Panasonic TX-P50VT20E ή Samsung PS63C7000

14 November 2006
35
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χαιρετώ την παρέα

Θέλω να αντικαταστήσω την πολύ τίμια Panasonic 42PV60E η οποία μετά από 4 χρόνια μου φαίνεται μικρή για θέαση στα 3 μέτρα .

Μετά από έρευνα αγοράς που έκανα κατέληξα στα δύο μοντέλα που γράφω στον τίτλο .Η χρήση της θα είναι για θέαση τηλεοπτικού προγράμματος 60% και σαν κύριο μέσο προβολής ταινιών 40% .

Στην VT20 μου άρεσε το μαύρο της και η στιλπνότητα της εικόνας της , αλλά με προβλημάτισαν οι 50" που δεν με ικανοποίησαν σαν ορατή αναβάθμιση από τις 42" που είμαι, λαμβανομένου υπόψη ότι η απόσταση θέασης των 3 μέτρων μπορεί να αυξηθεί λίγο λόγω μελλοντικής μετακόμισης . Η 65VT20 θα ήταν η ιδανική επιλογή ,όμως είναι εκτός του προϋπολογισμού μου .

Με επιπλέον περίπου 300 ευρώ αγοράζω την Samsung 63C7000 την οποία βρήκα στην τιμή των 2800 ευρώ . Δεν υπήρχε πουθενά στημένη για να την δω ,παρά μόνο η PS50C6900 της οποίας η εικόνα μου φάνηκε καλή αλλά υποδεέστερη της VT20 προπαντός στο μαύρο της .

Γνωρίζω ότι με αυτό το budget μπορώ να πάω στη λύση του προβολέα ,αλλά δεν γίνεται για χωροταξικούς λόγους .

Η απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα γιατί υπάρχει μόνο ένα κομμάτι Samsung PS63C7000 ετοιμοπαράδοτο ,το οποίο έχω δεσμεύσει για δύο μέρες προκειμένου να αποφασίσω .

Ευχαριστώ

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,783
Αθήνα...
H Samsung δεν είναι στα επίπεδα της panasonic,αλλά είναι αρκετά καλύτερη από τις LG(όλες...).

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Eγω, να μην πω γνωμη, γιατι δεν θα ειμαι αντικειμενικος ...χιχι
Παντως καλα τα λες στο αρχικο post.Aπλα, αν σε ενδιαφερει το 3D (εμενα πολυ) την τηλεοραση την εχω στα 2,5 μετρα και ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν αποσταση.

Last edited:
14 November 2006
35
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,με τις οποίες συμφωνώ .
Την Δευτέρα θα κάνω μια τελευταία (μάλλον ανέλπιδη ) προσπάθεια να ρίξω την τιμή της 65VT20 στα 3.500€ κι αν δεν τα καταφέρω παραγγέλνω την Samsung PS63C7000 .

14 November 2006
35
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φίλε Kyrliot επειδή είσαι κάτοχος και επειδή τα λεφτά είναι αρκετά ,θα μπορούσες να μου απαντήσεις αντικειμενικά σε δύο ερωτήσεις :
1) Σε τηλεοπτικό σήμα σε ικανοποιεί ;
2)Μετά από την μέχρι τώρα συμβίωση σου μαζί της ,θα την ξαναγόραζες ;

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50VT20E ή Samsung PS63C7000

Φίλε Kyrliot επειδή είσαι κάτοχος και επειδή τα λεφτά είναι αρκετά ,θα μπορούσες να μου απαντήσεις αντικειμενικά σε δύο ερωτήσεις :
1) Σε τηλεοπτικό σήμα σε ικανοποιεί ;
2)Μετά από την μέχρι τώρα συμβίωση σου μαζί της ,θα την ξαναγόραζες ;
1)Βρηκες ανθρωπο να ρωτησεις:ROFLMAO:βλεπω 10 ωρες,το πολυ,τον μηνα τηλεοπτικο προγραμμα.Αν επρεπε να απαντησω θα ελεγα ικανοποιητικη.
2)ΦΥΣΙΚΑ,εκτος οπως πολυ σωστα ειπες, εβρησκα την 65vt20 στα 3500 ευρω.

