παρακαλω τις γνωμες σας, 60' η 65' ?

g_kourk

Senior Member
30 January 2012
379
καλησπερα σας,

ψαχνω για αγορα τηλεορασης και ηθελα να ρωτησω για αποσταση θεασης απο 3μ. εως 3.5μ. (μπορω να το καθορισω εγω αυτο) ειναι καλυτερα 60' η 65' ?
κυρια χρηση της θα ειναι ταινειες απο nova και Internet καθως και τα κλασσικα ελληνικα καναλια.

μετα απο λιγο ψαξιμο εχω τις εξης πιθανες επιλογες:

1.LG 60PB5600 http://www.skroutz.gr/s/4785283/LG-60PB5600.html 743e
2.LG 65LB730V http://www.skroutz.gr/s/4765969/LG-65LB730V.html 1994e
3. α.LG 60LB650V (1314ε) β.LG 60LA620S (1410ε)

πηγα σε λυσεις lg γιατι ειχα και στο παρελθον και εμεινα πολυ ευχαριστημενος. Ομως θα μου προτεινατε κατι διαφορετικο σε αυτα τα χρηματα σε αλλη μαρκα αυτην την χρονικη στιγμη?

σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Last edited:
Πολύ καλύτερη σε εικόνα 2D ( δηλαδή για το 95% και παραπάνω της χρήσης από μια τηλεόραση ), από αυτές που λες είναι η σονυ 60W850, για την οποία όμως επειδή είναι 60 ιντσών, καλύτερη απόσταση είναι, αφού μπορείς να το ρυθμίσεις, τα 3μ.

Από αυτές που αναφέρεις σίγουρα δεν συμφέρει να αγοράσεις την LA620 με περισσότερα χρήματα από την LB650 αφού η δεύτερη είναι πιο καινούργιο μοντέλο με 100 Hz πραγματικά από το πάνελ (έναντι 50 της πρώτης) και πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Η 60LB6500 απλά είναι πολύ φτηνή , η LG ποτέ δεν έβγαζε κορυφαίες πλάσμα , άσε που έχει χρόνια να βελτιώσει κάτι ουσιαστικό σε εικόνα (απλά ο σχεδιασμός αλλάζει εδώ και κάτι χρόνια).

εκανα την σωστη επιλογη τηλεορασης? να προχωρησω?

εχω σχεδον καταληξει στην επιλογη της LG 60LB650V http://www.skroutz.gr/s/4765893/LG-60LB650V.html μιας και πηρα μια προσφορα στα 1280ε.
η αποσταση θεασης θα ειναι στα 3.25μ για κυριος ταινειες (nova HD) και καναλια.
η επιλογη των ιντσων ειναι σωστη η θα επρεπε στα ιδια χρηματα να παω σε 55 ιντες και σε ποιο ποιοτικη τηλεοραση?
ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια σας.

Re: εκανα την σωστη επιλογη τηλεορασης? να προχωρησω?

Η επιλογή των ιντσών είναι μια χαρά. Η επιλογή της τηλεόρασης είναι λάθος.ips πάνελ και 60" το dse θα πηγαίνει σύννεφο. Θέαση ταινιών αν γίνεται σε σκοτάδι Δεν θα αντέχεται,η αντίθεση των ips Είναι τραγική,φυσικά τα τονίζω πολλά αυτά γιατί μιλάμε για 60".Τελείως λάθος επιλογή.
Κοίτα καλύτερα την
Sony 60w855
Η την samsung 60h6200.

σε ευχαριστω για την απαντηση link,τωρα κοιταξα και το αναλογο thread της εν λογο tv και τελικα δεν αξιζει να δωσω 200-300ε λιγοτερα και να παρω κατι εμφανος χειροτερο.
εχω τρεις ερωτησουλες να σου κανω ακομα.
1.απο τις δυο τηλεορασεις που προτηνεις για τα δικα μου δεδομενα ποια θα με εξυπηρετησει καλυτερα?
2.οι δυο τηλεορασεις που προτηνεις εχουν 3D.εαν πηγαινα στις οικονομικες λυσεις χωρις 3D Samsung UE60F6300 και Sony KDL-60W605B εκτος του 3D χανω κατι αλλο σε αποδοση? επισης θεωρεις οτι αυτη οι διαφορα των 300-400 ευρω για 3D αξιζει?
3.και τελος, η τηλεοραση αυτη Toshiba 58L7365DG ειναι αναλογη των samsung/sony η να μην το σκεφτομαι καν οπως και με την LG?
σε ευχαριιστω για τον χρονο σου!

σε ευχαριστω για την απαντηση link,τωρα κοιταξα και το αναλογο thread της εν λογο tv και τελικα δεν αξιζει να δωσω 200-300ε λιγοτερα και να παρω κατι εμφανος χειροτερο.
εχω τρεις ερωτησουλες να σου κανω ακομα.
1.απο τις δυο τηλεορασεις που προτηνεις για τα δικα μου δεδομενα ποια θα με εξυπηρετησει καλυτερα?
2.οι δυο τηλεορασεις που προτηνεις εχουν 3D.εαν πηγαινα στις οικονομικες λυσεις χωρις 3D Samsung UE60F6300 και Sony KDL-60W605B εκτος του 3D χανω κατι αλλο σε αποδοση? επισης θεωρεις οτι αυτη οι διαφορα των 300-400 ευρω για 3D αξιζει?
3.και τελος, η τηλεοραση αυτη Toshiba 58L7365DG ειναι αναλογη των samsung/sony η να μην το σκεφτομαι καν οπως και με την LG?
σε ευχαριιστω για τον χρονο σου!
1)Και οι 2 είναι πολύ καλές επιλογές.Εγώ θα προτιμούσα sony κάποιος άλλος samsung.Εσύ αποφασίζεις.
2)Εγώ θα έλεγα οχι στην περσινή f6300.Για την 60w605 δεν ξέρω αν είναι 100 hz από το πανελ.Ο xavito θα μας πει για σίγουρα. Ειδάλλως είναι πολύ καλή επιλογή.
3)Γνώμη μου,Ξέχνα την toshiba.Μείνε σε αυτές που είπα.

