Panasonic U10 ή G10;

Nektarios80

New member
8 October 2009
33
Παρά το flickering που εγώ το βλέπω και με ενοχλεί, αποφάσισα να χτυπήσω μία plasma και φυσικά ποια άλλη από μία panasonic!

Πριν λίγους μήνες είχα κατασταλάξει στην G10, όμως τώρα βλέπω ότι παίζει και η U10 η οποία είναι πάμφτηνη (σχεδόν τα μισά λεφτά) και με βάζει σε πειρασμό! Πείτε μου λοιπόν, για έναν που θέλει ποιότητα εικόνας αξίζει να κοιτάξει προς U10 μεριά ή καλύτερα να πάω να ψάξω για την G και να τελειώνουμε; Και επίσης δεν θέλω 46άρα αλλά 50άρα και δεν ξέρω τι παίζει με τις G10 50άρες, υποστηρίζονται επίσημα από την αντιπροσωπεία ή είναι παραεισαγωγή και θα τρέχω;

Επίσης έχετε να μου προτείνετε κατάστημα στην Αθήνα όπου δέχεται επιστροφές εάν δεν μου αρέσει (δεν αντέξω το flickering); Και κάτι τελευταίο, η G10 στην Ελλάδα έχει THX mode όπως διαβάζω στο cnet;

Όποια άλλη πληροφορία, tip ή πρόταση για κάτι άλλο είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ πολύ!

Last edited:
Καταρχην δυσκολα θα βρεις G10 γιατι εχει σταματησει η παραγωγη της λογω των νεων μοντελων του 2010...

Ακομη και U10 μπορει να μην βρεις...

Απο εκει και περα συγκρισεις G10 με U10 εχουν γινει απο μελη στο νημα της U10...πχ.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1092531&postcount=1716

Δηλαδή προτίνεις U10 εάν την βρω;

Δεν προτεινω τιποτα , σιγουρα η σειρα ειναι V>G>S>U , ποσο διαφορα εχει η U απο την V η την G ομως ειναι θεμα που σηκωνει πολυ συζητηση...

Μην ξεχναμε οτι για ενα 5% στην εικονα μεταξυ δυο μοντελων ενας κατασκευαστης μπορει να ζηταει 50-100% πανω στην τιμη...

Όπως τα είπε ο Yperion.

Φίλε Νεκτάριε οι διαφορές στην εικόνα τους σε συνθήκες συσκότησης και προβολής ΗD υλικού είναι τόσο μικρές που κάνει μια τέτοια απόφαση εύκολη και υπέρ της U10.

Οι πραγματικές διαφορές τους φαίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η σειρά U έχει λίγο περισσότερες αντανακλάσεις και τα χρώματα της G τουλάχιστον σε εμένα φάνηκαν αρκετά πιο έντονα.
Σημαντικό είναι επίσης ότι η G έχει δύο περισσότερα ΗDMI.

Aξιολόγησε σύμφωνα με τις ανάγκες σου, τσέκαρε από κοντά και προχώρα σε ότι σου κάνει κέφι καλύτερα...

Καλή επιλογή να έχεις.

Re: Απάντηση: Panasonic U10 ή G10;

0007.jpg

Η φωτογραφια ειναι απο U10 με 10 ωρες λειτουργιας , εντελως αστρωτη δηλαδη...

Τα χρωματα τωρα μετα απο 500 ωρες λειτουργιας στην δικια μου με ολα τα ρυθμιστικα στην μεση και "πεταγονται" απο την οθονη...ποσο πιο εντονα δηλαδη γινεται?:2thumb22sup:

Γιάννη η φωτογραφία δεν ανταποκρίνεται ούτε σε συνθήκες ημέρας/έντονου φωτός, ούτε σε παραγματική γωνία θέασης. Φυσικά δεν υπάρχει και μια g10 δίπλα για να συγκρίνουμε...

Στο μαγαζιά πάντως προσωπικά διέκρινα κάποιες διαφορές, αλλά είπαμε: λίγες και για τα μάτια του ο καθένας.

Όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει αφού συλέξουν απόψεις, να δούν με τα μάτια τους την τηλεόραση που θα αγοράσουν!

:grinning-smiley-043 -bye-

Γιάννη η φωτογραφία δεν ανταποκρίνεται ούτε σε συνθήκες ημέρας/έντονου φωτός, ούτε σε παραγματική γωνία θέασης. Φυσικά δεν υπάρχει και μια g10 δίπλα για να συγκρίνουμε...

