Παραγγελία navigator για αυτοκίνητο από εξωτερικό..

serreos73

AVClub Addicted Member
28 June 2006
2,429
ΑΘΗΝΑ-ΑΛΙΜΟΣ
θα ηθελα την συμβουλη σας για οσους γνωριζουν περισσοτερα αν προτεινετε να παραγγειλω το συγκεκριμενο oem για το golf vi απο την σουηδια ( εχω και φιλο μου που διαμενει εκει και μπορει να το παραλαβει για μενα) το μοντελο ειναι αυτο..

http://www.blocket.se/vi/19152008.htm το οποιο σε επικοινωνια με εμαιλ μου το δινει 5500 κορινες δηλαδη περιπου 550 ευρω.

το οποιο το βρηκα το ιδιο και εδω ελλαδα στην τιμη των 850 ευρω..

http://www.gps-com.gr/default.asp?psid=1144&sid=9873&LangId=47

δεν γνωριζω τι γινεται με το θεμα των χαρτων ελλαδας..αν το παρω απο σουηδια..λογικα θα πρεπει να αγορασω απο εδω ξεχωριστα το λογισμικο για χαρτη της ελλαδας?

Απάντηση: παραγγελια nagitator για αυτοκινητο απο εξωτερικο..

Eίναι φίλε μου καλή σαν συσκευή αλλά ακριβή απο Ελλάδα.
Βέβαια αν το πάρεις απ έξω δε ξέρω πόσο θα χρεωθείς μεταφορικά..αλλά η διαφορά είναι μεγάλη.
Οσον αφορά το σύστημα πλοήγησης,αυτό απο Σουηδία βλέπω οτι "τρέχει" το
TomTom Go..ενώ αυτό απο Ελλάδα "τρέχει' το IGO8..
Για τα Ευρωπαικά δεδομένα,το TomTom πιστεύω οτι είναι καλύτερο σαν σύστημα πλοήγησης και το χρησιμοποιούν πάρα πολλοί,εν αντιθέσει με το IGO8 το οποίο είναι για μένα το καλύτερο για Ελλάδα λόγω των πολλών χαρτών(απο 5 εταιρείες) που χρησιμιποιεί και μπορείς να βρείς αυτόν σου που ταιριάζει καλύτερα .
Και στα 2 συστήματα μπορείς μέσω της sd card να βάλεις τους χαρτες που εσύ θέλεις..

Είναι της κινέζικης Witson.

Τίμιο μηχανάκι με αρκετές δυνατότητες. Στα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του συγκαταλλέγονται οι χάρτες του Igo 8 (επιπέδου Destinator) για Ελλάδα. Τα βασικότερα μειονεκτήματά του είναι ο απαράδεκτος tv tuner που κυριολεκτικά εν κινήσει δεν πιάνει τίποτα, κάποια bugs στο software που διορθώνονται με αναβαθμίσεις και τα κινεζο-αγγλικά μηνύματα που πετάει ώρες-ώρες (π.χ. No find software).

Το έχει στο RAV του ο αδερφός μου. Το παρήγγειλε απ' ευθείας από το site στο Link που έβαλα. Φρόντισε να ζητήσεις επιπλέον την κεραία της τηλεόρασης, έτσι για το γμτ, με $10 και τους χάρτες όλης της Ευρώπης σε SD card με επιπλέον $10.

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ DHL. Το τελωνείο χρέωσε 120 ευρώ στο κομμάτι που ήρθε με DHL. Η δεύτερη παραγγελία για γνωστό με αποστολή μέσω EMS κόστισε 3 ευρώ με παράδοση στην πόρτα μας.

