παράσιτα σε συμπιεσμένα mp3 και με AUdiograbber και με CDex !!!

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Παιδιά αντιμετωπίζω το ακόλουθο πρόβλημα.
Έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία ότι όταν κάνω rip κάποια κομμάτια από (πρωτότυπα) cd και τα συμπιέζω σε mp3 ( ασχέτως bitrate) , σε κάποια σημεία ακούγονται κάποια παράσιτα σαν θροΐσματα.
Αυτοί οι ήχοι ακούγονται χαρακτηριστικά στο παρακάτω αρχείο από το 5ο μέχρι το 7ο δευτερόλεπτο.

http://users.hol.gr/~sd1312/Track.mp3

Επειδή συνήθως χρησιμοποιώ το Audiograbber (με LAME) δοκίμασα και το CDex (με LAME επίσης) αλλά με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι και μ'αυτό βγαίνουν παράσιτα.

Να υποθέσω ότι είναι θέμα υπολογιστή και όχι προγράμματος;
Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;
Τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Για να εντοπίσουμε το πρόβλημα, για αρχή ρίπαρε το συγκεκριμένο κομμάτι σε wave, και όχι MP3. Αν εξακολουθήσει να το κάνει, δοκίμασε με το Exact Audio Copy και πες μας τι έγινε..

Δεν είναι συγκεκριμένο κομμάτι, είναι όλα τα κομμάτια από 3 ολοκαίνουργια cd τα οποία σε 3 διαφορετικές συμπιέσεις (με Audiograbber 2 και CDex 1 φορά) βγάζουν γραντζουνίσματα σε τυχαία σημεία (τα οποία σημεία βέβαια στα πρωτότυπα cd ακούγονται κανονικά).
Σκέφτομαι μήπως είναι θέμα drive μιας και όλες οι συμπιέσεις έγιναν με συγκεκριμένο Drive.
Θα δοκιμάσω και με το άλλο drive και θα δοκιμάσω επίσης και αυτό που προτείνεις Δημήτρη.

Τελικά πρέπει να φαταίει το Drive.
Έχω δοκιμάσει δυο συμπιέσεις με το άλλο drive και ακούγονται χωρίς παράσιτα.
Γερνάνε και τα drive φαίνεται...