Y.Γ Εγω την ειχα βαλει στο ματι απο τον μαιο αλλα με χιλια ζορια μου την εφεραν την μερα της γιορτης μου :ROFLMAO: τελη σεπτεμβριου.Προσωπικα,το εχω ξαναπει, φετος αξιζουν σε 3D TV η vt20,psc6900/7000 και για καποιον που θελει οπωσδηποτε lcd η sony HX900.

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
ειδικα στην plasma samsung τα γυαλια της xpand x103 εχουνε 35% αυξημενενη
αποδοση απο αυτα της samsung απο χρηστη που εχει την PS637000 και τα δοκιμασε / αποδοση τοσο σε χρωματα φωτεινοτητα οσο και crosstalk.
H samsung και η panasonic κυκλοφορουνε νεα γυαλια που θα εχουνε καλυτερη αποδοση στο crosstalk και στην φωτεινοτητα.

14 November 2006
35
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τελικά η 65VT20 δεν έπεφτε στα 3.500€ με τίποτα και έκλεισα την 63C7000 .Καλώς εχόντων μέχρι το μεσημέρι παραλαμβάνω .
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
προσοχη με τα γυαλια να παρεις τα xpand x103 της samsung εχουνε 35%
λιγοτερη αποδοση στην συγκεκριμενη τηλεοραση

14 November 2006
35
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όλα πήγαν καλά και παρέλαβα το μεσημέρι .

Πρώτες εντυπώσεις

Η τηλεόραση είναι … πληθωρική ,κρεμάστηκε στον τοίχο , στη θέση που είχα την 42αρα και έχω την αίσθηση ότι βλέπω από προβολέα .

Αισθητικά ,αν και μεγάλο το εμβαδόν της , το μικρό βάθος της ,σώζει την κατάσταση και δεν φαίνεται άσχημα στον χώρο ,ειδικά αν την αναρτήσεις στον τοίχο .

Στην σάρωση των καναλιών αποδείχθηκε ότι ο αναλογικός δέκτης της είναι πιο αναίσθητος από της παλιάς μου Panasonic ,αφού βρήκε λιγότερα κανάλια . Στα ψηφιακά της Digea κλείδωσε άψογα με το ίδιο ποσοστό ισχύος σήματος που κλειδώνει και ο ψηφιακός μου δέκτης Edision Argus Mini 2in1 .

Σε τηλεοπτικό σήμα ,όπως είπε και ο Kyrliot ,είναι απλά ικανοποιητική .Σε άμεση σύγκριση με την παλιά μου Panasonic (1024x768) προτιμώ την 42’’HD Ready .Αυτό ήταν κάτι που το περίμενα ,αφού όσο αυξάνουν οι ίντσες ,τόσο μεγεθύνονται και οι ατέλειες της τηλεοπτικής μετάδοσης .

Τα πράγματα αντιστρέφονται ριζικά σε θέαση υλικού HD . Με πηγή το BluRay Panasonic BD-60 η εικόνα και η αίσθηση που πήρα από τις 63’’ της Samsung με έκανε να πω …χαλάλι τα 2.800€ .

Στην συσκευασία της TV είχε μέσα και ένα ζευγάρι γυαλιά 3D .Για την δοκιμή επιστρατεύτηκε το PS3 φίλου και η μοναδική 3D ταινία που είχε το video club (βρέχει κεφτέδες) .Εκτός από την αναμενόμενη πτώση της φωτεινότητας δεν διαπίστωσα πτώση στην απόδοση των χρωμάτων ,ούτε και προβλήματα από crosstalk .Μετά από θέαση μιάμιση ώρας ,το μόνο που με ενόχλησε ήταν το πάτημα των γυαλιών στο κεφάλι μου .Η ψευδαίσθηση της τρίτης διάστασης ήταν πολύ καλή ,αλλά δεν μπορώ να την κρίνω περεταίρω ,γιατί δεν έχω άλλο μέτρο σύγκρισης .