Η φωτογραφια τραβηχθηκε μερα μεσημερι...:a0210:

Παίδες την είδα την 50U10, μου άρεσε και την παράγγειλα από τον Κωτσόβολο προς 900 ευρώ μετρητοίς (με παζάρια γιατί δεν την έβρισκα πουθενά αλλού).

ΥΓ. Έχω 10 ημέρες περιθώριο όπως μου είπανε να την επιστρέψω εάν το μετανιώσω, οπότε το θεώρησα πολύ καλό deal.

Ειναι η 42U10 του πεθερου μου , μεσημερι χωρις να χρειαστει να κλεισω τιποτα , βεβαια στον χωρο που βρισκεται εχει μονο μια μπαλκονοπορτα απο την μια πλευρα του δωματιου και ενα παραθυρο κουζινας απο την αλλη πλευρα (εννιαιος χωρος καθιστικο-κουζινα)...δεν την βλεπει απευθειας το φως δηλαδη...

Ισως σας φαινεται παραξενο συνηθισμενοι απο εικονα πολυκαταστηματος αλλα ειπαμε οτι κανενα σπιτι δεν εχει τοσο φως...εκτος βεβαια και μιλαμε για κανενα διαστημικο σταθμο που ειναι σε τροχια γυρω απο τον ηλιο...:flipout:

ειχα παρει κατι μαθηματα απο ολους εσας εδω μεσα και πηγα λοιπον στο public με σκοπο να αγορασω την U10 50'
kai τιμη και μεγεθος ΑΑ... διπλα ηταν μια G IO 46 kai στο κατω πατωμα μια V10
με καποια βοηθεια πηρα το τηλεκοτρολ και επαιξα και τις τρεις τηλεορασεις
στην αρχη ειδα την U 10 και μ αρεσε αλλα οταν επαιξα με την G και την V
ειδα οτι οι διαφορες δεν ηταν μικρες
Yπηρχε κατι πολυ σοβαρο , η φωτεινοτειτα της G υπερτερουσε οπως και η αντιθεση, για μενα αυτο ηταν το παν
εφυγα λιγο απογοητευμενος η g ηταν ακριβη και δεν υπηρχε ετοιμη
μετα δυο ημερες το Xmax ειχε προσφορα την g στα 999 ευρω
και νομιζω πηρα ενα απο τα τελευταιο κομματι που υπηρχε στην ελληνικη αγορα
ειμαι υπερευχαριστημενος

.

Ένα-ένα μας τα λες Στέλιο... -bye-

Απολύτως αναμενόμενο και σωστό το συμπέρασμά σου: το 46άρι είναι το πιο αποδοτικό FullHD Plasma panel της Panasonic, βγάζοντας περίπου 50-60nits περισσότερα από το 42άρι και το 50άρι, είτε στην έκδοση με τα 5 είτε με τα 6 drive modes. Αυτή η επιπλέον φωτεινότητα βέβαια, είναι άχρηστη αν καλιμπράρουμε, αλλά σε συνθήκες καταστήματος δίνει όντως μεγαλή διαφορά:

JL_? said:
σε μία μετακίνηση μου προς Θεσσαλονίκη για κάτι δουλειές, επισκέφθηκα το ΜΜ, όπου για καλή μου τύχη, είχαν στημένες δίπλα-δίπλα τις 42U10 και 46S10 και ακριβώς από κάτω τους τις 42G10 και 42V10… Κάτω από τον ισχυρό φωτισμό του καταστήματος, την καλύτερη αντίθεση στο άθλιο σήμα 720/60p με το οποίο τροφοδοτούνταν, την έδινε η… S10 (!), λόγω της υψηλότερης φωτεινότητας του πάνελ των 46 ιντσών. Ακολουθούσαν η V, G και τελευταία η U, λόγω της χειρότερης εντύπωσης που έδινε το μαύρο της σε αυτές τις συνθήκες.

Απο χωρο σε χωρο μπορει καποιος να δει μεγαλη διαφορα στην εικονα μιας τηλεορασης πλασμα...

