Parasound, τι παίζει τελικά;;;

Α, κάτι ακόμα. Ο Pioneer σου δου δίνει την δυνατότητα να κάνεις διπλοενίσχυση στα εμπρός ηχεία. Δοκίμασέ το. Αν η έλλειψη ισχύος είναι το πρόβλημα ο ήχος θα πρέπει να βελτιωθεί.

H γνώμη μου είναι ότι θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Όχι φυσικά ότι δεν είναι καλός ο τελικός που επέλεξες (κάθε άλλο), αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι τόσο τραγικός ο ήχος σου χρησιμοποιώντας μόνο τον Pioneer 55. Στη θέση σου θα κοιτούσα πρώτα ηχεία-χώρο και θα ξεκινούσα την όποια αναβάθμιση από εκεί.

Αν φτάσεις στην πορεία να θελήσεις ξεχωριστό ενισχυτή για ακρόαση μουσικής, μπορείς να επιλέξεις έναν ολοκληρωμένο με ht passthrough.

Το να πάρεις τον A23 και να τον συνδέσεις στα preout του 55 για να έχεις βελτίωση στο δικάναλο είναι δώρο-άδωρο.

Εφόσον πας σε τελικό και όχι ολοκληρωμένο, το σωστό είναι να πάρεις και dac/προ με ht-passthrough.

Συνήθως,υπαίτιος για το ηχόχρωμα είναι ο προενισχυτής,σε πολύ λιγότερο βαθμό ο τελικός.
Τα ηχεία ο δευτερος λόγος.

Οι Ωδές είναι σοβαρό κατάστημα και αποκλείεται να έχουν παραεισαγωγή. Τους έχω ικανούς να έχουν και Parasound για επίδειξη.
Η πιστοποίηση THX έχει σχέση με νόρμες home cinema. Θα σε βολέψει στο setup με τον Pioneer αφού θα έχουν και οι δύο την στάνταρ ευαισθησία. Από και και πέρα, όχι δεν έχει καμμία αξία ως προς την ποιότητα του ήχου.
Ο Leo πάντως έχει δίκιο, συνήθως το πρόβλημα στα home cinema είναι ο προενισχυτής, όχι ο πολυκάναλος. Από αυτή την άποψη ίσως να είναι πιο καλή λύση ένας ολοκληρωμένος με pass-through.
Τι πηγή έχεις;

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τα παραπάνω ποστ. Απλά να προσθέσω τη δική μου οπτική: πιστεύω οτι η πηγή του κακού είναι ο προενισχυτής του πιονέρου και τα ηχεία (όχι οτι είναι κακά, αλλά είναι περισσότερο για hc). Επίσης θεωρώ δεδομένο οτι τα ηχεία υπο-οδηγούνται απο τον lx55, οπότε ναι σε αυτό θα βοηθούσε ένας τελικός (αλλά δεν αρκεί...). Έχω συναντήσει αντίστοιχη εμπειρία σκληρότητας σε ήχο πολυκάναλου, το οποίο εξαφανίστηκε όταν έγινε δοκιμή με σοβαρό ολοκληρωμένο δικάναλο.......(και με ht passthrough βεβαίως βεβαίως :D ). Οπότε για να εντοπίσεις τι πρέπει να αναβαθμίσεις βάλε πρώτα πάνω "δανεικό" ένα ολοκληρωμένο δικάναλο και δες αν σε ικανοποιεί ο ήχος των ηχείων σου.

-Αν ναι δοκίμασε να βάλεις ενα τελικό και θα διαπιστώσεις οτι η διαφορά στη σκληρότητα μεταξύ του πιονερου σκέτου και του pioneer+τελικού δεν θα είναι μεγάλη, ο έλεγχος και η οδήγηση θα είναι καλύτερα. Οπότε αν βγάλεις τα ίδια συμπεράσματα, σου χρειάζεται δικάναλος.

-Αν όχι, σου χρειάζονται ηχεία, αλλά το δικάναλο και πάλι δε τον γλιτώνεις..

Υπάρχει βόμβος - Βουητό και πως το αντιμετωπίσατε;

Για το booming ξεκάθαρος υπαίτιος είναι ο χώρος του υπογείου σου που είναι από μπετόν και φαντάζομαι έχεις αφήσει έτσι χύμα χωρίς καθόλου να τον ντύσεις με ηχοαπορροφητικά και μπασοπαγίδες στις γωνίες.

Το όνειρο της απόκτησης του Parasound διατήρησέ το, αλλά πραγματοποίησέ το τελευταίο.

Τα ηχεία σου τα έχεις δοκιμάσει στο σαλόνι σου ή σε άλλον χώρο του σπιτιού πέρα από το υπόγειο; Είναι μια δοκιμή που μπορείς να κάνεις. Δεν αποκλείεται να έχεις αυξημένες προσδοκίες από την ποιότητα του ήχου τους.

