Παραμπομπές σε αγγελίες

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626
Παρατηρώ τελευταία, σε ερωτήσεις μελών για μια πιθανή αγορά, να πετάγονται μερικοί αχαρακτήριστοι και να παραπέμπουν σε αγγελίες τους.
Θα παρακαλούσα η διαχείριση να κάνει κάτι.

Re: EXEI ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ

Υπάρχει η λειτουργία report για να επισημαίνονται οι "παρασπονδίες".

Τώρα εάν πρόκειται για μία ευγενική και ταπεινή υπόμνηση υφιστάμενης αγγελίας, τι να πω. Καλό θα ήταν βέβαια να γίνεται με πμ. Στείλε μου εάν θέλεις τα λινκς να τα δω.

Re: EXEI ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ

Δεν έχεις κι άδικο.
Θα έχω το νου μου, μέχρι εκεί που μπορώ να επέμβω...

Αλλά σε κάθε περίπτωση, ρίξε κανένα report, δεν κάνει κακό...

Να ρωτήσω κάτι?

Απαγορεύεται η παραπομπή απο κανονισμού ?

Αν τα κριτήρια της πιθανής αγοράς που θέτει κάποιος ταιριάζουν απόλυτα και κάποιο μηχάνημα που πουλιέται στις αγγελίες είναι κακό να το προτείνει καποιος ως εναλλακτική επιλογή?

Στο κάτω - κάτω αυτός που πρόκειται να αγοράσει ας το δει-αξιολογήσει-απορριψει και ας αγοράσει κατι καινουργιές.

Όταν η συζήτηση γίνεται για κάποια μηχανήματα, το να παρέμβει κάποιος, έστω ευγενικώς υπενθυμίζοντας ή επισημαίνοντας ότι πουλάει κάτι αντίστοιχο, συνιστά απόκλιση από τη θεματολογία της συζήτησης, η οποία όπως ορίζει ο κανονισμός (2.5ι´) θα πρέπει να φροντίζουμε ώστε να τηρείται. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να είναι και σπαμάρισμα, το οποίο απαγορεύεται αυστηρώς από τον κανονισμό.

Σε κάθε περίπτωση ο σκοπός του παρεμβαίνοντος μπορεί να εξυπηρετηθεί και με πμ προς αυτόν που έχει θέσει το θέμα για την αγορά του μηχανήματος.
Υπάρχει χώρος αγγελιών στον οποίο έχουμε τα μέλη πρόσβαση, δεν μπορούμε να "διαφημίζουμε" όμως την αγγελία που έχουμε βάλει σε άλλες κατηγορίες (ειδικώς μάλιστα όταν πρόσφατα προστέθηκε κανόνας που απαγορεύει την προώθηση της αγγελίας με περιοδικό ανέβασμά της στις πρώτες -με "up" κλπ)

ΜΟΥ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΜΕ ΠΜ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΕΙΣ.1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 70 ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΧΑΖΟΠΟΣΤΑΡΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ.2. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΩ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΑ 3 ΣΑΙΤ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΔΩ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΩ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.3. ΤΑ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ (ΜΣ ΣΥΣΤΕΜΣ-Ε ΣΟΠ) ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΠΑΜ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΩΣΤΑ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΙΝΚ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΙΝΚ? (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ).4. ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΙΤ-ΦΟΡΟΥΜ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΝΤΑΝΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ.5. ΓΙΑ ΤΟ ΠΜ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΘΟΤΙ ΝΕΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΕΥΦΕΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ - ΦΙΛΕ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ- ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ.

ΜΟΥ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΜΕ ΠΜ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΕΙΣ.1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 70 ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΧΑΖΟΠΟΣΤΑΡΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ.2. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΩ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΑ 3 ΣΑΙΤ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΔΩ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΩ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.3. ΤΑ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ (ΜΣ ΣΥΣΤΕΜΣ-Ε ΣΟΠ) ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΠΑΜ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΩΣΤΑ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΙΝΚ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΙΝΚ? (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ).4. ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΙΤ-ΦΟΡΟΥΜ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΝΤΑΝΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ.5. ΓΙΑ ΤΟ ΠΜ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΘΟΤΙ ΝΕΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΕΥΦΕΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΕΙ ΣΕ - ΦΙΛΕ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ- ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ.

