Παράνομη χρέωση λήψης Βλαστοκυττάρων από τα Μαιευτήρια

Giannis Amar

AVClub Addicted Member
23 August 2006
1,411
Πειραιάς
Στις 16/7/09 φέραμε στον κόσμο ένα αγοράκι στο Μαιευτήριο ΛΗΤΩ.

Είχα ενημερωθεί για την λήψη βλαστοκυττάρων από διάφορες εταιρείες και έκλεισα με μία από αυτές.

Έδωσα μια προκαταβολή και μου έδωσαν το κιτ συλλογής των βλαστοκυττάρων το οποίο και πήγα στο ΛΗΤΩ και το παρέδωσα στον Γιατρό μου για να τα συλλέξει.
Όπως και έγινε.

Μιλάμε για μια διαδικασία που κρατάει λιγότερο από λεπτό και είναι τελείως ακίνδυνη.

Αφού τα συνέλεξε και τα έβαλε στο κιτ μου τα παρέδωσε και πήρα τηλέφωνο την εταιρεία φύλαξης για να τα παραλάβει.

Όλη αυτή την διαδικασία την πλήρωσα στο ΛΗΤΩ 225 ευρώ + ΦΠΑ.

Τα σχόλια δικά σας.

Εγώ το μόνο σχόλιο που θα κάνω είναι να σας ζήσει το παιδί, να είναι πάντα γερό, να σας γεμίζει χαρά και να μην του χρειαστούν ποτέ τα βλαστοκύτταρα.

Να είσαι καλά Φώτη. Ευχαριστούμε για τις ευχές σου.

Το θέμα το άνοιξα για να πω την ασυδοσία των καιροσκόπων που καραδοκούν στην Ελληνική αγορά να στα αρπάξουν από παντού και ότι ο Έλληνας καταναλωτής είναι εντελώς απροστάτευτος.

Να σου ζήσει κατ αρχήν!!!!

Εννοείς 225 πέρα από τα 1500 περίπου που σου ζήτησε η εταιρία φύλαξης,ε;

(Εμείς στην πρώτη μου κόρη τα φυλάξαμε, στη δεύτερη, επειδή είχα ακούσει και διαβάσει πολλά και διάφορα αποφασίσαμε να μην το κάνουμε.) Μεγάλη συζήτηση είναι αυτή πάντως.....

Να σου ζησει και να το χαιρεσαι.

Γιαννη εγω που γεννησα δυο παιδια στο Λητω (βλαστοκυτταρα κρατησα απο το πρωτο μονο) δεν μου ζητησε κανεις το παραμικρο.

Την συλλογη των βλαστοκυτταρων την κανει ο γιατρος (ετσι εγινε με εμενα μιας που παρευρισκομουν και στις δυο γεννες ) ως πιο αρμοδιος.

Εσενα δεν καταλαβα ποιος σου εκανε την χρεωση?

Να είσαι καλά Φώτη. Ευχαριστούμε για τις ευχές σου.

Το θέμα το άνοιξα για να πω την ασυδοσία των καιροσκόπων που καραδοκούν στην Ελληνική αγορά να στα αρπάξουν από παντού και ότι ο Έλληνας καταναλωτής είναι εντελώς απροστάτευτος.

Γιαννη καταρχην να ειναι γερο και υγειης το πιτσιρικι σας.
τα υπολοιπα εχουν χιλιο-ειπωθει,μεσα απο διαφορες ιστοριες που εχουν ακουστει απο μαιευτηρια&νοσοκομεια.
οπως καταλαβες,τα παντα γυρω απο την γεννα ειναι ενα καλοστημενο συστημα,που σκοπο εχει να σου φαει οσο περισσοτερα μπορει,γιατι απλα ξερει οτι δεν προκειται να αρνηθεις σε οτι και να σου ζητησουν.
ολα αυτα βεβαια, τα καταλαβα στο 2ο παιδι μου,αφου ημουν πιο "εμπειρος" αυτων των περιπτωσεων,εχοντας περασει μια απο τα ιδια με το πρωτο.
βεβαια δεν δινεις σημασια διοτι αυτο που προεχει,ειναι η υγεια του νεογεννητου και της μητερας.
η περιπτωση που ανεφερες,δυστηχως συγκαταλεγεται μεσα σ`αυτο το τεραστιο κυκλωμα και βεβαια δεν μπορεις να βρεις το δικιο σου πουθενα.

να σας ζησει και παντα με υγεια.
τα υπολοιπα χεστα...-bye-

To ΛΗΤΩ.

Δηλαδη στις διαφορες χρεωσεις που συνοδευουν την γεννα σου κοτσαρανε και συλλογη βλαστοκυτταρων ?

Περιεργο...

Τελος του 2006 και περσι φθινοπωρο δεν ισχυε κατι τετοιο....