Αν σ'ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα του ήχου,ο δικάναλος είναι μονόδρομος
Δεν γίνεται να απαιτoύμε επιδόσεις ferrari από ένα vw.
Τα βάζεις κάτω,δίνεις προτεραιότητα σ'αυτό που πραγματικά θέλεις και κινείσαι ανάλογα!

Re: Απάντηση: Parasound, τι παίζει τελικά;;;

Κύριοι ομολογώ ότι πραγματικά έχω πάθει πλάκα...:SFGSFGSF:

Τόσες πολλές καλές προτάσεις που ειλικρινά δεν ξέρω από που να αρχίσω... :a0210:
Λοιπόν, το bi-amping το είχα δοκιμάσει παλιότερα και είχα δει μια σαφή βελτίωση. Ένοιωσα ότι αυξήθηκε κατα πολύ η λεπτομέρεια. Δεν μεταμορφώθηκε τελείως ο ήχος αλλά η αλλαγή υπήρξε. Επειδή όμως δεν ήθελα να θυσιάσω τα sb ξαναγύρισα αναγκαστικά σε 7.1 μιας και ο @#$%^%^ ενισχυτής είναι 7κάναλος και όχι 9κάναλος σαν τα μεγαλύτερα αδέρφια του.
Σχετικά με τον βόμβο που ανέφερα, είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζουν οι parasound λόγω γείωσης από ότι είδα στο νετ. Ωστόσο η ιδέα ότι μπορεί να αντιλαμβάνομαι σκληρότερο ήχο εξαιτίας του μπουμαρίσματος ειδικά λόγω του χώρου είναι εξαιρετική και η αλήθεια είναι ότι με τρώει τώρα να το δοκιμάσω στο σαλόνι. Επιπλέον μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε μαγαζιά που πουλάνε μπασοπαγίδες και διαχυτές μπας και περιορίσω αυτή την παράμετρο;
Οι πηγές που χρησιμοποιώ είναι αστείες καθώς είναι ένα dvd player της sony το dvp-ns430 που στέλνει ήχο στον ενισχυτή με οπτική ίνα από καλώδιο clicktronic, και ένα ps3 που συνδέεται με hdmi της sony.
Κατι άλλο που ήθελα να προσθέσω είναι ότι για μια περίοδο που είχα τον pioneer ρυθμισμένο στα 6ohm εντόπιζα παραμορφώσεις στους διαλόγους στις ταινίες. Όταν το έβαλα και πάλι στα 8ohm το πρόβλημα περιορίστηκε κατα πολύ. Επομένως εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο pioneer δεν οδηγεί ικανοποιητικά τα ηχεία.
Τώρα αναφορικά με την χροιά, απ'οτι καταλαβαίνω πλέον, το καλύτερο που μπορώ να κάνω προκειμένου να μην αλλάξω μόνιμα κάτι, είναι να χρησιμοποιήσω έναν ολοκληρωμένο αντί για τελικό. Το ερώτημα όμως είναι ότι οι πηγές δεν παραμένουν με αυτό τον τρόπο συνδεδεμένες στον pioneer; Ή θα πρέπει να τις ξεκουμπώνω όταν θέλω να ακούσω μουσική;
Ευχαριστώ και πάλι για τις ιδέες και τις προτάσεις σας, μου ανοίγονται πραγματικά νέοι ορίζοντες με αυτά που μαθαίνω :2thumb22sup:

Ας μη θάβουμε έτσι αψήφιστα και τους πολυκάναλους. Ο ήχος τους είναι από αξιοπρεπής και πάνω με τις κατάλληλες επιλογές ηχείων.

Είναι προτιμότερο να πάμε σε καλύτερα ηχεία πριν τρέξουμε να πάρουμε δικάναλο. Ειδικά γι' αυτές τις κατηγορίες τιμών.

συμφωνω με τον tzo. τοσα λεφτα στα ηχεια θα σου δωσουν πολυ μεγαλυτερη βελτιωση. ειδικα ενα εγγενως ζεστο ηχειο...

Re: Απάντηση: Parasound, τι παίζει τελικά;;;

Το ερώτημα όμως είναι ότι οι πηγές δεν παραμένουν με αυτό τον τρόπο συνδεδεμένες στον pioneer; Ή θα πρέπει να τις ξεκουμπώνω όταν θέλω να ακούσω μουσική;

Γι' αυτό και πρότεινα dac που να λειτουργεί και ως προενισχυτής. Έτσι μπορείς να πάρεις και τον τελικό που ονειρεύεσαι.

Οι ψηφιακές πηγές σου θα πηγαίνουν κατ' ευθείαν στο dac, όπου θα γίνεται η ψηφιοαναλογική μετατροπή και κατόπιν το αναλογικό σήμα θα πηγαίνει στον τελικό σου.

Αν πάρεις ολοκληρωμένο ενισχυτή, θα χρειαστείς και ξεχωριστό dac.

Είναι προτιμότερο να πάμε σε καλύτερα ηχεία πριν τρέξουμε να πάρουμε δικάναλο. Ειδικά γι' αυτές τις κατηγορίες τιμών.

.....και εγώ συμφωνώ με τον tzo.....