Panasonic px80 και συνδεση vga

lionor

Established Member
12 November 2008
147
Aν καποιος γνωριζει και μπορει να με βοηθησει στο εξης:
Προσπαθω να συνδεσω την tv (panasonic px80 plasma) με ενα pc, μεσω vga cable, αλλα δεν τα καταφερνω.
Ενω αρχικα δειχνει εικονα, οταν φτανει στο logo των win, μετα απο λιγα δευτερολεπτα χανεται το σημα.
Μια φορα μονο καταφερα να συνδεθω, αν και η καρτα γραφικων δεν αναγνωρισε την tv(εν αντιθεση με μια samsung lcd που την αναγνωρισε αμεσως) και η εικονα ηταν λιγο χαλια (λογικο γιατι στις ρυθμισεις της καρτας γραφικων την tv την εβλεπε ως προσαρμογεα vga, χωρις δυνατοτητα επιλογων)
Να σημειωσω οτι με αλλο pc, εκανα συνδεση μεσω hdmi και ηταν οκ.

Το θεμα ειναι ομως τι κανω με το συγκεκριμενο, που θελω να εχω vga συνδεση;

Για ποιον λόγο θέλεις να συνδέσεις με το PC? Ακόμη και να τα καταφέρεις με ανάλυση 1024X768 μην περιμένεις και πολλά πράγματα...

Για ποιον λόγο θέλεις να συνδέσεις με το PC? Ακόμη και να τα καταφέρεις με ανάλυση 1024X768 μην περιμένεις και πολλά πράγματα...

Mα δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις. Ηθελα να την κανω smart tv, για λιγο browzing και λιγο utube. Αρχικα σκεφτηκα να παρω κανενα android στικακι, αλλα επειδη ακομα εχουν πολλα προβληματα, ξεθαψα εναν παλιο υπολογιστη και με λιγα μερεμετια, τον φτιαχνω τωρα.
Τελικα καταφερα, να το συνδεσω το pc, με καπως...μπακαλιστικο τροπο. Εαν ανοιξω τον υπολογιστη, χωρις να εχω συνδεσει ακομα το καλωδιο vga, και μπει στα win, μετα αμα το συνδεσω ειναι οκ η εικονα.
Το θεμα ομως ειναι να βρω μια καλυτερη λυση...

Βρες υου εσυ ενα να μην εχει κολληματα και προβληματα και το συζηταμε :)
Βασικα ειχα στην αποθηκη 2 παλια pc, τα οποια με καποιες μετατροπες, τα ενωσα σε ενα. Θελω μονο internet και λιγο utube, τπτ αλλο.
Συνδεσα τον καλο μου υπολογιστη στην px80 με hdmi συνδεση. Δεν μπορω να πω οτι εχει και τρελη διαφορα απο την vga, ειδικα αν δεν εχεις απαιτησεις. Αν ηθελα για video 720ρ ή 1080ρ, τοτε οκ να θελω και hdmi συνδεση. Αλλα για θεαση ταινιων βολευομαι ακομα με τον wd.
Το πολυ πολυ να του βαλω καμια καρτουλα γραφικων, που εχουν και hdmi συνδεση γιατι βλεπω οτι ο ...μπακαλιστικος τροπος πετυχαινει οποτε θελει και μου χει σπασει τα νευρα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το κανει, ενω σε μια samsung συνδεεται αψογα.
Νομιζω ησουν ο 1ος που ειχε παραει την px80; Ημουνα κι εγω γραμμενος στην...λιστα, Δεκεμβρης του 08 ητανε, ακομα θυμαμαι το διαβασμα που ειχα ριξει για την συγκεκριμενη tv :)

Last edited:
Όχι από Panasonic την 50U10 (FullHD) είχα και την 42C3E (1024x768) , γι' αυτό σου λέω ότι δεν θα πετύχεις σπουδαία πράγματα γιατί η ανάλυση αυτή είναι σε αναλογία 4:3 και ότι και να κάνεις η εικόνα θα βγαίνει παραμορφωμένη.

