Παράκαμψη τροφοδοσίας

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Εχω ενα πλακετακι που έχει πανω του την τροφοδοσία γύρω απο ενα 7812.
Οταν την πηρα σχετικά βιαστικά ξεχασα οτι ήθελα να την τροφοδοτησω με dc που ειχα ετοιμο και οχι μεac και μτς κλπ.
Η ερωτηση είναι
Αν δώσω το dc που εχω στην είσοδο του 7812 παρακάμπτεται εντελώς το προηγούμενο στάδιο?

more info * μάστορα , το 7812 σηκώνει χαλαρα ,έχρι και 10 βολτάκια έξτρα στην είσοδο του ,, εάν αυτο θές να πείς ,,

η θές κάτι να πιείς ?

γαμω τις ρίμες ?? εεε ??

Οχι
Αλλο λεω
Επειδή εχω έτοιμα 15 συνεχη και δεν έχω χώρο για μτς θέλω να τα δώσω απ ευθειας πανω στο ρεγκ και να ξεχάσω ότι υπάρχει πριν

15V DC θέλει το 7812 ούτως η άλλος για να δουλέψει... :chinscratch:
Όπως το βλέπεις φάτσα κάρτα, στο αριστερό θα του βάλεις τα 15 και από το δεξί θα πάρεις τα 12...

Δεν μπορείς να τα απομονώσεις κάπως τα πιο πρίν? Λογικά δεν θα επηρεάσουν κάτι, αλλά εγώ τά κοβα. πχ με ένα κοπίδι θα χάρασα την πλακέτα στην είσοδο. Μπορείς πάντα μετά να καθαρίσεις λίγο το σημείο απ´το μονωτικό και να κάνεις μια γέφυρα με κόληση αν χρειαστεί να το επαναφέρεις

πλακετίδιο είναι αυτό

T2cWXIXX4aXXXXXXXX_!!67890995.jpg

έλεγα να ξεχάσω ό,τι έχει πριν το 7812 και να του δώσω 15 πάνω του

και αυτό που σκέφτομαι είναι να το βάλω εδώ στον κλώνο lehmann
για επιλογή εισόδων

1000x500px-LL-0147c00a_lovelycube16.jpg

αυτός δίνει έτοιμο 15dc.
Μια άλλη λύση θα ήταν από τον μετασχηματιστή που δίνω στον κλώνο να πάρει και το πλακετάκι, αλλά ψυχολογικά δεν μου κάθεται καλά...

πλακετίδιο είναι αυτό

T2cWXIXX4aXXXXXXXX_!!67890995.jpg

έλεγα να ξεχάσω ό,τι έχει πριν το 7812 και να του δώσω 15 πάνω του

μια χαρά ! αυτο κάνε χώσε πάνω στον ρεγουλάτορα 15 και είσαι οκ ! θεωριτικά πάντα !! μην ξεχνάς όμως ότι τα ρελεδάκια τραβάνε ρέυμα κάμποσο οπότε να υπολογίσεις ότι θα επιβαρύνεις τον 15αρι ! που είναι πάνω στην αλλη πλακέτα

Οκ και ετσι μπορει να γινει αλλα και αλλιως .... Αλλα η ερωτηση ειναι πιο ειναι το νοημα ...Γιατι αν το νοημα ειναι να μην χρησιμοποιησεις επιπλεον μετασχηματιστη ειναι απολυτα κατανοητο , αλλα αν πιστευεις οτι το κυκλωμα θα κερδισει κατι απο μια καλυτερη τροφοδοσια ειναι λαθος .

Προσωπικα θα επεφτα με τα 15 βολτ μου πανω στον ηλεκτρολυτικο μετα την ανορθωση χωρις να πειραξω τιποτα αλλο και απλα θα εκοβα απο πανω τις διοδους για να κερδισω τοπικα τον ηλεκτρολυτικο ο οποιος θα κανει εκει decoupling στην γραμμη τροφοδοσιας η οποια ερχεται απο σχετικα πιο μακρυα και συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη του regulator που λενε ακριβως αυτο: οτι αν η εξομαλυνση ειναι μακρυα ( σχετικα) χρειαζεται decoupling στην εισοδο του σταθεροποιητη.

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

ναι το αρχικό νόημα είναι να μην χρησιμοποιήσω άλλον ένα μτς
H υπάρχουσα κατασκευή είναι εδώ

attachment.php

και σκέφτομαι
1. άλλο έξωτερικό κουτί που θα έχει το πλακετίδιο με τας εισόδους ΑΛΛΑ θα παίρνει ρεύμα από τα 15 συνεχές που δίνει (κοινώς ο ενισχυτής θα σούρνει μπαγκαζιέρα)
2. στο ίδιο κουτί με αλλαγή ράχης ώστε να μπούν αι πολλαί είσοδοι
3. στο ίδιο κουτί με στρίμωγμα και προσθήκη άλλου μτσ για νοικοκυρεμένα πράματα (και φυσικά αλλαγή ράχης κλπ κλπ)

Απάντηση: Re: Παράκαμψη τροφοδοσίας

ναι το αρχικό νόημα είναι να μην χρησιμοποιήσω άλλον ένα μτς
H υπάρχουσα κατασκευή είναι εδώ

attachment.php

και σκέφτομαι
1. άλλο έξωτερικό κουτί που θα έχει το πλακετίδιο με τας εισόδους ΑΛΛΑ θα παίρνει ρεύμα από τα 15 συνεχές που δίνει (κοινώς ο ενισχυτής θα σούρνει μπαγκαζιέρα)
2. στο ίδιο κουτί με αλλαγή ράχης ώστε να μπούν αι πολλαί είσοδοι
3. στο ίδιο κουτί με στρίμωγμα και προσθήκη άλλου μτσ για νοικοκυρεμένα πράματα (και φυσικά αλλαγή ράχης κλπ κλπ)

Αμ θα το κάνεις που θα το κάνεις....
3 δαγκωτό και μόνο για το αισθητικό κομμάτι.

