Παντρέμα jm lab με Elac

HI.END.jimaras

Established Member
30 May 2011
180
Καλημέρα σε όλους
Ανοίγω αυτο το thread για να ακούσω τις γνώμες σας στο θέμα του κατά πόσο θα έδενε το Elac Sub2040 ESP με τα JM LAB τα mezzo utopia που εδω και πολλα χρόνια εχω.
Ο χώρος μου ειναι 40 τετραγωνικά περίπου και κάνει γάμμα απο πίσω. Υπολογίζω μονο τα οφέλημα τετργωνικά.
Ακόμα θα ήθελα τις απόψεις σας στο θέμα δικάναλου ηχου με sub 2.1 το βαφτίζουν οι φίλοι του σινεμά. Θα μπορούσαμε να πούμε και για τα διάφορα ματσαρίσματα ηχείων - sub που έχουμε η που έχουμε ακούσει και μας εντυπωσίασε.
:ears::ears::ears::ears::ears::ears:

Φίλε μου, ρωτάς κατά πόσο θα έδενε ηχητικά το sub με τα ηχεία σου... ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ (!) -> πως μπορεί να σου απαντήσει κάποιος σε αυτο?

To καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τα ακούσεις ΕΣΥ, ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ να παίζουν μαζί και ανάλογα να συμπεριλάβεις το sub στο σύστημά σου ή όχι!

ποιο είναι το πρόβλημα που θες να λύσεις? ->

1.μπουμάρουν τα ηχεία σου και θέλεις να τους κόψεις τα μπάσα και να παιξεις με το Sub?

2. δεν έχουν αρκετό μπάσο στις πολύ χαμηλές συχνότητες και θέλεις να ακούσεις το κάτω άκρο του φάσματος με το sub?

??

Φίλε μου, ρωτάς κατά πόσο θα έδενε ηχητικά το sub με τα ηχεία σου... ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ (!) -> πως μπορεί να σου απαντήσει κάποιος σε αυτο?

To καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να τα ακούσεις ΕΣΥ, ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ να παίζουν μαζί και ανάλογα να συμπεριλάβεις το sub στο σύστημά σου ή όχι!

1.μπουμάρουν τα ηχεία σου και θέλεις να τους κόψεις τα μπάσα και να παιξεις με το Sub?

2. δεν έχουν αρκετό μπάσο στις πολύ χαμηλές συχνότητες και θέλεις να ακούσεις το κάτω άκρο του φάσματος με το sub?

??
+10000000

??

Το 2. αγαπητέ.
Σίγουρα φτάνοντας στο χώρο μου θα εχω την πιο ολοκληρωμένη απάντηση απλά ρωτάω αν καποιος εχει κάνει κάποιο παρόμοιο συνδιασμό η εχει πειραματιστει στο δικάναλο χώρο με sub γιατί εγω δεν το εχω κάνει μέχρι τώρα.

Αυριο θα μπορέσω να δοκιμάσω το Elac και ενα rell strata 5.
Μονο έτσι θα λυθούν οι απορείες μου.
Θα γράψω εντυπώσεις. :2thumb22sup:

Jimaras προσπάθησα (και ίσως συνεχίσω...) με sub στο δικάναλο με αρνητικά αποτελέσματα, ως τώρα...

Το πρόβλημα στη δική μου περίπτωση ήταν τριπλό (και μπουμάρισμα και έλλειψη σώματος στα χαμηλά και αδυναμία να φορτιστεί ο χώρος όσο θα ήθελα).
Δοκίμασα και με ένα και με δύο ίδια subs ταυτόχρονα... ένα φτιάχνω δυό χαλάω γενικώς... και το μπουμάρισμα στη θέση του...
(Οι διαστάσεις στη δική μου περίπτωση είναι 3.90x6.25 + 10τμ γωνία κουζίνα η θέση ακρόασης στο εγκάρσιο).

Πιστεύω όμως ότι μπορεί να λειτουργήσει το εγχείρημα...