Ηχητικά η τηλεόραση παρουσιάζει έναν επίπεδο ήχο με έλλειψη χαμηλών συχνοτήτων .Η κατάσταση βελτιώνεται λίγο παίζοντας με τις ρυθμίσεις .

Αγοράστηκε και το Samsung WiFi Stick με το οποίο είδε αυτόματα το δίκτυο και έκανε αναβάθμιση στο λογισμικό της .Παίζει απροβλημάτιστα και μέσω του Η/Υ ,με το Samsung PC share manager και με ένα σκληρό δίσκο 320GB της LG χωρίς εξωτερική τροφοδοσία .

Αυτά

Τώρα θα περάσουμε το άχαρο διάστημα του στρωσίματος και θα το ψάξω για καλιμπράρισμα .

Αν κάποιος υποψήφιος κάτοχος θέλει να ρωτήσει κάτι άλλο ή να την δει ζωντανά , ευπρόσδεκτος .

mpetou

AVClub Enthusiast
22 May 2010
1,282
Κανε αυτο το test να δουμε πραγματικα ποσο crosstalk εχει με τα συγκεκριμενα γυαλια
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1416164#post1416164
(γραψε τα αποτελεσματα στο συγκεκριμενο thread)
Το να λες οτι δεν εχει crosstalk χωρις να τη δοκιμασεις ειναι ατοπο.
Απο αναφορες εχει crosstalk με τα συγκεκριμενα γυαλια και μαλιστα πολυ..

η ταινια 3D που ειδες ειναι αχρηστη.κατεβασε imax παραγωγες 3D

sprsk

Senior Member
10 November 2007
673
Σε ζηλεύω :D .......... ά ρε καρντάση ... ο λόγος σου μας χόρτασε :SFGSFGSF: ...... να σε καλά για την πρόκληση :aktion033:....... εύχομαι να την χαρείς .

Αναμένουμε εντυπώσεις ....

Nektarios80

New member
8 October 2009
33
Καλορίζικι φίλε Άκη και πολλές θεάσεις!

Αν επιτρέπεται μπορείς να μας πεις που την βρήκες γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι να βρω;

14 November 2006
35
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φίλε Νεκτάριε καλή υπομονή και επιμονή .

Για να την δεις ζωντανά ,δεν υπάρχει πουθενά .Αυτό ισχύει 100% για την Θεσσαλονίκη και κατά πάσα πιθανότητα και για την υπόλοιπη χώρα .

Στην έρευνα αγοράς που έκανα ,πέρασα από ΟΛΕΣ τις αλυσίδες ηλεκτρονικών και η απάντηση που πήρα από όλους ,ήταν ότι δεν υπάρχει ούτε ένα τεμάχιο και ούτε πρόκειται να φέρει ο Φουρλής .

Στη συνέχεια την αναζήτησα τηλεφωνικά στα ηλεκτρονικά μαγαζιά που την προσφέρουν στον skroutz ,αλλά αν και την εμφανίζουν στα sites τους ,δεν την έχουν ούτε αυτοί .

Τυχαία πέρασα από το Πλαίσιο όπου πήρα την ίδια απάντηση ,ότι δεν φέρνει ο Φουρλής ,αλλά είχαν ένα τεμάχιο αναμενόμενο σε 2 μέρες από παραγγελία πελάτη προ 5μήνου .Τελικά η τηλεόραση ήρθε ,επικοινώνησαν με τον πελάτη που την είχε παραγγείλει πριν από 5 μήνες ,ο οποίος πλέον δεν την ήθελε γιατί είχε αγοράσει κάποια άλλη και έτσι την πήρα εγώ .

Σου εύχομαι να την βρεις ,γιατί αν ενδιαφέρεσαι για TV πάνω από 60’’ και κάτω από 3.000€ ,η συγκεκριμένη είναι μονόδρομος .

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Από όπου κι αν την πάρεις κάνε συμφωνία να σου παραδοθεί μέσα στο σπίτι σου και όχι στην εξώπορτα της πολυκατοικίας :bigcry: