Panasonic Plasma - Samsung LCD: Τί να διαλέξω;

nikosn14

Senior Member
30 September 2009
364
Καλησπέρα! Επισκέφτηκα σήμερα ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη.Εγω είχα αποφασίσει να αγοράσω την samsung b6000 στις 46''.Και σήμερα είδα και την panasonic g10...Προβληματίστηκα αρκετά θα έλεγα...Καταρχάς θα ήθελα να σας ρωτήσω τι μοντέλα κυκλοφορούν σε 46'' εγώ είδα την g10...Επίσης.Είδα παραπέρα μια samsung b750 νομίζω να παίζει το ίδιο blue ray disc και τα μαύρα της ήταν πολύ καλύτερα...Προσπάθησα να πειράξω τις ρυθμίσεις της panasonic αλλά δέ βρήκα πολλά πράματα...Τέλος πάντων...Εάν πάω σε πλάσμα τι κερδίζω και τί χάνω σε σχέση με την samsung?Επίσεις για το burn in.Θα χρησιμοποιηθεί σαν μόνιτορ οπότε θα έχει στατική εικόνα(wallpaper)Υπάρχει κίνδυνος?Κάποια άλλα πράματα που θα έπρεπε να προσέξω? Εάν γίνετε κάποιος να με κατατοπίσει γιατί δέν βγάζω καμία άκρη!:grandpa:
Ευχαριστώ!

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Καλησπέρα! Επισκέφτηκα σήμερα ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη.Εγω είχα αποφασίσει να αγοράσω την samsung b6000 στις 46''.Και σήμερα είδα και την panasonic g10...Προβληματίστηκα αρκετά θα έλεγα...Καταρχάς θα ήθελα να σας ρωτήσω τι μοντέλα κυκλοφορούν σε 46'' εγώ είδα την g10...Επίσης.Είδα παραπέρα μια samsung b750 νομίζω να παίζει το ίδιο blue ray disc και τα μαύρα της ήταν πολύ καλύτερα...Προσπάθησα να πειράξω τις ρυθμίσεις της panasonic αλλά δέ βρήκα πολλά πράματα...Τέλος πάντων...Εάν πάω σε πλάσμα τι κερδίζω και τί χάνω σε σχέση με την samsung?Επίσεις για το burn in.Θα χρησιμοποιηθεί σαν μόνιτορ οπότε θα έχει στατική εικόνα(wallpaper)Υπάρχει κίνδυνος?Κάποια άλλα πράματα που θα έπρεπε να προσέξω? Εάν γίνετε κάποιος να με κατατοπίσει γιατί δέν βγάζω καμία άκρη!:grandpa:
Ευχαριστώ!

Και γιατι δεν παιρνεις την 750 αν στα ματια σου (οπως και στα δικα μου και αρκετων αλλων) δειχνει καλυτερη ? Παιζει ρολο βεβαια και σε τι καταστημα τις ειδες...
Αν πηγες se saturn οπου παιζουν σε μισοσκοταδο , οκ , αν ομως πηγες σε καναν κωτσο ...αστα... δεν ειδες τιποτα...
-bye-

Και γιατι δεν παιρνεις την 750 αν στα ματια σου (οπως και στα δικα μου και αρκετων αλλων) δειχνει καλυτερη ? -bye-

Ναι οντως , λιγο παραξενο ειναι να παρεις αυτην που δεν σου αρεσε...

Θεσσαλονίκη μένω media markt πήγα...Νομίζω οτι οι πλάσμα πέζουν καλύτερα σε σκοτάδι...Η samsung έπαιζε στο δυναμικό με αντίθεση στο φουλ!Οπότε κάτι πεζώταν...Ο μπαμπάς μου, μου είπε οτι τα χρώματα τις panasonic πλησίαζαν στα φυσικά εννώ της samsung ήταν ποιό εντυπωσιακά μεν ποιό ψέυτικα δε...Για τίς άλλες απορίες μου μπορείτε να μου δώσετε κάποια απάντηση?Γνωρίζετε τίποτα?Ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση!:SFGSFGSF:

Εγω παντως που εχω την 650 και οχι την 750 , το δυναμικο δεν το βαζω ουτε για πλακα....ακομα και με τα φωτα ολα αναμμενα...
με στανταρτ βλεπω τηλεοπτικο και η εικονα σε φυσικοτητα , χρωμα δερματος κλπ ειναι εξαιρετικη ...
Οσο σκεφτομαι οτι την πηρα 680 ευρω αισθανομαι τυψεις ...
νιωθω οτι τους εκλεψα
χαχαχαχα

Για την ερωτηση σου περι πλασμα...εχει συζητηθει απειρες φορες το θεμα... ψαξε λιγο στο φορουμ...
Πιο προσφατα εδω
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=986

Last edited:

Η δυναμικη/ζωηρη ρυθμιση μπορει να προκαλεσει ανεπανορθωτη βλαβη στα ματια...εγω μια φορα δοκιμασα να την βαλω στην τηλεοραση μου και κοντεψα να τυφλωθω...:D

Εδώ και 2 ώρες ασταμάτητα διαβάζω αυτό το thread και άκρη δέν έχω βγάλει...:hanged:

Φοβάμαι για burn in..Η samsung έπαιζε στο φουλ και αντίθεση και στο δυναμικό... :P H panasonic πρέπει να έχει ποιό φυσικά χρώματα σωστά?Απλώς δέν κατάλαβα γιατί η samsung έβγαζε μαύρο και η panasonic γρι!!

680 ευρώ?Έτσι χαίρεσαι για την αγορά που έκανες... ;) Χαμηλή τιμή!

Απλώς δέν κατάλαβα γιατί η samsung έβγαζε μαύρο και η panasonic γρι!!

