Παραεισαγωγεις και επισημοι αντιπροσωποι.

bkalog

New member
3 October 2007
6
Παιδια εχει ακουσει κανεις σας τον ορο <<παραεισαγωγη>>?Ακουσα οτι οι τηλεορασεις που εχουν εισαχθει στην Ελλαδα με αυτον τον τροπο ειναι φθηνοτερες αλλα δεν καλυπτονται απο εγγυηση επισημης αντιπρωσοπειαςαλλα εχουν ανεπισημη εγγυηση και τεχνικη υποστηριξη.Δηλαδη αν παθει κατι η τηλεοραση δεν θα την φτιαξει τεχνικος απο την αντιπροσωπεια αλλα ενας αλλος τεχνικος ανεξαρτητος.Πιστευετε οτι μπορει να διημιουργηθει καποιο προβλημα με αυτον τον τροπο επισκευης?Γνωμη μου παντως ειναι οτι προκειται καθαρα για εμπορικες συμφωνιες.

Λοιπόν ένα ένα με τη σειρά.Όταν λέμε παραεισαγωγή εννοούμε ότι κάποιος έμπορος είσαγει μόνος στο συγκεκριμένα εμπορεύματα από άλλες χώρες και δεν συνεργάζεται με τις επίσημες ελληνικές αντιπροσωπείες.Συνήθως τα καταστήματα που πωλούν τέτοια εμπορεύματα αναλαμβάνουν τα ίδια την αποστολή του ελλατωματικού προ'ι'όντος στο εξώτερικό,από την χώρα την οποία εισήγαγαν το εμπόρευμά αυτό.Είναι λάθος αυτό περί ανεξάρτητου τεχνικού, δεν ίσχύει κάτι τέτοιο, τώρα πια όλα τα σύγχρονα προ'ι'όντα αποτελούνται από πλακέτες στις οποίες μπορεί να επέμβει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό, της εκάστοτε εταιρείας δηλαδή.Απλώς οι 4-5 εισαγωγείς στην Ελλάδα έχουν αναλάβει να ρουφάνε το αίμα των εγκλωβισμένων Ελλήνων πολιτών, βάζοντάς τους να πληρώνουν <καπέλα> πολλών εκατοντάδων ευρώ επειδή αυτοί έχουν το πεπόνι αλλά και το μαχαίρι όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική ενός brand name. Έχω αγοράσει και βιντεοκάμερα αλλά και φωτογραφική μηχανή αξίας συνολικά 2000 ευρω και πάνω με παραεισαγωγή και ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα.Το χειρότερο όμως ξέρεις ποιό είναι? Σε συγκεκριμένα πχ Notebooks όπως τα Sony Vaio, η ελληνική ΕΠΙΣΗΜΗ κατα τ άλλα αντιπροσωπεία δεν μπορεί να τα επισκευάσει εδώ αλλά τα στέλνει βόλτα στο εξωτερικό για κανα μήνα.Και μετά εμείς πληρώνουμε την ασφάλεια της ελληνικής αντιπροσωπείας.:FSGSFGS4:

Καλημέρα.
Εγώ έχω πάρει από technixx που τα φέρνει από Γερμανία - οχι δηλ. μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας - ενα LG DVD-HD recorder. Σε ερώτησή μου αν πάθει κάτι τι κάνω μου είπαν δοκιμάζεις πρώτα στο service LG και αν έχεις πρόβλημα το φέρνεις σε εμάς και εμείς το στέλνουμε Γερμανία κ.ο.κ.

Πρέπει εδώ να επισημάνω οτι οι περισσότερες εταιρίες πλέον έχουν πανευρωπαϊκή εγγύηση και οι ΕΔΩ αντιπρόσωποι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ σαν service center να εξυπηρετουν ολες τις περιπτώσεις. Βέβαια στην μπανανία που ζούμε οι περισσότερες δεν το κάνουν επειδή ο πελάτης εχει άγνοια συνήθως και αυτές το εκμεταλεύονται.

Πίσω στην LG, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το service (στο LG service center Θεσσαλονίκης) για το DVD και δεν είχα κανένα πρόβλημα παρόλο που η απόδειξη ήταν από technixx. Γι' αυτό και θεωρώ οτι η LG είναι πολυ καλή από αυτή την άποψη.

Παιδια εχει ακουσει κανεις σας τον ορο <<παραεισαγωγη>>?Ακουσα οτι οι τηλεορασεις που εχουν εισαχθει στην Ελλαδα με αυτον τον τροπο ειναι φθηνοτερες αλλα δεν καλυπτονται απο εγγυηση επισημης αντιπρωσοπειαςαλλα εχουν ανεπισημη εγγυηση και τεχνικη υποστηριξη.Δηλαδη αν παθει κατι η τηλεοραση δεν θα την φτιαξει τεχνικος απο την αντιπροσωπεια αλλα ενας αλλος τεχνικος ανεξαρτητος.Πιστευετε οτι μπορει να διημιουργηθει καποιο προβλημα με αυτον τον τροπο επισκευης?Γνωμη μου παντως ειναι οτι προκειται καθαρα για εμπορικες συμφωνιες.
Για παρακολούθησε το συγκεκριμένο Thread http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15457