Εγώ το μόνο σχόλιο που θα κάνω είναι να σας ζήσει το παιδί, να είναι πάντα γερό, να σας γεμίζει χαρά και να μην του χρειαστούν ποτέ τα βλαστοκύτταρα.

+10000000000. Τα υπόλοιπα...βράστα.

Δηλαδη στις διαφορες χρεωσεις που συνοδευουν την γεννα σου κοτσαρανε και συλλογη βλαστοκυτταρων ?

Περιεργο...

Τελος του 2006 και περσι φθινοπωρο δεν ισχυε κατι τετοιο....

Τα πήγες σε εξωτερικό ταμιευτήρα, έτσι??

Για αυτό και στον πιάσανε, εσωτερικά όπως ο Ναθ, σε χρεώνουν αλλιώς....

Να ναι καλά...και μην σας αγχώνουν αυτά τα πράγματα, σε 20-30 χρόνια θα υπάρχουν "άλλες" μέθοδοι ίασης...

Υ.Γ Και όσο σκέφτομαι ότι σε Αγγλία, Γαλλία, οι τοκετοι είναι τσάμπα......-bye-

Γιαννη να σας ζησει ο μπομπιρας και να 'ναι παντα γερος και τυχερος.-bye-

Τωρα τα 255 για 1 λεπτο δουλειας ξεχασε τα, οχι οτι δε βγαζουν ολοι απ' οπου μπορουν οσα γουσταρουν δηλαδη.... παντως ειναι απ' τα πιο γρηγορα λεφτα που εχω ακουσει.

Φίλε Γιαννη μη μασάς! σε όλους βρήκαν τον τρόπο να μας τον πιάσουνε... Εμένα μου φέραν το παιδί 3-4 φορές να το δώ πριν πάει στη Μαμά του... (εντάξει άλλο που δεν ήθελα εγώ...) και όταν μου τον πρωτοέδειξε η γυναίκα μου της έδωσα και ένα εικοσάευρω για το ..."καλή τύχη νά'χει"... :D

Και από εμένα τις καλύτερες ευχές και πάντα με υγεία!

Re: Απάντηση: Παράνομη χρέωση λήψης Βλαστοκυττάρων από τα Μαιευτήρια

σε όλους βρήκαν τον τρόπο να μας τον πιάσουνε... Εμένα μου φέραν το παιδί 3-4 φορές να το δώ πριν πάει στη Μαμά του... (εντάξει άλλο που δεν ήθελα εγώ...) και όταν μου τον πρωτοέδειξε η γυναίκα μου της έδωσα και ένα εικοσάευρω για το ..."καλή τύχη νά'χει"... :D

Εμενα κανονικα επρεπε να με πληρωσουν απο πανω.

Και στις δυο γεννες και στο πονοκρεββατο και στην μπανιερα την γυναικα μου την κραταγα εγω.

Που να μου ζητησουν μετα τιποτα....:flipout:

Αμα τα ηξερα τι κανουνε θα τους εστελνα τον λογαριασμο. :flipout:

υγ

Παντως περα απο την πλακα νομιζω οτι ειναι θεμα γιατρου αυτο το χαρατσακι....

Λοιπόν, επειδή το είχα ψάξει πολύ...
Δεν είναι θέμα γιατρού το ποσό αυτό, αλλά θέμα μαιευτηρίου, και "εταιρίας" που θα επιλέξεις να παραδώσεις τα βλαστοκύτταρα. Και εξηγώ...

Στις 8 Δεκέμβρη γεννήθηκε ο γιόκας μου στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ. Εμείς είχαμε απο πριν φροντίσει φυσικά να μάθουμε (περισσότερο η γυναίκα μου είναι η αλήθεια) τι επιλογές έχουμε για φύλαξη βλαστοκυττάρων, και να μάθουμε και τα διάφορα κόστη.

Επιλέξαμε τελικά αντί της cryobanks (που είναι "θυγατρική" του ίδιου του ΙΑΣΩ) ή κάποιας άλλης ιδιωτικής εταιρίας, να τα κάνουμε "δωρεά" στην Ακαδημία Αθηνών. Και η λέξη "δωρεά" είναι σε εισαγωγικά, διότι ναι μεν τα δωρίζεις, αλλά πληρώνεις 1000 ευρώ + ΦΠΑ (=1190 ευρώ συνολο), επειδή όπως λένε οι ίδιοι προτιμούν να αυτοσυντηρούν το "πρόγραμμα" αυτό, απο το να κοπεί μελλοντικά κάποιο κρατικό κονδύλι και να χαθεί όλη η προσπάθεια. Τεσπα, η ουσία είναι οτι το ΙΑΣΩ, μας χρέωσε 350 ευρώ για τη λήψη βλαστοκυττάρων, ενώ αν είχαμε επιλέξει την Cryobanks δεν θα μας χρέωνε το επιπλέον αυτό ποσό.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι οτι η Ακαδημία Αθηνών, εφόσον κάνεις τη δωρεά, σου δίνει ενα χαρτί αποδεικτικό της δωρεάς το οποίο ΟΛΑ τα μαιευτήρια ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΑΣΩ, αποδέχονται ως αποδεικτικό για να ΜΗΝ ΣΕ ΧΡΕΩΣΟΥΝ το ποσό της λήψης βλαστοκυττάρων εντός των εγκαταστάσεών τους. Το ΙΑΣΩ είναι το μοναδικό που απέμεινε να επιβάλλει αυτή τη χρέωση αφού το ΜΗΤΕΡΑ λίγο καιρό πριν τον περασμένο Δεκέμβρη απεφάσισε να δέχεται κι εκείνο το χαρτί αυτό για την απαλοιφή της χρέωσης.