Kαλώς ήλθες στην παρέα μας nikosn14! -bye-

Ως προς το ερώτημά σου, γιατί το μαύρο της Panasonic σου φάνηκε γκρι στο κατάστημα, ρίξε μια ματιά εδώ.

Ευχαριστώ!

Δεν ξέρω για το μαύρο και τα χρώματα, αυτό που ξέρω είναι οτι οι πλάσμα δεν ενδείκνυνται για pc monitors.

Δεν ξέρω για το μαύρο και τα χρώματα, αυτό που ξέρω είναι οτι οι πλάσμα δεν ενδείκνυνται για pc monitors.

Το διάβασα αυτό για το οτι δέν ενδεικνύωνται αλλά με χρήση της σάν μόνιτορ για 2 ώρες την μέρα θα υπάρξει πρόβλημα?Το burn in σε πόσο καιρό το παθαίνει εαν βάλουμε την τηλεόραση να προβάλη μια στατική εικόνα συνέχεια?

Kαλώς ήλθες στην παρέα μας nikosn14! -bye-

Ως προς το ερώτημά σου, γιατί το μαύρο της Panasonic σου φάνηκε γκρι στο κατάστημα, ρίξε μια ματιά εδώ.

Καλώς σας βρήκα!-bye-

Κατάλαβα...Πείραξα λίγο τις ρυθμίσεις αλλά δέν κατάφερα κάτι...Μάλλον πρός την πλάσμα κλείνω...

Το διάβασα αυτό για το οτι δέν ενδεικνύωνται αλλά με χρήση της σάν μόνιτορ για 2 ώρες την μέρα θα υπάρξει πρόβλημα?Το burn in σε πόσο καιρό το παθαίνει εαν βάλουμε την τηλεόραση να προβάλη μια στατική εικόνα συνέχεια?

Το θεμα ειναι να μην γινεις εσυ το πειραματοζωο που θα απαντησει την ερωτηση αυτη...

"Πλασμα" και "μονιτορ" στην ιδια προταση δεν πανε...

Το θεμα ειναι να μην γινεις εσυ το πειραματοζωο που θα απαντησει την ερωτηση αυτη...

"Πλασμα" και "μονιτορ" στην ιδια προταση δεν πανε...

Τί προτείνεις?

Τί προτείνεις?

Προσωπικα η μονη λυση που βλεπω ειναι να παρεις LCD , ας μας πουν και οι κατοχοι G10 αν καποιος την χρησιμοποιει σαν μονιτορ και για ποσες ωρες την ημερα...-bye-

Προσωπικα η μονη λυση που βλεπω ειναι να παρεις LCD , ας μας πουν και οι κατοχοι G10 αν καποιος την χρησιμοποιει σαν μονιτορ και για ποσες ωρες την ημερα...-bye-

Νομίζω αυτό είναι το καλύτερο μιάς και μάλλον θα πάρω την sammy...Έχω λαπτοπ...Θα χρησιμοποιώ αυτό για browsing....Νομίζω οτι δέν αξίζει να σκάει για μια τηλεώραση τόσο πολύ...Ακόμα και άν πάθει απο τα 3 μέτρα θα είναι τόσο εμφανείς για να το παρατηρήσω?-bye-

Ακόμα και αν οι τελευταίες Panasonic θεωρούνται ιδιαιτέρως ανθεκτικές στο θέμα του burn-in, εξακολουθεί να είναι επίφοβη και μη προτεινόμενη η αποκλειστική χρήση τους ως οθόνες υπολογιστών.

Από 1-2 περιπτώσεις που έχω ακούσει για επαγγελματική χρήση plasma ως οθόνης υπολογιστή, αυτή έγινε μετά από 1500 ώρες στρώσιμο και εξακολουθούν πάλι να είναι προσεκτικοί.

Ακόμα και αν οι τελευταίες Panasonic θεωρούνται ιδιαιτέρως ανθεκτικές στο θέμα του burn-in, εξακολουθεί να είναι επίφοβη και μη προτεινόμενη η αποκλειστική χρήση τους ως οθόνες υπολογιστών.

Από 1-2 περιπτώσεις που έχω ακούσει για επαγγελματική χρήση plasma ως οθόνης υπολογιστή, αυτή έγινε μετά από 1500 ώρες στρώσιμο και εξακολουθούν πάλι να είναι προσεκτικοί.

Η χρήση ώς μόνιτορ θα είναι για 3 το πολύ ώρες καθημερινός!Το cd στρωσίματος πόσες ώρες πρέπει να το παίξω?Συνεχόμενα πρέπει η όχι?-bye-

Mην το ρισκάρεις καλύτερα, εφόσον σκοπεύεις να κάνεις τέτοια χρήση, καλύτερα κατευθύνσου προς LCD, όπως προειπώθηκε και από άλλους... -bye-

Στα έργα η b6000 συγκρίνετε με την panasonic?Στα χρώματα, κίνηση κτλ? Και επίσεις το μαύρο της b6000 είναι καλό?Δέν φτάνει αυτό της panasonic αλλά δέν τίς έχεις δίπλα δίπλα οπότε δέν μπορείς συγκρίνεις(στο δωμάτιο εννοώ..) Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Σε φωτεινο χωρο μια καλη LCD Samsung εχει καλυτερο μαυρο απο την Panasonic λογω ανακλασεων της τελευταιας , σε σκοτεινο χωρο η Panasonic θα εχει καλυτερο μαυρο...

Αν δεν σε νοιαζει ο λεπτος σχεδιασμος της Β6000 θα σου ελεγα να δεις και την Β750 που ειναι σε πολλους τομεις καλυτερη σαν εικονα...