ΠΑΝΤΟΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΗΧΕΙΟ

Re: Απάντηση: Re: ΠΑΝΤΟΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΗΧΕΙΟ

Αυτό που τον δεσμεύει, είναι ο χώρος του, αλλά είναι και η καμπύλη απόκρισης που θα προκύψει. Δεν το έχω ψάξει σε μεγάλο βάθος, αλλά αποκλείω να μην χρειάζεται "επέμβαση" σε ο,τι προκύψει μετά τους ανακλαστήρες.

H duevel εχει περιορίσει το πρόβλημα με γεωμετρία
η ''σβούρες'' δεν ειναι κωνικές αλλά ελλειτπικες με αποτελεσμα στην ''εξοδο'' τους να ειναι σχεδόν 90μοιρες με την ευθεία των μεγαφωνων
Mπορει να μην υπάρχει απόκριση πάνω από 16000Hz
αλλά το αποτελεσμα ειναι ιδιαιτερα καλό από οσο εχω ακουσει.

Tο αλλο ειναι της πλακας

mirage και heil που ειναι μια αλλη προσεγγιση παιζουν μια χαρα
βοηθάνε σε πιο μινιμαλ κρος

εχω βρει μια τρύπα για ταψιά.....μακράν
και κατι γκαζάκια χρυσαφί μουρλια
προσοψη λέω να πάω σε κανένα παλιατζή να βρω καμία παλια μασκα αυτοκινήτου κανενα πισωφαναρο

Attachments

• Duevelcrosssection.jpg
    Duevelcrosssection.jpg
    38.1 KB · Views: 37
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΑΝΤΟΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΗΧΕΙΟ

Αντε όμως να καθωρίσεις / κατασκευάσεις / τεστάρεις τη σωστή γεωμετρία της ελλειπτικής "σβούρας" σε επίπεδο diy... Και πόσες "σβούρες" είσαι έτοιμος να πληρώσεις;
Ο φίλος μας πάντως ενδιαφέρεται για τα "Planets" με τους σφαιρικούς ανακλαστήρες.

...Tο αλλο ειναι της πλακας...

Δηλαδή; Ποιό "αλλο";

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΑΝΤΟΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΗΧΕΙΟ

Μιας και εγω εχω θεσει το θεμα, να διευκρινισω οτι δεν εχω την γνωση σε καμια περιπτωση να σχεδιασω και να υλοποιησω οποιαδηποτε κατασκευη.
Προσπαθω να κινησω την περιεργεια και να δωσω ερεθισμα στα οχι και λιγα παιδια απο το forum μας που εχουν παρουσιασει στο παρελθον εξαιρετικες κατασκευες αλλα απο οτι βλεπω δεν εχουν πιασει την περιπτωση των παντοκατευθυντικων.Εαν βεβαια στην συνεχεια της συζητησης παρουσιαστει κατι δοκιμασμενο , ευκολο και με μικρο κοστος δεν αποκλειεται να παρω την αποφαση. Το σημαντικοτερο που μπορει να βγει απο την συζητηση που κανουμε ειναι να καταλαβουμε την φιλοσοφια αυτων των ηχειων και τον τροπο κατασκευης τους.

Δηλαδή; Ποιό "αλλο";

το visaton

το duevel ειναι σοβαρη κατασκευη με το θεωρητικό μειωνεκτημα να το εχει κανει πλεονέκτημα
στηνει απίστευτη σκηνη μπροστα σου ακομα και σε χαμηλές εντασεις

το visaton

το duevel ειναι σοβαρη κατασκευη με το θεωρητικό μειωνεκτημα να το εχει κανει πλεονέκτημα
στηνει απίστευτη σκηνη μπροστα σου ακομα και σε χαμηλές εντασεις

Θεωρεις οτι αξιζει το χιλιαρικο που κοστιζει;;δεν εχει τυχει να το ακουσω,αλλα εαν σου δημιουργει το αισθημα οτι βρισκεσαι μπροστα απο τους μουσικους μαλλον αξιζει διοτι τα "συμβατικα ηχεια" οσο δυναμικα και να ειναι δεν το καταφερνουν ευκολα.