Παρατήρηση... και ερώτηση(??)

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
Σε διπλανο thread που άνοιξα στην κατηγορία αναφέρω οτι πήρα ενα καινουριο πολύμπριζο και συνεδεσα το συστημα μέσω αυτού...
Οταν τσέκαρα τα καλώδια τροφοδοσίας των συσκευων με το δοκιμαστικό, ωστε να τις συνδέσω με κοινό τρόπο στο ρευμα (το γνωστό "μπακάλικο" το + δεξιά) παρατήρησα το εξής: ενω στα απλά καλώδια που εχω το δοκιμαστικό αναβει με μια καποια "ένταση" όταν δοκίμασα στο μοναδικό καλώδιο ρευματος της προκοπής που εχω φτιάξει για το DAC (Supra LoRad 1.5) το φωτάκι ανάβει πολύ πιο έντονα...
Ολα τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στο ίδιο πολύμπριζο (APC)!
Γιατί αραγε συμβαίνει αυτό;
Μήπως τελικά ενα καλό καλώδιο ρευματος παίζει πιο μεγάλο ρολο απο νομίζουμε;

Σε διπλανο thread που άνοιξα στην κατηγορία αναφέρω οτι πήρα ενα καινουριο πολύμπριζο και συνεδεσα το συστημα μέσω αυτού...
Οταν τσέκαρα τα καλώδια τροφοδοσίας των συσκευων με το δοκιμαστικό, ωστε να τις συνδέσω με κοινό τρόπο στο ρευμα (το γνωστό "μπακάλικο" το + δεξιά) παρατήρησα το εξής: ενω στα απλά καλώδια που εχω το δοκιμαστικό αναβει με μια καποια "ένταση" όταν δοκίμασα στο μοναδικό καλώδιο ρευματος της προκοπής που εχω φτιάξει για το DAC (Supra LoRad 1.5) το φωτάκι ανάβει πολύ πιο έντονα...
Ολα τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στο ίδιο πολύμπριζο (APC)!
Γιατί αραγε συμβαίνει αυτό;
Μήπως τελικά ενα καλό καλώδιο ρευματος παίζει πιο μεγάλο ρολο απο νομίζουμε;
Κανε ενα πειραμα.Βγαλε ολα τα καλωδια ρευματος,και τσεκαρε το καθε ενα ξεχωριστα αφου το βαλεις μονο του στο πολυπριζο.Κανε το διαδοχικα για ολα τα καλωδια συν το Supra.Οταν αλλαζεις καλωδιο στο πολυπριζο,το επομενο να το βαζεις στην ιδια θεση με το προηγουμενο,αυτην που ειναι πιο κοντα στο καλωδιο που τρφοδοτει το πολυπριζο κατα προτιμηση.Και πες μας τι γινεται με την φωτεινη ενδειξη του δοκιμαστικου.

ΟΚ... θα το κάνω! Αλλά το Supra δεν είναι το έχω βάλει κοντά το καλώδιο τροφοδοσίας του δοκιμαστικού... αντίθετα είναι στην πιο απομακρυσμένη...

ΟΚ... θα το κάνω! Αλλά το Supra δεν είναι το έχω βάλει κοντά το καλώδιο τροφοδοσίας του δοκιμαστικού... αντίθετα είναι στην πιο απομακρυσμένη...
Κυριως γι αυτο προτεινα το πειραμα.Αυτο που λες δειχνει μαλλον οτι κατι οντως συμβαινει.Οταν τελειωσεις πες μας τι προσεξες.Ενδιαφερον.....

Αυτο συμβαινει με ολες τις καταναλωσεις συνδεδεμενες?αν ναι,δοκιμασε βγαζοντας ολες τις καταναλωσεις απο το πολυμπριζο και αρχισε να δοκιμαζεις καθε μια ξεχωριστα και σε διαφορες θεσεις.Λιγο μπλελας ειναι,αλλα θα φανει καλλιτερα τι συμβαινει.Ενα πολυμετρο θα βοηθουσε πολυ καλλιτερα στην ολη εικονα

...σορυ τροφοδοσίας του πολύμπριζου εννοούσα...

Re: Απάντηση: Παρατήρηση... και ερώτηση(??)

Αυτο συμβαινει με ολες τις καταναλωσεις συνδεδεμενες?αν ναι,δοκιμασε βγαζοντας ολες τις καταναλωσεις απο το πολυμπριζο και αρχισε να δοκιμαζεις καθε μια ξεχωριστα και σε διαφορες θεσεις.Λιγο μπλελας ειναι,αλλα θα φανει καλλιτερα τι συμβαινει.Ενα πολυμετρο θα βοηθουσε πολυ καλλιτερα στην ολη εικονα

Ναι με όλες συνδεδεμένες... έχω πολύμετρο... τι -και πως- να μετρήσω;

Με πολυ προσοχη-220volt ειναι-μετρα σε ολες τις θεσεις του πολυπριζου αν εχουν την ιδια ταση.Αν σε ολες τις θεσεις υπαρχει η ιδια ταση-πραγμα φυσιολογικο-τοτε αρχισε να μετρας συνδεοντας μια-μια συσκευη,μεχρι που να δεις που στο παρουσιαζει το προβλημα.

