panasonic46pz85, ποια η γνωμη σας?

Καταρχην δεν σε συμφερει να παρεις την PZ85 οταν η PZ80 και η PZ8 εχουν την ιδια ακριβως εικονα.

Η διαφορα στην τιμη προκυπτει απο διαφορες στον ηχο και στις διαθεσιμες συνδεσεις. Βεβαια η PZ85 εχει το συστημα Intelligent Frame Creation αλλα αυτο ειναι αχρηστο γιατι χειροτερευει την εικονα αντι να την καλυτερευει οποτε ολοι το βαζουν στο off.

Σαν εικονα σε τηλεοπτικο σημα ειναι μετρια , σε HD τα πηγαινει πολυ καλα αλλα προσωπικα παρατηρησα εντονο Pwm noise (γνωστο και ως ¨"μυρμηγκιασμα") την τελευταια φορα που την ειδα.

Επισης καποιοι κατοχοι ειχαν προβλημα με θορυβο απο ανεμιστηρες και buzzing.

Εκτος απο την συγκεκριμενη προτεινω να δεις την LG 50PG7000 η καποια αντιστοιχη LCD στις 46" οπως Sony 46W4500 η Samsung 46A656.

Ο λόγος που επιμένω να μην ανοίγουμε νήματα για ψύλλου πήδημα είναι γιατί επαναλαμβανόμαστε.

Από την απόσταση σου ούτε το 1920x1080 θα βλέπεις, ούτε PWM noise, ούτε θορύβους θα ακούς, ούτε το μέτριο scaling του τηλεοπτικού θα ενοχλεί. Μόνο το καλό μαύρο και τα σωστά χρώματα θα ξεχωρίζεις και με βάση αυτό η PZ είναι καλή επιλογή, αλλά όπως είπε ο Γιάννης η 80 είναι πιο συμφέρουσα αγορά από την 85.

Το buzzing οσοι ειχαν προβλημα το ακουγαν πολυ καθαρα και απο τα 3 μετρα.

Για το τηλεοπτικο σημα και to pwm noise κραταω καποιες επιφυλάξεις οτι μπορει να βελτιωνεται με καποιες ρυθμισεις κατι που στα μαγαζια δεν ηταν δυνατο να το διαπιστωσω. Παντως γενικοτερα η σειρα αυτη θεωρειται πολυ μετρια σε τηλεοπτικο σημα.

Σαν αγορα παντως συμφερει η 46PZ8 που προσφατα την ειδα προσφορα στα 1,399 ευρω (νομιζω στα Expert).

Last edited:
Επαναλαμβανομαστε πραγματι. Μονο τα phosphor trails μπορει να ειναι ουσιαστικο προβλημα και Εξαρταται καθαρα απο το ποσο ενοχλειται ο καθενας.
Για εμενα ειναι ενα θεμα αυτο και το εχω πει ξεκαθαρα σε αλλα ποστς.

Τα υπολοιπα, δεν ειναι θεματα! Δεν κανουν θορυβο τα φανς , λιγο buzzing υπαρχει οταν ειναι κρυα και μετα σταματαει , πιστευω οτι ειναι ακυρο να συζηταμε για PWM noise και οτι αυτο ειναι προβλημα οταν βλεπουμε απο το 1.5+ μετρο. Ειναι καλη τηλεοραση αλλα καποιοι προτιμουν τις συγχρονες LCD απο Sony,Samsung κλπ. Δες και αποφασισε λεω εγω.

Για τα φανς και επειδη εχει συζητηθει παρα πολυ παντου, σας λεω οτι δεν ειναι mounted κατευθειαν στο μεταλικο σασσι αλλα υπαρχει αφρωδες υλικο αναμεσα στο φαν και στο σασσι για να παρει τους -οποιους- κραδασμους.
Ειναι size 80x80x?? και γραφουν στην ετικετα 0.10A. Δεν νομιζω οτι εχουν speed control, δεν ειμαι σιγουρος αλλα εχω την εντυπωση οτι γυριζουν συνεχεια με σταθερη ταχυτητα. Οταν κανει ζεστη στο δωματιο βγαζουν πολυ ζεστο αερα. Οταν κανει κρυο ομως οχι.
Εχουν 3ο κιτρινο καλωδιο για rpm sensing αλλα , οπως ειπα , δεν νομιζω οτι αλαζουν speed. Ισως απλα υπαρχει ωστε σε περιπτωση που χαλασει καποιο, να βγαλει error code στο service menu.

Tην νυχτα με ΑΠΟΛΥΤΗ υσυχια τα ακους. Λιγο ομως να υπαρχει ambient noise ή να ανεβασεις το volume, δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Από την απόσταση σου ούτε το 1920x1080 θα βλέπεις, ούτε PWM noise, ούτε θορύβους θα ακούς, ούτε το μέτριο scaling του τηλεοπτικού θα ενοχλεί. Μόνο το καλό μαύρο και τα σωστά χρώματα θα ξεχωρίζεις και με βάση αυτό η PZ είναι καλή επιλογή
+1 . Εγω απλα τα ειπα και λιγο πιο αναλυτικα για οποιον ενδιαφερεται για την γνωμη μου.

Πάντα μετράει η γνώμη ενός κατόχου...:a0210:...όποια και να είναι αυτή, είτε κακή ή καλή, στη τελική επιλογή όμως καλό είναι να δούμε και μόνοι μας πριν αγοράσουμε, θα μου πείτε ότι έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές, αλλά μια ακόμα δεν βλάπτει.-bye-

την εχει παρει φιλος μου εδω και κανα μηνα και εχω δυο τρεις φορες dvd και blu
σε blu ray ειναι απλα σουπερ, εχει πολυ καλο μαυρο, χρωματα...γενικα θεωρω οτι εχει μια απο τις καλυτερες εικονες που εχω δει χωρις βεβαια να φτανει τις κουρο.
σε τηλεοπτικο ηταν καλη αλλα μαλλον υπαρχουν και καλυτερες
το IFC το καναμε ον και οφ και διαφορα δεν ειδα για να ειμαι ειλικρινης. βεβαια δεν ειδαμε μπαλα η κατι με εντονη κινηση γιατι εχω διαβασει οτι εκει βελτιωνει σημαντικα την εικονα.

τα ανεμιστηρακια ακουγονται μονο αν ειναι πολυ χαμηλα ο ηχος η αν το εχεις στο mute. ζεστη επισης δεν εβγαζε.

τωρα σε σχεση με την 80 φενεται να εχει ιδια εικονα στην ουσια οποτε απο οικονομικης αποψης μαλλον ειναι καλυτερη αγορα η 80

απο αισθητικης ομως που εμενα με ενδιαφερει ειναι λιγο πιο κομψη συν το οτι δεν εχει hdmi στην μπροστινη πλευρα οπως η 80, πολυ ατυχης επιλογη κατα την γνωμη μου. δεν ειναι και οτι καλυτερο να εχεις καλωδια μπροστα στην τηλεοραση. Οχι τιποτα αλλο θα γλυτωσεις και μουρμουρα:argue:

και ενα review

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/09/24/Panasonic-Viera-TH-46PZ85-46in-Plasma-TV/p1