Panasonic V20 ή G20;

mv1234

New member
27 January 2010
67
Ποιές είναι οι σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στις V20 και G20 ?
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχουν ίδια χαρακτηριστικά.
Αξίζει να δώσει κάποιος 400-500 παραπάνω για την 42V20 ?

Re: - PANASONIC TV Line-up 2010 -

Ποιές είναι οι σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στις V20 και G20 ?
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να έχουν ίδια χαρακτηριστικά.
Αξίζει να δώσει κάποιος 400-500 παραπάνω για την 42V20 ?

Μια σιγουρη διαφορα ειναι ο καλυτερος λογος contrast που πετυχαινει η Panasonic βαζοντας διαφορετικα φιλτρα στην V20. Απο οτι θυμαμαι απο το βιντεο της παρουσιασης που εκανε η Panasonic στο Μοναχο, υπαρχουν και μικροδιαφορες οπως (αν δεν κανω λαθος) ασυρματη δικτυωση.

Τωρα, το αν αξιζει καποιος να παρει την V αντι της G ειναι φυσικα υποκειμενικο, ποσο βαρος δινει δηλαδη στις διαφορες αυτες. Προσωπικη μου γνωμη ας πουμε ειναι, οτι το σημαντικο μειονεκτημα της "προηγουμενης" G10 απο την V10 ηταν η ελλειψη του THX το οποιο συμφωνα με τις κριτικες, εδινε πολυ καλες ρυθμισεις εικονας στην V10 out of the box. Η δικτυωση δεν με ενδιαφερει καθολου. Τωρα ομως που και η σειρα G θα εχει THX και ISFccc τα πραγματα αλλαζουν. Μαλλον θα επαιρνα την G20 εκτος και αν οι διαφορες στιν εικονα λογω του contrast ratio ειναι καραμπινατες...

Για μολις 42" και τα 1000+ ευρω της 42G20 πολλα ειναι...

Eννοείς ότι δεν καταλαβαίνεις διαφορά, γιατί λόγω μικρού μεγέθους δεν φαίνονται οι ατέλειες ?
Οπότε για 42" αρκεί η G20 για να έχεις πάρα πολύ καλή εικόνα ?

Εχεις ξεκινησει αναποδα...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37195

Eχω αποφασίσει ότι θα πάρω τηλεόραση 42" (αν και η απόσταση 3.3μ είναι επαρκής για μεγαλύτερη, αποφάσισα 42άρα λόγω των μικρών παιδιών που βλέπουν αρκετές φορές τηλεοπτικό σήμα από μικρότερη απόσταση).
Επίσης (μετά από την μελέτη των αντίστοιχων τόπικς του φόρουμ) έχω αποφασίσει για Plasma και Panasonic.
Το μπάτζετ είναι περίπου 1500, αλλά ευχαρίστως θα το μείωνα.
Επίσης, δεν έχω λόγο να βιάζομαι.

Οπότε, αυτός είναι ο λόγος που προβληματίζομαι ανάμεσα στην 42G20 και 42V20.

Eχω αποφασίσει ότι θα πάρω τηλεόραση 42" (αν και η απόσταση 3.3μ είναι επαρκής για μεγαλύτερη, αποφάσισα 42άρα λόγω των μικρών παιδιών που βλέπουν αρκετές φορές τηλεοπτικό σήμα από μικρότερη απόσταση).

Ισα ισα αν για να μην κολανε τα μουτρα τους στην οθονη θα επρεπε να παρεις μεγαλυτερη...εγω που εχω 50" στα 2.8 μετρα τα παιδια μου ποτε δεν το κανουν αυτο...

Ισα ισα αν για να μην κολανε τα μουτρα τους στην οθονη θα επρεπε να παρεις μεγαλυτερη...εγω που εχω 50" στα 2.8 μετρα τα παιδια μου ποτε δεν το κανουν αυτο...

Κάθονται στο τραπέζι του σαλονιού και τρώνε βλέποντας κινούμενα σχέδια. Οπότε η απόσταση τότε μικραίνει αρκετά (γίνεται περίπου 2.4μ).
Αλλωστε από ότι διάβασα για τηλεοπτικό σήμα η απόσταση πρέπει να είναι 6 φορές το ύψος της οθόνης.
Οπότε νομίζω ότι το σωστό είναι να πηγαίνεις με βάση το χειρότερο σενάριο. Δηλαδή αναλογικό σήμα και απόσταση μέχρι το τραπέζι (2.3μ). Δυστυχώς όταν έχεις μικρά παιδιά δεν αποφασίζεις με βάση τις δικές σου επιθυμίες και ανάγκες.

Σε αυτο που λες συμφωνω , γι'αυτο πηρα 50" οποτε καθονται στα 2,8 μετρα και βλεπουν...

Αντιθετα εχω γνωστους με 29 CRT που καθονται στο 1 μετρο τα παιδια τους , προφανως γιατι δεν μπορουν να δουν καλα τις λεπτομερειες πιο μακρυα...

Οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση από μία σχετικά μακρινή απόσταση. Η εντύπωση αυτή είναι λανθασμένη.
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση από αρκετά κοντά ώστε να διακρίνουμε μικρά σε μέγεθος αντικείμενα χωρίς να κουράζουμε τα μάτια μας, αλλά και να αξιοποιούμε τις αναλύσεις που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Επειδη ειμαστε off topic διαβασε εδω..

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54379

Επειδή είμαι μεταξύ της G20 και V20
Σχετικά με την Panasonic TX-P42V20
Το πλαίσιο της τηλεόρασης είναι γκρι/ασημί ή σκούρο ανθρακί?
Έχει δορυφορικό δέκτη ? και μήπως γνωρίζεται πως θα δω ποια κανάλια θα πιάνει στη Καρδίτσα ?
η G20 έχει δορυφορικό δέκτη ?
Το ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης μήπως το έχει κανείς ή ξέρει που θα το βρω στο ίντερνετ?

η διαφορά είναι δηλαδή ο δορυφορικός δέκτης ? αυτό τι σημαίνει ? πιάνεις κανάλια δωρεάν χωρίς άλλο εξοπλισμό και τι είδους κανάλια είναι αυτά ? ποια είναι ? εξαρτάται απ την περιοχή ?

Δορυφορικα καναλια , πιανεις μονο αν εγκαταστησεις αναλογη δορυφορικη κεραια (κοινως πιατο) .
Το ποιους δορυφορους θα πιασεις και τι ελευθερα καναλια εχει ο καθενας απο αυτους , εξαρταται απο το μεγεθος του πιατου σου και το αν θα πας σε σταθερο πιατο με 2 η περισσοτερα lnb , ωστε να πιασεις περισσοτερους απο εναν δορυφορους , η σε κινητο πιατο , οποτε θα μπορεις να πιασεις πολλους περισσοτερους , χωρις αυτο να σημαινει οτι θα βρεις υποχρεωτικα ενδιαφεροντα για εσενα καναλια σε ολους αυτους...
Ριξε μια ματια εδω , να παρεις μια ιδεα για καναλια και δορυφορους .
kingofstat.net

Φυσικα , με αναλογη καρτα και συνδρομη , μπορεις να δεις και τα "πακετα" των δορυφορων , οπως ειναι η νοβα .