επίσης οι σοφοί πείτε μου:
δεν πιστεύω το πλακετίδιο να έχει τίποτα προενίσχυση πάνω του...
θεώρησα ότι κάνει μόνο σουίτσινγκ

Re: Απάντηση: Re: Παράκαμψη τροφοδοσίας

Αμ θα το κάνεις που θα το κάνεις....
3 δαγκωτό και μόνο για το αισθητικό κομμάτι.

εσύ παίζεις τα μέταλλα στα δυό δάχτυλα. Ρώτα και μας....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παράκαμψη τροφοδοσίας

εσύ παίζεις τα μέταλλα στα δυό δάχτυλα. Ρώτα και μας....

Μην νομίζεις,τέτοια ψιλολόγια με λεπτομέρεια,ούτε να τα ακούω δεν θέλω,μεγάλος μπελάς...
Αλλά επιμένω,θα σου πάρει λίγη παραπάνω δουλειά και χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα αξίζει και δεν θα μπλέξεις με χίλια κουτιά.
Και μόνο την οικονομία χώρου να βάλεις....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Παράκαμψη τροφοδοσίας

Αρχηγέ, το 2 να κάνεις. Αν του περισσεύουν του 15βολτου τροφοδοτικού σου 100-200mA ψηφίζω λύση Νο 2.
Μετά:
Ξηλώνεις τα διοδάκια d1,d2,d3,d4
Ονομάζεις την πράσινη κλεμίτσα "15V DC" και μαρκάρεις ένα + και ένα - επάνω της για να μη μπερδευτείς.
Με συρματάκια ενώνεις από κάτω το + της κλεμίτσας με το + του ηλεκτρολυτικού και αντίστοιχα τα -. Ο ηλεκτρολυτικός είναι μάλλον αυτός δίπλα στις d1,d2. Δηλαδή αυτός ανάμεσα στη γέφυρα και στην είσοδο του reg.
Συνδέεις στην κλεμίτσα τα 15 βολτ, (το + στο + κλπ) και είσαι ...υπέρηχας!

Προενίσχυση όχι δεν έχει. Τα τέσσερα τρανζιστοράκια ανοιγοκλείνουν τα ρελέ.

:ears:

Last edited:
τώρα αν περισσεύουν 100-200 mA ....
αυτός από μάνα βάζει μέσα 25-30VA μτσ.
και υποτίθεται ότι έχει έξοδο 15vdc για να δώσεις σε ένα dac αν θέλεις.
Εγώ του έχω βάλει 50 VA.
Θεωρώ ότι καλύπτομαι.

Απάντηση: Re: Παράκαμψη τροφοδοσίας

τώρα αν περισσεύουν 100-200 mA ....
αυτός από μάνα βάζει μέσα 25-30VA μτσ.
και υποτίθεται ότι έχει έξοδο 15vdc για να δώσεις σε ένα dac αν θέλεις.
Εγώ του έχω βάλει 50 VA.
Θεωρώ ότι καλύπτομαι.

Δεν θέλεις να ξηλώσεις τα διοδάκια; Και τα τέσσερα;
Χμ...
Για δοκίμασε να συνδέσεις στο κλεμάκι τα 15 βολτ. Δεν έχει σημασία η πολικότητα. Θα σου την φτιάξει η γέφυρα.
Νομίζω θα δουλέψει. Θα έχεις πτώση τάσης 1,5 βολτ πάνω στα διοδάκια και το 7812 δεν θα σταθεροποιεί καλά αλλά τα ρελεδάκια δεν παρεξηγούνται. Δουλεύουν. Σιγά την κυμάτωση που θα έχεις...

Ρεύματα τώρα:
Κάθε ρελεδάκι να ζητάει 25-50mA. Και μάλλον θα ενεργοποιείται ένα κάθε φορά.
50VA στα 15 βολτ θα πει 3,3 Αμπέρ. Μάλλον σου φτάνουν.

Αρχηγέ, σου περισσεύουν δύο τουίτερ;

Θα κοιτάξω να τα κανω bypass ωστε να παω απο την κλεμμα με τη μια δτον πυκνωτη.
Βαγγο ειχα δώσει τις μοναδες απο τα παλιά bbc στον Δημήτρη Δ μπας και φτιάξει τιποτα αλλά μάλλον δεν κατάφερε.
Για ρώτα τον.
Τα τ27 ηταν καλά θυμάμαι τα γουφερακια ειχαν κάτι ραγαδες

Last edited:
Θα κοιτάξω να τα κανω bypass ωστε να παω απο την κλεμμα με τη μια δτον πυκνωτη.
Βαγγο ειχα δώσει τις μοναδες απο τα παλιά bbc στον Δημήτρη Δ μπας και φτιάξει τιποτα αλλά μάλλον δεν κατάφερε.
Για ρώτα τον.
Τα τ27 ηταν καλά θυμάμαι τα γουφερακια ειχαν κάτι ραγαδες

Γιατί να μην τα καταφέρει ?
Μήτσο μου, τα bbc ζουν και βασιλεύουν.
Υπάρχει καινούργια καμπίνα με άλλο κροσσόβερ (αυτό της Κεφ) υλοποιημένο με "καλά " υλικά και πηνία- μ/τ "πυρηνικά".
Ακούγονται πολύ καλά (στα δικά μου πάντα, αυτιά) , λίγο παλιομοδίτικα, με κάπως λειψά άκρα, αλλά εξαιρετικά μεσαία.
Αν κάποτε ξανακατέβεις , ξέρεις το δρόμο ...