προς τι το ξεσπάθισμα?
Δεν συνόδευσε ψόγος τη διαγραφή, ούτε "καταδικάστηκε" ηθικώς το διαγραφέν. Απλή εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας έγινε. Το edit και η διαγραφή ακόμη μηνυμάτων είναι απλά διαχειριστικά εργαλεία, από πού προκύπτει ότι συνεπάγονται σε κάθε περίπτωση την ηθική μείωση ή και καταδίκη του συγγραφέα των διαγραφέντων?

Τώρα οι παραπομπές σε ηλεκτρονικά καταστήματα όπως αυτά που αναφέρεις είναι αναπόφευκτες, καθώς τα τελευταία λειτουργούν εκ των πραγμάτων ως "βαρόμετρο" της αγοράς. Η υπόδειξη της φθηνότερης τιμής που βγάζει πχ το σκρουτζ τζι αρ ούτε αγγελία είναι, ούτε σπαμάρισμα φυσικά, αλλά ενημέρωση από χομπίστα προς χομπίστα.

Όταν η συζήτηση γίνεται για κάποια μηχανήματα, το να παρέμβει κάποιος, έστω ευγενικώς υπενθυμίζοντας ή επισημαίνοντας ότι πουλάει κάτι αντίστοιχο, συνιστά απόκλιση από τη θεματολογία της συζήτησης, η οποία όπως ορίζει ο κανονισμός (2.5ι´)

Συγνώμη άλλα όταν κάποιος ανοίγει topic για ζητήσει απόψεις για το χ μηχάνημα ή ακόμα περισσότερο πληροφορίες για το που μπορεί να το βρει φθηνότερα, ως προς τι βρίσκεται εκτός θέματος (και κανονισμού 25ι) η υπόμνηση ότι «εγώ σου πουλάω το χ μηχάνημα στη μισή τιμή απ´ότι το βρήκες;»

Υποθέτουμε,ότι μέλος ανοίγει ένα θέμα και ρωτάει τι ηχεία ν' αγοράσει μέχρι 700 ευρά.Αρχίζουν και του την πέφτουν μέσα στο θέμα,όσοι ή κάποιοι,που έχουν σχετικές αγγελίες πώλησης εξυμνώντας παράλληλα τα ηχεία που πωλούν.

Σ' αρέσει σαν εικόνα;Το μέλος ζήτησε ανεπηρέαστες πληροφορίες-εμπειρίες και γνώμες για να δεί τι του ταιριάζει καλύτερα και τελικά το θέμα έγινε εμποροπανήγυρις.

Εδώ είναι AV φόρουμ για τους χομπίστες και παρεπιπτόντως και για την εξυπηρέτηση των μελών υπάρχουν κι οι αγγελίες.Οχι το αντίθετο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Παραμπομπές σε αγγελίες

Υποθέτουμε,ότι μέλος ανοίγει ένα θέμα και ρωτάει τι ηχεία ν' αγοράσει μέχρι 700 ευρά.Αρχίζουν και του την πέφτουν μέσα στο θέμα,όσοι ή κάποιοι,που έχουν σχετικές αγγελίες πώλησης εξυμνώντας παράλληλα τα ηχεία που πωλούν.

Σ' αρέσει σαν εικόνα;Το μέλος ζήτησε ανεπηρέαστες πληροφορίες-εμπειρίες και γνώμες για να δεί τι του ταιριάζει καλύτερα και τελικά το θέμα έγινε εμποροπανήγυρις.

Εδώ είναι AV φόρουμ για τους χομπίστες και παρεπιπτόντως και για την εξυπηρέτηση των μελών υπάρχουν κι οι αγγελίες.Οχι το αντίθετο.

Σαφώς και δεν είναι εικόνα όταν κάποιος ζητάει πληροφορίες να πετάγεται ο καθένας και να πλασάρει την πραμάτεια του.

Οταν όμως κάποιος κάνει έρευνα αγοράς για συγκεκριμένα μηχανήματα, το πλέον σύνηθες είναι να παραθέτουν τα μέλη links με προσφορές καταστημάτων κλπ, κλπ. Έτσι ο ενδιαφερόμενος διαμορφώνει την πληρέστερη δυνατή εικόνα της αγοράς. Αυτό δεν θεωρώ ότι δημιουργεί εικόνα εμποροπανύγυρης και είναι χρήσιμο. Αν στην περίπτωση αυτή γίνει και μια υπόμνηση περί υπάρξεως σχετικού μηχανήματος στις αγγελίες δεν χάθηκε ο κόσμος.

Last edited by a moderator:
Υπάρχει στις αγγελίες η κατηγορία "Ζητούνται" για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει από αγγελίες.
ΤΕΛΟΣ