Θέλει πολύ πειραματισμό μέχρι να "εξαφανίσεις" το sub, πολύ καλό και γρήγορο sub ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μουσικής (και όχι εντυπωσιασμού), αλλά και κάποιο ενεργό cross over για να γίνει σωστά ο διαχωρισμός του έξτρα δρόμου και να δέσει το σύνολο σωστά.

Σε άλλη περίπτωση είτε τα ηχεία θα παίζουν κάποιες συχνότητες μαζί ("θόλωμα") με το sub και δεν το θέλουμε αυτό..., είτε θα υπάρχει "κενό" σε κάποιες συχνότητες στα χαμηλά (ούτε "τρύπες" θέλουμε...)

Πιστεύω ότι (θεωρητικά) είναι η καλύτερη λύση για χώρους σαν τους δικούς μας, όπου το ρίσκο μπουμαρίσματος από ηχεία βάσεως είναι μάλλον μη αποδεχτό.
Σαφώς πρέπει να συνεκτιμηθεί και το τι ακούει ο καθένας, σε τι ένταση αλλά και πως είναι διαμορφωμένος ο χώρος...

Περιμένουμε εντυπώσεις από τα δύο πολύ καλά sub που θα δοκιμάσεις αλλά φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα βασίζεται τόσο πολύ στη τύχη, που δεν θα είναι αξιοποιήσιμα για τους υπόλοιπους!

Σίγουρα όλα εχουν να κάνουν με το χώρο και το στήσιμο και για αυτό το λόγο είναι πολύ δύσκολο να δώσεις μια γνώμη στο θέμα.
Είμαι σε αναμονή των sub. Mας άργησε η χτεσινή σιναυλία του BON JOVI χάλια ο ηχος παντος.

Αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορεις να έχεις γνώμη.
Ακουγοντας λοιπόν τα εν λόγο υπογούφερ μαζί με τα ηχέια μου σε στέρεοφωνική ακρόαση δεν μπορώ να πω οτι μου άρεσε. Πάρα πολύ μπουμάρισμα για τα γούστα μου με οποιεσδήποτε ρυθμισεις και δοκίμασα πολές.
Στο σινεμά είναι το κάτι άλλο αλλα για στέρεο τουλάχιστον στο χώρο μου το άκουσμα δεν μου άρεσε καθόλου.

Kατά την ταπεινή μου άποψη, έχοντας ακούσει για πάμπολλες ώρες και σε όλα τα είδη μουσικής, σε κορυφαίο σύστημα φίλου τα mezzo, δεν υπάρχει θέμα έλλειψης χαμηλού.

Σε ανάλογο προβληματισμό του, όσον αφορά την μη καταπόνηση του ηχείου, κατά την θέαση ταινιών, το καλύτερο υπογούφερ που ακούσαμε, ήταν το Rell, το οποίο απέδιδε πολύ καλά και σε μουσικό πρόγραμμα.
Ήταν όμως σε μία τιμή της τάξης των 6.000,00 ευρώ ( σε δραχμές περίπου δύο εκατομμύρια ) γι'αυτό και προτιμήθηκε ένα εξαιρετικό sub Paradigm, που σε ακρόαση ταινιών είναι ταχύτατο και καθαρό.

Σε στερεοφωνικό στήσιμο, γνώμη μου είναι ότι δεν θα βρεις ( αλλά ούτε και χρειάζεται ) κάτι αντίστοιχο.

Πριν λιγους μηνες υπηρχε στην location sound ενα Rel, δευτερο χερι, μαλλον σαν και αυτο που αναφερεσε, σε τιμη κοντα στα 3.οοο.

εχω δοκιμασει να παντρεψω τα magnepan 3,6 με το 15' σαμπ της tannoy saturn ....ενοητε πως δεν κολανε μαζι λερωνει , ειναι αργο κ.τ.λ αλλα αν βαλω το σαμπ να παιζει πολυ σιγα ,ισα για να εχεις μια αισθηση χαμηλου,δεν εχει ακουστα προβληματα.....αλλα μονο ετσι,σε κανονικη λειτουργια παιζει σαν κλαμπ....