Σε ευχαριστώ πολύ Λάζαρε. Μια τελευταία ερώτηση είναι ότι αυτή τη στιγμή έχω μια LG 50pv350 plasma, εκτός τις ίντσες θα δω μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εάν πάω στην Sony που μελεταμε η να περιμένω κάνα χρόνο να πάρω oled? Εσύ τι θα επρατες ? Τέλος,πως γίνεται να μάθουμε για τα πραγματικά hertz της Sony από τον xavito? Ευχαριστώ και πάλι!!

Την συγκεκριμένη lg δεν την έχω δει είναι πλάσμα,για την sony μπορώ να σου πω οτι έχει πολύ καλή επεξεργασία.Για oled ακόμα έχουν θέματα αν μπορείς να περιμένεις 1-2 χρόνια τότε περίμενε.
Για την 60w605 με σιγουριά ΔΕΝ μπορώ να σου πω αλλά λίγο που το έψαξα είναι 100 hz πραγματικά.Στο avforums ιδιοκτήτες της συγκεκριμενης τηλεόρασης λένε πολύ καλά λόγια αλλα και οτι εχει την επιλογή motionflow άρα είναι 100hz απο το πανελ.

Αν επιτρέπετε απο τους διαχειριστές να δώσω link απο το avforums για τις κριτικές,θα το ανεβάσω.

Last edited:

Σε ευχαριστώ πολύ Λάζαρε. Μια τελευταία ερώτηση είναι ότι αυτή τη στιγμή έχω μια LG 50pv350 plasma, εκτός τις ίντσες θα δω μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εάν πάω στην Sony που μελεταμε η να περιμένω κάνα χρόνο να πάρω oled? Εσύ τι θα επρατες ? Τέλος,πως γίνεται να μάθουμε για τα πραγματικά hertz της Sony από τον xavito? Ευχαριστώ και πάλι!!

Από μετάβαση σε LG Plasma σε Samsung-Sony LED LCD θα δεις τεράστια διαφορά. Όχι ότι οι plasma δεν είναι καλές,απλά η LG κατάφερε να φτιάξει Plasma με χειρότερο μαύρο από τις LCD.

Sony KDL-60W605B 100Hz panel+αναβόσβησμα του oπίσθιου φωτισμού=Motionflow XR 400 Hz...http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057153445&viewfull=1#post1057153445

type panel PNL:ND4S600DNX0101...Sharp UV²A

Samsung UE60H6200 100Hz panel+αναβόσβησμα του oπίσθιου φωτισμού=200Hz CMR...type panel 60H1AF0S
1=100Hz
H=Sharp panel

---------

g_kourk πάρε όσο μπορείς μεγαλύτερη σε μέγεθος με τη μεγαλύτερη αντίθεση.

παιδεια 1000 ευχαριστω για την πολυτιμη σας βοηθεια,γιατι να δωσω τοσα χρηματα και να μην μεινω ευχαριστημενος θα το μετανιωνω για πολλα χρονια οσα δηλαδη θα κανω να ξανα αλλαξω τηλεοραση.
αποτι καταλαβαινω οι LG μπορει να ειναι ποιο οικονομικες αλλα δυστηχως δεν ειναι αναλογες με τις υπολοιπες τηλεορασεις των αλλων εργοστασιων.
η πλακα ειναι οτι παιρνω τιμες χοντρικης κατευθειαν απο το εργοστασιο της LG ενω απο τa αλλα εργοστασια οχι..
οποτε θα κανω μια τελευταια ερωτηση μπας και εδω εχουν κανει κατι καλυτερο του αναμενομενου και παρω καποιο ενθαρυντικο σχολιο..
αυτη εδω LG 65LB730V http://www.skroutz.gr/s/4765969/LG-65LB730V.html ξεχωρiζει καθολου η ειναι οπως και τις αλλες LG ?

Αφού έχεις "κονέ" με LG ρώτα πόσο σου δίνουν την OLED. Δεν έχει σημασία το μοντέλο, οποιοδήποτε είναι ανώτερο απ τις LED

Αφού έχεις "κονέ" με LG ρώτα πόσο σου δίνουν την OLED. Δεν έχει σημασία το μοντέλο, οποιοδήποτε είναι ανώτερο απ τις LED

για ρω τα βρε αδερφε η oled ec930v ποσο σου ερχεται να δουμε

1)Και οι 2 είναι πολύ καλές επιλογές.Εγώ θα προτιμούσα sony κάποιος άλλος samsung.Εσύ αποφασίζεις.
2)Εγώ θα έλεγα οχι στην περσινή f6300.Για την 60w605 δεν ξέρω αν είναι 100 hz από το πανελ.Ο xavito θα μας πει για σίγουρα. Ειδάλλως είναι πολύ καλή επιλογή.
3)Γνώμη μου,Ξέχνα την toshiba.Μείνε σε αυτές που είπα.

θα προτιμούσα sony και οχι samsung