"Πάντρεμα" αναλογικού και home cinema συστήματος

amyc

New member
9 March 2011
4
Καλησπέρα,

Θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω ερώτημα που με βασανίζει.

Έχω εδώ και πολλά χρόνια ένα ζευγάρι προ – τελικού rotel (RC980 / RB980) που χρησιμοποιώ για τις αναλογικές μου ακροάσεις.

Υπήρχε και ένας AV ενισχυτής (sony STR-DB940) που μαζί με όλα τα homecinema κομμάτια (κεντρικό – πίσω ηχεία – sub) μπήκε στην αποθήκη λόγω μικρών ζιζανίων :smash:

Τώρα που τα μικρά μεγάλωσαν και λόγω PS3 και άλλων πηγών multi-channel ήχου σκέφτομαι να ξανά στήσω ολόκληρο το σύστημα.

Το ερώτημα είναι, πώς θα χρησιμοποιώ τα εμπρός ηχεία μου και στα 2 συστήματα, θυσιάζοντας όσο το δυνατόν λιγότερο σε ποιότητα (όσον αφορά το αναλογικό μου σύστημα).

Λύσεις:

• Σύνδεση της εξόδου προ ενίσχυσης των εμπρός καναλιών του SONY και της εξόδου του προ της ROTEL στον τελικό μέσω RCA SWITCH (ιδιοκατασκευή ποιοτικού switch).
  • Τοποθέτηση speaker – switch ώστε να επιλέγω μεταξύ τελικού ROTEL και του τελικού σταδίου του ολοκληρωμένου της SONY. (έχει η crystal audio ένα, που φαίνεται ποιοτικό).

ΥΓ. Προφανής λύση θα ήταν να συνδέσω μια line-out του SONY σε μια line-in του ROTEL pro, αλλά έτσι χάνω την ευκολία του τηλεχειριζόμενου volume του SONY

Να βάλω και μια τρίτη εχδοχή στο ερώτημά μου:

Αγορά νεου A/V ενισχυτή που θα καλύψει και τις δικάναλες ανάγκες μου και κατάργηση του συνδιασμού προ-τελικού Rotel RC980 - RB980.

Σε ποια κατηγορία τιμής A/V ενισχυτή θα πρέπει να κινηθώ , ωστε να έχω τουλάχιστον λιγο καλύτερο δικάναλο ηχο απο πρίν ? Προτάσεις ?

Κύρια ηχεία εχω τα SF Concertino

Το εχω διαβάσει και με προβληματίζει ... ισως* αγορά ενός καλού 2 κάναλου με είσοδο passthrough ?
Σε αυτή την περίπτωση που βρίσκομαστε απο πλευράς τιμής για ενα 2 κάναλο στην ιδια ισχύ (120wrms) που θα αποδίδει αρκετά καλύτερα ?

* εχω ξεφύγει λίγο :bigcry: ... ξεκινησα απο πρόβλημα καλωδίωσης και τελικά με βλέπω να "επενδύω" σε ενισχυτή.

Φίλε, με τους AV και την ισχύ τους έχουν γραφεί πολλά. Αν είσαι παλαιότερος θα θυμάσαι τι γινότανε με τις διάφορες κομπίνες ως προς την ισχύ. Είχαν φτάσει τα φορητά ραδιοκασετόφωνα να έχουν ισχύ 1000 watt. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα με τους av. Οι πιο σοβαροί κατασκευαστές όπως πχ η onkyo είναι πιο ειλικρινείς. Όταν λοιπόν αναφέρουν την ισχύ ενός ενισχυτή πχ επτακάναλο γράφουν πχ 7 x 170 W/Ch at 6 Ω, 1 kHz, 1 Channel Driven( mod 7.2-Channel Network A/V Receiver TX-NR708) ( Δηλαδή εδώ ουσιαστικά μετράνε την ισχύ παίζοντας μόνο το ένα κανάλι και όχι ταυτόχρονα τα υπόλοιπα.).

Έτσι λοιπόν να είσαι σίγουρος ότι ακόμη και ένας χαμηλού κόστους δικάναλος ενισχυτής των 50, 60 watt, θα ακούγεται πολύ καλύτερα από τον Sony.