Οι συσκευές να είναι ενεργοποιημένες ή απο την στιγμή που ο,τι παρατήρησα το παρατήρησα με απενεργοποιημένες συσκευες είναι οκ και έτσι;;
Το πολύμετρο να το βάλω στην θέση ΑCV 200. ναι;

Δηλαδή αυτό που γίνεται με το πιο ποιοτικό καλώδιο μπορεί να αποτελεί και γενικότερο πρόβλημα; Αφου σε όλα τα υπόλοιπα το δοκιμαστικό ανάβει με τον ίδιο τρόπο..

Οι συσκευές να είναι ενεργοποιημένες ή απο την στιγμή που ο,τι παρατήρησα το παρατήρησα με απενεργοποιημένες συσκευες είναι οκ και έτσι;;
Το πολύμετρο να το βάλω στην θέση ΑCV 200. ναι;

Δηλαδή αυτό που γίνεται με το πιο ποιοτικό καλώδιο μπορεί να αποτελεί και γενικότερο πρόβλημα; Αφου σε όλα τα υπόλοιπα το δοκιμαστικό ανάβει με τον ίδιο τρόπο..
Ναι στην θεση AC και προσεκτικα.
Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα με κανενα καλωδιο,απλα ειναι ενδιαφερον αν καταλαβουμε γιατι συμβαινει αυτο

Eχει μονο 200 και 750V AC.
Amber δεν βλέπω που λέει...
Σε μια δευτερη θεση που εχει για τον + ακροδεκτη με την ενδειξη 10ADC γράφει 10Α max unfused.
Στην "κανονική" θέση του ακροδέκτη γράφει VΩmA
750VAC
1000VDC
200mA max

Στον - ακροδέκτη λέει 500max... χωρις μοναδα μετρησης!

Είδες αν είσαι ασχετος;;;

Στο λέω γιατί εγώ πήγα να βάλω το δικό μου στη μπρίζα (με το καλώδιο στον ακροδέκτη 20A max unfused) κι όχι μόνο έριξε τις ασφάλειες αλλά έλιωσε και την μύτη από το πολύμετρο).

Στο 220v δεν θα μετρήσει γιατί το ρεύμα θα ναι κατά πάσα πιθανότητα το λιγότερο 228v.

Εγώ μετράω στο 500v AC με το καλώδιο στο 200mA - Fused.

@DomieMic65
Εκεί που γράφει 10Α max unfused μετράς μόνο ρεύμα που τραβά ένα φορτίο. Σε αυτή τη περίπτωση αν πας να μετρήσεις τάση έχοντας συνδέσει το καλώδιο σε αυτή τη θέση προκαλείς TO βραχυκυκλωμα.
Άρα επιλέγεις την μεγαλύτερη κλίμακα μέτρησης εναλλασσόμενης τάσης (750V AC) και με το καλώδιο στη θέση VΩmA με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και με καλά μονωμένούς ακροδέκτες μετράς τάση.

Re: Απάντηση: Παρατήρηση... και ερώτηση(??)

@DomieMic65
Εκεί που γράφει 10Α max unfused μετράς μόνο ρεύμα που τραβά ένα φορτίο. Σε αυτή τη περίπτωση αν πας να μετρήσεις τάση έχοντας συνδέσει το καλώδιο σε αυτή τη θέση προκαλείς TO βραχυκυκλωμα.
Άρα επιλέγεις την μεγαλύτερη κλίμακα μέτρησης εναλλασσόμενης τάσης (750V AC) και με το καλώδιο στη θέση VΩmA με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και με καλά μονωμένούς ακροδέκτες μετράς τάση.

ΟΚ κατάλαβα... ευχαριστώ πολύ!!!
Οταν λες καλά μονωμενους ακροδέκτες εννοείς περεταίρω απο το πλαστικό που τους περιβάλει; Στο πολύμετρό μου ειναι σε άριστη κατάσταση...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρατήρηση... και ερώτηση(??)

ΟΚ κατάλαβα... ευχαριστώ πολύ!!!
Οταν λες καλά μονωμενους ακροδέκτες εννοείς περεταίρω απο το πλαστικό που τους περιβάλει; Στο πολύμετρό μου ειναι σε άριστη κατάσταση...

Εννοώ να μην είναι κομμένοι, με εκτεθιμένα μέρη του αγωγού πέραν από αυτό της "μύτης".
Με προσοχή και κάποιον με μια στεγνή σανίδα από κοντά (πλάκα κάνω). -bye-