Disclaimer: τα περι αποδοχής της βεβαίωσης αυτής απο τα νοσοκομεία, είναι πληροφορίες που μου είπε η ίδια η Διευθύντρια του προγράμματος όταν και πήγα τους σάκους με τα βλαστοκύτταρα, διότι ξέχασα να σας πω, δεν τα μετέφερε κανένας courrier αλλά στα δίνει ο γιατρός και τα πας μόνος σου εντός 24 ωρών (σκεφθείτε σκηνικό, να έχει μόλις γεννήσει η γυναίκα μου κι εγώ να πηγαίνω απο το Μαρούσι στην Ακαδημία Αθηνών!!! λες και άλλη δουλειά δεν είχα! Τεσπα, αχρείαστα να είναι για όλο τον κόσμο, τα παιδάκια μας να είναι γερά και ολα χαλάλι!)

Με λίγα λόγια, αν επιλέξεις εταιρία φύλαξης που ανήκει στο μαιευτήριο, δε σε χρεώνουν. Αν όχι σε χρεώνουν ΟΛΟΙ, πλην της περίπτωσης δωρεάς στην Ακαδημία Αθηνων (αλλά το ΙΑΣΩ ακόμα κι εκεί, χρεώνει!).

Γιάννης

Γιάννη να σου ζήσει, δεν κράτησα μιας και δεν μας στο συνέστησε ο μαιευτήρας.

Δύσκολα θα πάρει θέση ο μαιευτήρας.

Στον αδελφό μου (γιός) τον περασμένο μήνα τον παρακαλούσαν να τους πει την άποψη του και δεν τους έλεγε.

Να σας ζήσει!

Σε ίδια περίπτωση(συλλογή βλαστοκυττάρων) από το μαιευτήριο "μητέρα", η χρέωση για τη συλλογή τους ήταν περίπου 300 ευρώ.Φυσικά, αρνήθηκα να τα πληρώσω, ύστερα από οδηγίες της μαίας.

Το λογιστήριο του μαιευτηρίου δέχτηκε την ένστασή μου και μου είπαν πως θα "κινηθούν νομικά".Όλα αυτά στις 15/3/09.Από τότε, τίποτα.

Σε ερώτηση που έκανα στην εταιρία φύλαξης των βλαστοκυτάρων, μου απάντησαν πως το θέμα είναι φλου, περιμένουμε δικαστική απόφαση κα

Τα βλαστοκύταρα ήρθαν και τα πήραν

Είναι η πρώτη φορά σε 3 γέννες (2002,2003,2009) που δίνω φιλοδόρημα στη νοσοκόμα που φέρνει το παιδί να το δεις.Δεν έβρισκα το λόγο, μιας και τα είχα δει την ώρα που έρχονταν στον κόσμο,απλώς σκέφτηκα για ακόμα μια φορά πως θα με πει τσιγκούναρο και είπα μέσα μου "δε βαριέσαι"...

Άλλωστε νομίζω πως και οι υπόλοιποι μπαμπάδες έτσι σκέφτονται

Γιάννη να σου ζήσει, δεν κράτησα μιας και δεν μας στο συνέστησε ο μαιευτήρας.
Να'σαι καλά Eki.

Εγώ ειλικρινά είχα σκοπό να τους κάνω φασαρία όταν θα πέρναγα απο το λογιστήριο να πληρώσω, αλλά δυστυχώς εκείνη την ώρα το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να πληρώσω για να πάρω το παιδί μου και τη γυναίκα μου να πάμε σπίτι μας. Και το μόνο που έκανα ήταν να "ξυνίσω" τα μούτρα μου για τα 350 ευρώ όταν μου τα ανέφεραν. Φυσικά τώρα το σκέφτομαι και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι αλλά ... δε βαριέσαι! Αφού το παιδάκι μου είναι καλά... σαμπως θα είναι τα μόνα λεφτά τα οποία θα φύγουν απο τις τσέπες μου "υπέρ πίστεως"?

Εχεις να σκασεις τσαμπα λεφτα.....

Μονο τις πανες να υπολογισεις θα σου ερθει ταμπλας.

Νασαι καλα να ξοδευεις να τα χαιρεσαι.