λοιπον νεοτερα..τελικα απο το εμαιλ του σουηδου υπηρχαν δυο τιμες...ενα στα 700 ευρω περιπου καινουργιο..και ενα 550 ευρω μεταχειρισμενο..θα το εφερνε ο φιλος μου που ειναι τωρα σουηδια..αλλα με βαση αυτες τις τιμες..και δεδομενου οτι υπαρχει ενα ζητημα με την τοποθετηση (καταναλωση της μπαταριας ακομα και οταν ειναι κλειστο με κινδυνο να μεινεις απο μπαταρια..εχει συμβει απο οσο διαβασα στα φορουμ) εχω μαλλον καταληξει σε αυτο το μοντελο ws-6530
http://www.naviexperts.gr/VW OEM.html στα 700 ευρω

Εγώ παιδιά έχω μια ένσταση για τη θέση του gps στην κορυφή της κονσόλας. Συγκεκριμένα μου πέφτει χαμηλά για το οπτικό μου πεδίο με αποτέλεσμα να μη μπορώ να βλέπω την οθόνη ταυτόχρονα με το δρόμο. Πρόσφατα νοίκιασα αυτοκίνητο με τέτοιο σύστημα και κατέληξα μόνο να ακούω τις φωνητικές οδηγίες και να μην βλέπω την οθόνη, επειδή μου αποσπούσε την προσοχή από το δρόμο.

και θα βλεπουμε high definition σε 6,5" οθονη? και θα κανουμε αναλυσεις επι αναλυσεις..για τις διαφορες που θα βλεπουμε στην ποιοτητα της εικονας και το βαθος των χρωματων ε? χαχαχα..

Εγώ παιδιά έχω μια ένσταση για τη θέση του gps στην κορυφή της κονσόλας. Συγκεκριμένα μου πέφτει χαμηλά για το οπτικό μου πεδίο με αποτέλεσμα να μη μπορώ να βλέπω την οθόνη ταυτόχρονα με το δρόμο. Πρόσφατα νοίκιασα αυτοκίνητο με τέτοιο σύστημα και κατέληξα μόνο να ακούω τις φωνητικές οδηγίες και να μην βλέπω την οθόνη, επειδή μου αποσπούσε την προσοχή από το δρόμο.

+1000

Δε βολεύει καθόλου, είναι αδύνατον να ρίχνεις κλεφτές ματιές στον χάρτη όταν είναι τοποθετημένος τόσο χαμηλά εκτός του οπτικού σου πεδίου.

εμ..και εγω αυτο αναρωτιεμαι..για navigator με ενδιαφερει...και ειχα σκεφτει οτι η λυση..της οθονης στην κονσολα θα με απαλλαξει απο βεντουζες..και καλωδια στην φορτιση..αν υπηρχε μονο για ραδιοcd και navigator θα με καλυπτε..

μετά από 3 χρόνια συμβίωση με βεντουζάτο στο παρμπριζ, καταλήγω ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση.
Τέλος, όλα τα συστήματα που είναι του κατασκευαστή είναι γιά να λειτουργούνγιά ευρωπαϊκές χώρες.
Και (καί γιά τον τομέα αυτό) η Ελλάδα δεν ανήκει σ αυτές.

πχ σε ταξίδι με φίλο στο εξωτερικό (αλλά εννοείται και Ελλάδα) με φίλο μου που έχει Turan με μανίσιο GPS που το πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά, καταλήξαμε τελικά να πηγαίνω μπροστά εγώ με το destinator, γιατί χανόμασταν συνέχεια.

ενδιαφερουσα επισημανση...οτι περνεις δηλαδη για κατι πολυ συγκεκριμενο..ειναι καλυτερο απο οτι ειναι μεσα σε πακετο μαζι με πολλα αλλα ε?

προσωπικα ουτε το dvd με ενδιαφερει ουτε η τηλεοραση..

Eμ τότε..γιατί να πάρεις 700 ευρώ πράμα,και να μη πάρεις ενα σκέτο GPS αυτοκινήτου με τα μισά και πλέον χρήματα,το οποίο θα είναι και πιο λειτουργικό;
Λέμε..τώρα....-bye-