Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

Re: Απάντηση: Re: Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

Καλορίζικη Νίκο...-bye-

....θυμάμαι πέρυσι κάποιες απορίες και ενδοιασμούς που είχες, συμπεραίνω ότι είναι τώρα πια παρελθόν, είδες και έκρινες από μόνος σου χωρίς να χρειάζεσαι πλέον βοήθεια από κανένα ειδικοανειδίκευτο ή ανειδικοειδικευμένο....

....χρόνο να έχεις να την χαρείς, εξαιρετική επιλογή θα το δεις και από μόνος σου, η μέρα με τη νύχτα....-bye--bye--bye-
ειχα πει χρηστο οτι με τα απο την εμπειρια μου σε lcd δεν θα ξαναπηγαινα.τωρα αν στα επομενα χρονια αλλαξει κατι και υπαρξει μεγαλη βελτιωση δεν θα εχω κανενα προβλημα να την αγορασω.το μονο κακο με την Pioneer που θα παραλαβω τη τριτη ειναι οτι δεν μου χρειαζεται τωρα.τελος Νοεμβριου θα παω σε δικο μου σπιτι και θα την χρησιμοποιησω εκει..αναγκαστικα την πηρα τωρα γιατι δεν την εβρισκα πουθενα.με τα χιλια ζορια τη βρηκα κιάυτη.

Απάντηση: Re: Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

προφανώς αυτό
Cons

* The lack of calibration controls is silly on a TV of this level (and of this price!): cheap LCDs sometimes have more control
* UK version is inferior to continental European versions in this regard - whatever the reason behind it, this is UNFAIR
* Gamma is incorrect, and we have no control over it in the UK version (see above)
* Standard-def video deinterlacing and scaling are lacking
* THX mode has large error in Magenta hue

απο AvForums review και απο hdtvtest, http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42v10-tx-p50v10-20090602153.htm
Standard Definition

Just like the G10 series, the Panasonic TX-P42V10 plasma television smoothened jaggies effectively for video-based material, but failed to detect and process 3:2 and 2:2 cadences for film-based content. The quality of its standard-def upconversion was very good, but the best results were obtained when the TV was fed with progressive video signals. We’ll explain why over the next few paragraphs.

Over HDMI, the Panasonic TX-P42V10 resolved every line of the 576i format (which is an improvement over the G10), although detail remained on the soft side:
576i over HDMI
576i over HDMI from a Toshiba HD-E1 HD DVD player

However, things took a turn for the worse over component. Not only did the Panasonic TX-P42V10 fail to resolve the finest vertical lines when deinterlacing 576i to 576p, we also observed an excessive amount of ringing when the content was subsequently upscaled to fit on its full HD 1920 x 1080 panel:
576i over component
576i over component from a Toshiba HD-E1 HD DVD player

This minor loss of resolution during 576i to 576p conversion carried over to real-world programmes as well. For example, the fine pinstripes on Simon Cowell’s suit jacket in Britain’s Got Talent — which were clearly visible on our resident Samsung F96 LED-backlit LCD TV — went missing on the Panasonic TX-P42V10 plasma:

Fortunately in the grand scheme of things resolution/ sharpness is only small factor in determining picture quality… the Panasonic TX-P42V10 plasma TV nailed the far more important attributes of blacks, contrast, colour and motion to deliver a truly commendable SD performance.

Καλές αυτές οι απόψεις αλλά είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να βλέπουμε στην πράξη.
Ποια είναι η τελευταία φορά που έχετε τροφοδοτήσει τηλεόραση από το νέο super dvd player ή Blue Ray σας με σήμα 576i ή 576p;
Πόσοι από εσάς σε μια τέτοια (1080p) τηλεόραση έχετε παίξει με ανάλυση λιγότερη από 720p;
Πότε την έχετε συνδέσει με component;
Αυτά όσο αφορά το σήμα από HMDI και component (με βάση το test που αναφέρθηκε).
Δεν αναφέρετε πουθενά τι γίνεται από RF εκτός και όλοι βλέπετε από δορυφορικούς δέκτες(που και εκεί πάλι ενεργοποιείτε τον εσωτερικό scaler του δέκτη).
Γιατί εάν θέλετε να μιλήσουμε για την Ελληνική πραγματικότητα για θέαση τηλεοπτικού προγράμματος τότε όποια τηλεόραση και εάν πάρεις με χαμηλότερη ανάλυση καλύτερα θα δείτε.
Μετά λόγο έχουν οι επεξεργαστές, οι αλγόριθμοι, και φυσικά οι προσωπικές προτιμήσεις περί χρώματος φωτεινότητας sharpening.
Αυτά από εμένα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

Νίκο δυστυχώς δεν πρόλαβα να απαντήσω στο ερώτημα σου.
Καλορίζικη πάντως. Νομίζω ότι έκανες μια πολύ καλή επιλογή.

Μπερδευτήκαμε....εγώ σε ρώτησα με email και ακόμη δεν έχω πάρει τίποτα.....περιμένω την απάντησή σου....θα πρέπει όμως μέχρι τέλος του μηνα να την πάρω, οπότε αν θέλεις μου απαντάς...

Ευχαριστώ!

Yπάρχει μια πιθανότητα να βρω Pioneer 5090Η από παρα-εισαγωγή την άλλη βδομάδα....αν είναι καλή η τιμή (δεν ξέρω ακόμη ακριβώς) να την χτυπήσω?

Το φοβάμαι λιγάκι.....[/
για μενα να παρεις την panasonic.δε ξερω ποσο καλη μπορει να ειναι η samsung αλλα απο θεμα πανελ και ποιοτητας η panasonic ειναι μπροστα.και στις plasma αυτο μετραει πολυ.εγω θα παραλαβω την 5090 απο εβδομαδα.ετυχε και τη βρηκα και την εκλεισα.αλλιως θα πηγαινα σε panasonic.

5090 απλή (όχι Η) έχω βρει και εγώ...λέτε να την "χτυπήσω"? Με ενδιέφεραν ρε γαμώτο τα δικτυακά που έχει η Η...... φτου.......πάλι διλήμματα.....

Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50V10E ή Samsung PS50B850 ?

Ο Μανώλης αναφέρεται σε μένα αν δεν κάνω λάθος.... -bye-
μαλλον σε εσενα αναφερεται γιατι εγω ειχα μιλησει στο τηλεφωνο μαζι του.