Εχεις δικιο ναι, ο czoun την ειχε παρει 1ος
Παντως ακομα και σε αναλυση 1024, οταν την συνδεσα με hdmi με το 'καλο' μου pc, μια χαρα εδειχνε.
Οπως και να χει παντως, σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.

Aν καποιος γνωριζει και μπορει να με βοηθησει στο εξης:
Προσπαθω να συνδεσω την tv (panasonic px80 plasma) με ενα pc, μεσω vga cable, αλλα δεν τα καταφερνω.
Ενω αρχικα δειχνει εικονα, οταν φτανει στο logo των win, μετα απο λιγα δευτερολεπτα χανεται το σημα.
Μια φορα μονο καταφερα να συνδεθω, αν και η καρτα γραφικων δεν αναγνωρισε την tv(εν αντιθεση με μια samsung lcd που την αναγνωρισε αμεσως) και η εικονα ηταν λιγο χαλια (λογικο γιατι στις ρυθμισεις της καρτας γραφικων την tv την εβλεπε ως προσαρμογεα vga, χωρις δυνατοτητα επιλογων)
Να σημειωσω οτι με αλλο pc, εκανα συνδεση μεσω hdmi και ηταν οκ.

Το θεμα ειναι ομως τι κανω με το συγκεκριμενο, που θελω να εχω vga συνδεση;

Την έχω συνδέσει χωρίς προβλήματα. Μια χαρά εικόνα δίνει και από vga. Κάνε το εξής:

Σύνδεσε το πισί σε ένα μόνιτορ και κλείδωσε την ανάλυση στα 1024χ768. Βγες και μετά ξανακάνε την σύνδεση με την Πανασόνικ. Ποια έκδοση των windows φοράει το πισί?

Το πιο πιθανό είναι ότι η ανάλυση του πισί είναι μεγαλύτερη από την ανάλυση του πάνελ, ή η συχνότητα σάρωσης είναι πολύ υψηλή. Κι εγώ την έχω συνδέσει χωρίς πρόβλημα.

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις...
Ακομα το ψαχνω πως στο καλο γινεται. Στην samsung που εχω το pc τωρα συνδεδεμενο, το εχω βαλει σε μικρη αναλυση 800Χ600
Θα δοκιμασω να δω τι μπορω να κανω με τις ρυθμισεις στην αναλυση οθονης, γιατι κατι δεν κανω καλα, παρ οτι οταν συνδεσα αλλο pc με hdmi, δεν ειχε κανενα προβλημα
win 7 εχω στο pc
Θα σας ενημερωσω συντομα

Μπα δεν καταφερα τπτ... οτι και ρυθμιση γμτ να βαλω στα win μου κανει προβλημα...
Αν θελει καποιος, ας δει το σχετικο βιντεακι που εχω ανεβασει, το προβλημα εμφανιζεται ακριβως στο 01:00
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχω βαλει και μερικες φωτο, αν μπορει κανεις να μου πει τι θα μπορουσα να ρυθμισω (ειναι βγαλμενες απο την συνδεση με την 32αρα samsung)

Attachments

• IMG_3598[1].jpg
    IMG_3598[1].jpg
    112.2 KB · Views: 23
  • IMG_3597[1].jpg
    IMG_3597[1].jpg
    117.1 KB · Views: 22
  • IMG_3596[1].jpg
    IMG_3596[1].jpg
    115.9 KB · Views: 22
  • IMG_3595[2].jpg
    IMG_3595[2].jpg
    101.1 KB · Views: 23
Last edited:
Τελικα μαλλον βρηκα την λυση.
Το μπερδεμα το εκανε ο driver της καρτας γραφικων.
Τον απεγκατεστησα και ως εκ...θαυματος εχω κανονικα εικονα τωρα