PANASONIC SD 800 - "ΚΟΒΕΙ" ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ 4 GB

joel76

Established Member
14 July 2012
115
Καλημέρα σε όλους,
επιχείρησα χτες να τραβήξω συνεχόμενα σε βίντεο μια συναυλία...Έχοντας υπολογίσει ότι η υπάρχουσα μπαταρία κρατάει μιαμιση ώρα,έγραψα συνεχόμενα 40 λεπτά από το α' μέρος της συναυλίας και 50 λεπτά στο β' μέρος...
Με εκπληξη διαπίστωσα ότι τα βίντεο έχουν "κοπεί" στα 3.99 gb το καθένα..Ενώ δηλαδή εγραψα 40 λεπτά ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ,το χει σπάσει σε βίντεο 3.99 gb το καθένα...Συμβαίνει σε όλες τις μάρκες/κάμερες αυτό?Με το πρόγραμμα επεξεργασίας που εχει μέσα,το writer 3.0 γίνεται δουλειά,να ενωσω τα βίντεο?

ναι αυτο συμβαίνει στο 90% των καμερων (τουλάχιστον σε αυτές που γράφουν σε SD καρτα) διότι το filesystem της κάρτας ειναι fat32 με μέγιστο μέγεθος αρχείου τα 4gb.

μπορείς να τα ενώσεις με κάποιο πρόγραμμα για video editing (sony vegas, windows movie maker, imovie κτλ)

η με κάποιο utility όπως: http://www.freemake.com/how_to/how_to_join_videos_into_one

δε νομιζω οτι χρειαζεται να κανεις κατι… αυτο συμβαινει με ολες σχεδον τις καμερες.

Αν το βαλεις σε ενα προγραμμα επεξεργασιας θα το δει σαν ενα…
Δοκιμασε (αν εισαι σε mac) to FCPX , αν εισαι σε pc το adobe premiere cs6 - cc.

To πιό εύκολο-γρήγορο-ελαφρύ-user friendly πρόγραμμα πάντως είναι αυτό που δίνει "μαμά" η Panasonic μαζί με την κάμερα.

Το έχω καταβολευτεί. Και 50p και όλα.

Δεν κάνει "παπάδες" σαν τα επαγγελαμτικά αλλά για ένα κόψιμο-ράψιμο και κανά fade in/out-εφφεδάκι μεταξύ των σκηνών είναι ταμάμ.

Ευχαριστώ όλους για την άμεση βοήθεια!!
Το βαλα στο πρόγραμμα που έχει μέσα η κάμερα,για επεξεργασία κλπ,το writer 3.0..Ενώ που δείχνει το φορτωμένο βίντεο ως ενα βίντεο των 9 gb,αφού τελειώσει η διαδικασία,ΠΑΛΙ ΣΕ 3 ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....δηλαδή,ούτε με την επεξεργασία ενώνεται...Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο πρόγραμμα να δίνει ένα βίντεο??Αφού το φορτωμένο αρχείο είναι ΕΝΑ,γιατί το σπάει μετά το πρόγραμμα σε 3?

Για την κάρτα μνήμης,δυστυχώς δεν το ξερα να την κάνω NTFS νωρίτερα,θα το κάνω όμως και αυτό...Τώρα έχω περάσει τα αρχεία στο λάπτοπ,ότι έγινε έγινε με αυτή την εγγραφή...Στο φάκελο αποθήκευσης,είναι 3 βίντεο των 4 γίγα το καθένα..Αν όμως επειλέξω να το "φορτώσω" στο πρόγραμμα επεξεργασίας που είχε η κάμερα,εκεί εμφανίζεται ενα αρχείο...Επειδή είναι σημαντικό αρχείο,δοκιμάζω πόση ώρα,το φορτώνω στο πρόγραμμα επεξεργασίας που είχε μέσα στο κουτι της κάμερας,και ενώ στο preview μου δίνει ΕΝΑ αρχείο 9 γίγα,όταν πατάω να αποθηκευτεί,πάλι 3 βίντεο ξεχωριστά μου δίνει...Υπάρχει κάποιος εδώ με την ίδια κάμερα ή γενικά κάποιος να ξέρει να μου πει τί πρέπει να κάνω να πάρω με την επεξεργασία ΕΝΑ βίντεο και όχι 3 διαφορετικά?

Ευχαριστώ για την απάντηση!Θα το δοκιμάσω το προγραμμα και ελπίζω να βρω άκρη...Αλλά το πρόγραμμα που είχε μέσα η κάμερα,δεν θα πρεπε να δουλεύει?εφόσον φορτώνω ΕΝΑ βιντεο,γιατί μετά το σπαει σε 3?