Παρακαλώ... ξεμπερδέψτε με!!!

S.manos

Senior Member
25 September 2009
475
Ηράκλειο
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα! Συγχαρτήρια για το forum, (τώρα το ανακάλυψα - ευτυχώς!). Τελειώνει όπου να ναι το νέο μας σπίτι και μεταξύ των άλλων ψάχνω και για την νέα μας τηλεόραση - home cinema. Μετά από αρκετό καιρό ψάξιμο είμαι ανάμεσα σε δύο μοντέλα: Την samsung LE46B750 και στην UE40B800. Διαβάζω τώρα τελευταία αρκετά για "λευκές σκιές" στις γωνίες clouding νομίζω λέγεται και διάφορα άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται και να σας πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί - φοβηθεί. Το να δώσεις κάποια χρήματα (αρκετά για μένα), απαιτείς και ανάλογα αποτελέσματα. Θα ήθελα λοιπόν τις γνώμες σας γι αυτές τις δύο τηλεοράσεις, τα υπέρ και τα κατά. Τι θα με συμβουλεύατε? Επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε ένα home cinema (all in one) γύρω στα 300 - 400 ευρώ. Σας ευχαριστώ εκ των προταίρω για τον χρόνο σας.

Βοήθησε μας λίγο, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να σε βοηθήσουμε...

1. Τι χρήση θα κάνεις και σε τι ποσοστό το καθένα;(π.χ. 40% τηλεοπτικά, 20% Παιχνιδομηχανή κτλ)
2. Τι απόσταση έχεις από εκεί που θα μπει η τηλεόραση;

Έχεις δίκιο. Λοιπόν η απόσταση θα είναι 3-4μ (δεν ξέρω ακόμη που θα μπουν οι καναπεδες) και η χρήση 60% δορυφορικό (nova), 30% dvd (από συσκευή ή και δίσκο) και 10% ή και λιγότερο παιχνίδια.

Τουλάχιστον 46", οπότε πας προς το παρόν για B750 χαλαρά. Μη σου πω και μεγαλύτερη.

Πόσα λεφτά διαθέτεις περίπου;

Σημ.: Παραπονεμένος δεν θα μείνεις σε καμία περίπτωση, όποια από τις δυο και να πάρεις.

Για τηλεόραση + home cinema μέχρι 1600 - 1700 max. Την προσοχή όμως θέλω να την δώσω στην τηλεόραση, για το home cinema δεν με πειράζει και κάτι ίσα για να ακούω καλύτερα και σε κανένα χρόνο παίρνω κάτι καλύτερο. Πάντως για 46 σκέφτομαι και εγώ, αλλά έβαλα σαν επιλογή και την UE40B8000 γιατί η αντίστοιχη 46αρα βγαίνει ψηλά.

Για 3-4 μέτρα απόσταση χρειάζεσαι οπωσδήποτε 50άρα.

Φιλική συμβουλή: Πάρε μία 50άρα τώρα, και παίρνεις αργότερα home cinema.....
-bye-
Φανταστείτε ότι στο άκουσμα 46" μου φαινόταν υπερβολικό! Βλέπετε τώρα βλέπω από μια 27" crt. Δεν με πειράζει για το home cinema, προτιμώ μια καλή τηλεόραση.

Από ότι βλέπω οι 50άρες είναι plasma ισχύει ή κάνω λάθος? Sorry αν οι ερωτήσεις μου σας φαίνονται νηπιαγωγείου...!

Και κάτι ακόμη. Δεν υποτίθεται ότι οι lcd ή οι led έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας από τις plasma? Τα 200hz χρησιμεύουν πραγματικά ή οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες με τα 100hz? Σας ρωτάω για να τα βάλω στο μυαλό μου όλα!

Ναι, οι 50άρες που σου παρέθεσε ο Yperion είναι Plasma, ενώ οι άλλες δυο LCD.

Ούτε υποτίθεται, ούτε ισχύει αυτό για τις LCD/Plasma. Υπάρχουν μοντέλα Plasma(βλ. Pioneer Kuro 5090) που πολλές σημερινές LCD/LED LCD θα ζήλευαν.

Για τα Hz δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά φυσιολογικά θα έχουν μια Χ αισθητή διαφορά. Τώρα το αν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα, αυτό είναι αλλού παπά Ευαγγέλιο.

Από αυτές που πόσταρε ο Yperion, η B650 είναι πολύ καλή περίπτωση και σε πολύ προσιτή τιμή.

Υπαρχουν καλες και μετριες πλασμα και ομοιως LCD , το θεμα ειναι οτι συνηθως οι πλασμα ειναι φθηνοτερες και εχουν καλυτερο value for money , πχ. παίρνοντας μια 50G10 η μια 50Β650 εχεις εικονα αναλογη της 52Β750 η της 55Β7000 σε αρκετα χαμηλότερη τιμη... μειονεκτημα η τσιμπημενη καταναλωση ρευματος (περιπου διπλασια) και η προσεκτικη χρηση με στατικες εικονες...

παίρνοντας μία 50S10 στα 900 ευρώ ! ΝΑΙ στα 900 ευρώ !

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.155530

έχεις αρκετά χρήματα για να επενδύσεις σε BR και σε μία σεβαστή ταινιοθήκη ή κάποιο pc + κάποιο media player και παίζοντας με τα χαρίσματα του ιντερνετ ...

Γνώμη μου στα γρήγορα γιατί βιάζομαι. Σίγουρα από 46 και πάνω. Plasma καλύτερη εικόνα από πλάγια (εκτός αν είστε όλοι μπροστά). Είχα plasma και πήρα μόλις lcd. εντάξει καμμία σχέση σε εικόνα γιατί η plasma ήταν παλιά.

Λοιπόν παιδιά μετά από τις χρήσιμες γνώμες σας και αρκετό ψάξιμο στο forum, είμα ανάμεσα σε αυτές τις τρεις επιλογές: 1) LE46B750 + ps3, 2) LE46B650 + ps3 ή 3) UE46B7000 χωρίς ps3 (είναι αρκετά πιο ακριβή). Το ps3 το επιλέγω εκτός από παιχνίδια και για BR που παίζει και ήχο DTS. Κλείνω προς την πρώτη επιλογή, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας.