπωσιακη".

Η GT20 οπως και ολες οι "20" ειναι μοντελα του 2010 , ολες οι "30" (πχ. G30 , GT30) ειναι μοντελα 2011 , οποτε αφου δεν σε ενδιαφερει το 3D πας για την G30.

Την τηλεόραση τη θέλω για ταινίες, nova και sports. Η G30 στο skroutz έχει 850€. Από ότι κατάλαβα περισσότερο προτεινόμενη είναι η Panasonic G30 ή η GT30 για 3D και η Samsung έρχεται δεύτερη. Η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 3 μέτρα άρα νομίζω πως η 42" είναι αρκετές αν όχι πολλές.

distance.jpg

http://www.fullhd.gr/articles/tech/2825-a-.html

42" για θεαση 1080p , προτεινομενη αποσταση 1.3-1.6 μετρα.

Στα 3 μετρα ανετα θα μπορουσες να βλεπεις σε 65". Εγω εχω στην αποσταση αυτη 50" και ειναι Ok για τηλεοπτικο και μικρη για HD.

Και 50" να μην παρεις ομως θα σε συμβουλευα να μην πεσεις κατω απο 46".

για το εν Ελλαδι τηλεοπτικο σημα υπαρχει αντιστοιχος πινακας για να βγαλουμε εναν "πραγματικο" μεσο ορο αποστασης θεασης???

γιατι μου κανει δυσκολο να φανταστω ελληνικο σπιτι που θα παιζει μερα - νυχτα μονο 1080p...

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma 40" ή Samsung led 40"?

paИ-baL;1056065658 said:
για το εν Ελλαδι τηλεοπτικο σημα υπαρχει αντιστοιχος πινακας για να βγαλουμε εναν "πραγματικο" μεσο ορο αποστασης θεασης???

γιατι μου κανει δυσκολο να φανταστω ελληνικο σπιτι που θα παιζει μερα - νυχτα μονο 1080p...

Μεθαυριο βγαινει το πρωτο Ελληνικο ψηφιακο καναλι στον αερα το ERT HD
Ειναι θεμα χρονου να ακολουθησουν το Σκαι Αντενα κλπ
Κατα την γνωμη μου σε 3-4 χρονια ολα τα μεγαλα καναλια δορυφορικα και
επιγεια θα εκπεμπουν μονο σε HD εικονα

paИ-baL;1056065658 said:

Αυτο δεν γινεται. Η ποιοτητα του 1080p ειναι σταθερη. Η ποιοτητα των τηλεοπτικων εκπομπων αλλαζει απο καναλι σε καναλι και απο περιοχη σε περιοχη ακομη και απο εκπομπη σε εκπομπη στο ιδιο καναλι.

Επισης υπαρχουν τηλεορασεις που δειχνουν καλυτερα και αλλες χειροτερα με το ιδιο σημα.