Η 50B650 στον Κωτσοβολο στο Mall εδειχνε ισως την καλυτερη εικονα απο ολες τις τηλεορασεις του καταστηματος και η ιδια ακριβως στο Saturn του Γερακα εδειχνε ενα ξεπλυμενο χαλι...η διαφορα ηταν οτι στο Saturn ηταν ακριβως κατω απο ενα τεραστιο φωτιστικο οροφης...

Επισης στο Saturn σε διπλανο χωρο (με μετριο για τα δεδομενα των καταστηματων φωτισμο) η 42U10 χτυπουσε ανετα σε εικονα την 42G10 , μαλιστα η τελευταια ειχε πιο "καμμενο" λευκο γιατι δουλευε και αυτη στην "δυναμικη" προρυθμιση εικονας και προφανως η αυξημενη φωτεινοτητα χειροτερευε την εικονα της...

Ενημερωτικά να αναφέρω κάτι σχετικά με την φωτεινότητα....

...είχα την τύχη να παρευρεθώ σε κάποια calibration που έχει κάνει ο Καστρουνής σε Pionner και Panasonic, η ρύθμιση διαρκεί το λιγότερο 2,5-3 ώρες και ο τελικός αριθμός της φωτεινότητας δεν είναι ποτέ σταθερός ακόμα και για ίδια μοντέλα τηλεοράσεων, με την ολοκλήρωση του calibration ο συνδυασμός ρύθμισης της αντίθεσης και φωτεινότητας θα δώσει στο panel την μέγιστη τιμή φωτεινότητας που μπορεί να αποδώσει, χωρίς να χαλάσει το μαύρο και χωρίς να 'κάψει' το λευκό.

Αυτό μπορεί εύκολα να το καταλάβει κάποιος αν δει και το τεράστιο αρχείο που κρατάει ο Μανώλης με τις τηλεοράσεις που έχει ρυθμίσει, εκεί υπάρχει πληθώρα μετρήσεων και ένα εντυπωσιακό παράδειγμα που μας είχε δείξει όταν ρύθμισε την 5090 του Βλάχου, είναι η ρύθμιση μιας 500άρας KURO, όπου τελειώνοντας το καλιμπράρισμα η φωτεινότητα 'καρφώθηκε' στα 170 nits, με σχεδόν μηδενική τιμή μαύρου και χωρίς φυσικά να 'κάψει' το λευκό, (αν θυμάμαι καλά και η τελική ρύθμιση στη 5090Η του Κώστα ήταν αρκετά ψηλά αποδίδοντας περίπου 135 nits φωτεινότητα και σχεδόν μηδενική τιμή μαύρου).

Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι ρυθμίσεις που έκανε στην 50V10 και την 46G10 που είδαμε στο συγκριτικό, ενώ η V10 στο υπόγειο έφτασε τα 102 nits η G10 έφτασε στα 112, με τιμές μαύρου στα 0,03 nits και οι δύο.

Edit: REC. 709... ;)

Last edited:

..........................................
Αυτό μπορεί εύκολα να το καταλάβει κάποιος αν δει και το τεράστιο αρχείο που κρατάει ο Μανώλης με τις τηλεοράσεις που έχει ρυθμίσει, εκεί υπάρχει πληθώρα μετρήσεων και ένα εντυπωσιακό παράδειγμα που μας είχε δείξει όταν ρύθμισε την 5090Η του Βλάχου, είναι η ρύθμιση μιας 500άρας KURO, όπου τελειώνοντας το καλιμπράρισμα η φωτεινότητα 'καρφώθηκε' στα 170 nits, με σχεδόν μηδενική τιμή μαύρου και χωρίς φυσικά να 'κάψει' το λευκό, (αν θυμάμαι καλά και η τελική ρύθμιση στη 5090Η του Κώστα ήταν αρκετά ψηλά αποδίδοντας περίπου 135 nits φωτεινότητα και σχεδόν μηδενική τιμή μαύρου).

Βλέπω θυμάσαι ακριβώς τα νούμερα Χρήστο. Ετσι έχουν τα πράγματα. :a0210:

.....ο τελικός αριθμός της φωτεινότητας δεν είναι ποτέ σταθερός ακόμα και για ίδια μοντέλα τηλεοράσεων, με την ολοκλήρωση του calibration ο συνδυασμός ρύθμισης της αντίθεσης και φωτεινότητας θα δώσει στο panel την μέγιστη τιμή φωτεινότητας που μπορεί να αποδώσει, χωρίς να χαλάσει το μαύρο και χωρίς να 'κάψει' το λευκό....