Panasonic TZ7 & αρχεια m2ts,mts.

kotikos

Senior Member
16 March 2007
329
Παιδια καλημερα. Θα ηθελα να ρωτησω κατι οσο αφορα την Panasonic tz7.
Την πρωτη φορα που μετεφερα αρχεια βιντεο από την tz7 στο pc αυτά ηταν σε καταληξη m2ts και συνοδευοταν από ομωνυμα αρχεια που ειχαν καταληξεις timb, comb, και iis. Αυτό με βολευε γιατι ειχαν και την ημερομηνια εγγραφης στο όνομά τους. Πλεον όμως οποτε συνδεω την tz7 με το pc βλεπω στην tz7 αρχεια mts με αυξοντα αριθμο ακομα και αυτά που ειχα μεταφερει παλια. Δεν θυμαμαι αν ειχα κανει κατι διαφορετικο τοτε ή αν αλλαξα κατι στις ρυθμισεις.
Ξερει καποιος τι μπορω να κανω ώστε να ‛επαναφερω’ την επιλογη m2ts (αν μπορω να το πω ετσι).
Και τελος αν και ποια διαφορα εχουν τα αρχεια mts και m2ts μεταξυ τους.
Ευχαριστω πολύ.

[FONT=&quot]Ps[/FONT][FONT=&quot]. Δεν ξερω αν επρεπε να βαλω το ερωτημα εδώ ή στο θεμα Φωτογραφια. [/FONT]

Ως επι το πλειστον την συνδεω με usb και τη χρησιμοποιω σαν εξωτερικο δισκο και με copy paste γραφω τα αρχεια σε φακελο της επιλογης μου.Δεν θυμαμαι αν την πρωτη φορα(και που τα αρχεια ηταν mt2s) τα ειχα μεταφερει με καποιο απο τα προγραμματα που την συνοδευαν ή καποιο αλλο.Σιγουρα ηταν m2ts....(π.χ.20090810_211010.cont,
20090810_211010.iis,
20090810_211010.m2ts,
20090810_211010.tmb
αρχεια που ηδη εχω αντιγραψει απο αυτην και αφορουν ενα clip.
Δεν ηξερα αν χρειαζοταν και τα αλλα αρχεια και τα αντεγραψα ολα.Oταν τα μετεφερα στο media player μετεφερα μονο τα m2ts και δεν εχω προβλημα,
Δηλαδη τωρα στο mediaplayer και στο pc εχω τα πρωτα αρχεια σε m2ts και τα υπολοιπα σε mts.

Αν εχεις αρχεια *.iis , *.tmb πρεπει να χρησιμοποιεις μαλλον το προγραμμα PHOTOfunSTUDIO HD Edition
που ηρθε με την καμερα (http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1033&message=31640943) ,
αρα κατι "γινεται" στην μεταφορα απο tz7 προς pc
δοκιμασε αν μπορεις και αν εχεις εναν card reader να δεις κατευθειαν απο τη καρτα SD τι εχει μεσα
PRIVATE->AVCHD->BDMV->STREAM
σε μενα ολα τα αρχεια ειναι mts

To card reader μου δεν υποστηριζει sd-hc.Το σκεφτηκα αυτο που ειπες και
προσπαθησα και μεσω του PHOTOfunSTUDIO HD Edition να τα δω αλλα παλι τα βλεπει σαν mts.
Αλλα τωρα που το σκεφτομαι απλως τα ειδα μεσω αυτου και δεν εκανα μεταφορα με αυτο.Θα δω το απογευμα μηπως οταν τα μεταφερω μεσω αυτου
δημιουργει τα παραπανω αρχεια.
Δεν ειναι κατι το τρομερο αλλα μου εσπασε τα νευρα που δεν βρισκω ακρη
και συν οτι με βολευει εχοντας με μια απλη μεταφορα την ημερομηνια των
αρχειων.
Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον.

Τελικα με το PHOTOfunSTUDIO HD Edition και την επιλογη Acquire και sort by day σου μεταφερει τα αρχεια βιντεο ως m2ts + τα λοιπα αρχεια.
Sorry αλλα ειχα σκασει.Ευχαριστω και παλι παρα πολυ.