Πανί + Ταβάνι-ψευδοροφή

13 March 2007
684
Βόλος
Οι μέρες περνούν και η εξεταστική με σκοτώνει (διάβασμα άπειρες ώρες),
στα διαλλείματα που κάνω ονειρεύομαι.... προτζέκτορες... οπότε..για να μην τα πολυ-λέω....

Το ταβάνι μου είναι ψευδοροφή/ψεύτικο- ευχαριστώ τον spcav- γυψοσανίδα πρέπει να είναι ...δε ξέρω πως αλλιως να το χαρακτηρίσω (όχι πως ξέρω και τους τύπους), μπορώ να κρεμάσω πανί;
Ενα χρειαζόταν να το περιγράψω θα έλεγα ότι είναι ελαφρύ ξύλο με πολυ στόκο... γενικά είναι κατεβασμένο πιο χαμηλά λόγο υγρασίας (γκαράζ απο πάνω) .

Τι λέτε τέτοιο υλικό αντέχει με κανα κολπάκι; μιλάμε για πανί 100" τουλαχιστον. (και ανάλογου βάρους)

Ξέρετε ειδικούς μηχανισμούς; Έχει βάλει κανείς σας σε τέτοιο χώρο;

Last edited:
Μαλλον για γυψοσανίδα μιλας.

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα (εξαρτάται φυσικά την κατασκευή - σίγουρα πρέπει να το δει κάποιος από κοντά).

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και τρόποι να στηριχθείς και απευθείας στην πλάκα.

Ευχαριστώ που μου θύμισες το όνομα - το πολύ διάβασμα βλέπεις.
Γνωρίζετε κάποιο άτομο συγκεκριμένο Καβάλα/Θεσσαλονίκη που κάνει τέτοιες δουλειές;
Η μπορεί οποιοσδήποτε μαραγκός/κατι (δε ξερω τι χρειάζεσαι) ;
Τι κόστος μπορεί να έχει να μου το τοποθετήσει κάποιος; (πάλι λεφτα; :( )

Υποσημείωση: Φοιτητής σε ενοίκιο είμαι, δε μπορώ να κάνω απίστευτες αλλαγές δυστηχώς.

Last edited:
θεωρω πως η λυση ειναι πολυ ευκολη αρκει τα στηριγματα να μην ειναι σε σταθερες θεσεις.βρισκεις σε ποια σημεια περνανε οι οδηγοι της γυψοσανιδας και πανω σε αυτα βιδωνεις τους οδηγους του πανιου και το μονο που θα εχεις σαν ζημια ειναι μερικες τρυπες στο ταβανι.βεβαια δεν ξερω,αν οι ξυλοβιδες που βιδωνουν στα σιδερα αυτα αντεχουν να κρατανε το βαρος του πανιου...

Υπαρχουν ειδικα σιδερενια ουπα για γυψοσανιδα που μπορουν να κρατησουν πολυ βαρος. Εχω στερεωσει ολοκληρες ντουλαπες στο σπιτι μου με αυτα. Ρωτα εναν γυψοσανιδα και λογικα θα ξερει ποια ειναι. (το κακο ειναι οτι πολλοι μαστοροι δεν γνωριζουν καν οτι υπαρχουν αυτα τα ουπα, και σου λενε οτι δεν μπορουν να στερεωσουν σε γυψοσανιδα και τετοιες βλακειες.) Ρωτα μεχρι να βρεις. Σιδερενια ουπα που μονταρονται στη γυψασανιδα με ειδικο πιστολακι. Και πανω βιδωνεις τη δικια τους βιδα που ερχεται σετ. Απλα πραγματα. Και αντεχει βαρος πανω απο 50 κιλα με 2 ουπα.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τους κραδασμούς που θα δέχεται η γυψοσανίδα, αν το πανί που θα βάλεις είναι ηλεκτρικό. Πάντως το ότι γίνεται, γίνεται, όπως αναφέρουν και τα παιδιά παραπάνω. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν να το βάλεις από μέσα και με μια τρύπα μέσα από την γυψοσανίδα να κατεβαίνει το πανί. Αλλά αυτό σίγουρα θέλει περισσότερη δουλειά και προφανώς μεγαλύτερο κόστος.
Μια άλλη λύση είναι να πας σε σταθερή οθόνη. Αν σε παίρνει ο χώρος σου και έχεις ελεύθερο τον τοίχο εκεί, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.