Παράξενη Φάση..

Μηπως η μουσικη που ακους ειναι "ρηχη" και καποτε γινεται κουραστικη αντι να σου ανοιγει καινουργιους δρομους, στους κλεινει?Εδω μηπως χρειαζεσαι να ψαξεις καινουργιους δρομους?
Μηπως ακους πολυ μηχανημα αντι για λαιβ?
Μηπως το μηχανημα σου ειναι τελικα ανικανο να μεταφερει την ψυχη της μουσικης και φερνει μονο κουραστικους ηχους?
Η μπορει να ειναι κατι ψυχολογικο που σιγουρα θα περασει, το καλο παντα νικαει στο τελος.
Η μπορει να ειναι κατι σωματικο, μπορει να ειναι καποιος ενοχλητικος θορυβος απο ενα εξαεριστικο, ο θορυβος απο την κινηση στον δρομο, δινεις τοπο κεντρο Αθηνας, μονο αυτο........
Εγω ειχα το ιδιο προβλημα απο τοτε που γυρισα απο το Παρισι και το ταξιδι μου στα μεγαλα εκλησιαστικα οργανα, δεν ηθελα να ακουσω τιποτα για 2-3 μηνες. Με το που τελειωσε ο αυτοσχεδιασμος του Philippe Lefebvre ενα βραδυ 11 η ωρα στην Notre Dam και 75 ατομα καθομασταν μουδιασμενοι και κυριολεκτικα αφωνοι για μερικα λεπτα μεχρι να καταλαβουμε αυτο που ζησαμε για 1½ ωρα, εχασα και την ορεξη να ακουσω οτιδηποτε αλλη μουσικη και το μηχανημα μου αραχνασε για μερικους μηνες.

Attachments

• IMG_0150.jpg
    IMG_0150.jpg
    81.2 KB · Views: 14
Λίγη παρέα, κανένα ποτάκι και η διάθεση ξαναέρχεται.

Συμφωνώ και εγώ Δημήτρη...
Με καλή παρέα και κάνα ποτάκι:ADFADF1: βρίσκει το CD μόνο του τον δρόμο για το Player. Την επόμενη στιγμή θα ψάχνεις το επόμενο CD χωρίς να το έχεις καταλάβει!:ernaehrung004:

Και εγώ έτσι το ξεπέρασα!

Μου έχει τύχει αρκετές φορές.
Έτσι ξαφνικά stop όλα. Είναι όμως κάτι προσωρινό.
Μετά άπό μια - δύο ημέρες τσακώνω τον εαυτό μου να ξαναβάζει κάτι στο cd player...

Δημήτρη μιλάμε για μια συνηθισμένη περίπτωση που αν κάτσεις κιόλας να την αναλύσεις λίγο ή να σκεφθείς περισσότερο θα δεις αφενός οτι σου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν ίσως για μικρότερη διάρκεια, αφετέρου θα αντιληφθείς και την πραγματική αιτία για την οποία συμβαίνει το γεγονός.
Σαφώς και έχει συμβεί και σε μένα αρκετές φορές και αν θυμάμαι καλά το μεγαλύτερο διάστημα ήταν περίπου για ένα δίμηνο.Δεν υπάρχει λόγος να"κοσκινίζεις" κάτι που λογικά έχει συμβεί σε όλους και είναι ανθρώπινο και που σε τελική φάση έχει συγκεκριμένη διάρκεια ,διαφορετική ωστόσω για τον καθένα μας.

Εντάξει παιδιά.
Το ήξερα οτι θα βοηθούσατε και σας ευχαριστώ για τις συβουλές και τους καθησυχασμούς.

Δεν ήξερα οτι συμβαίνει συχνά και σε πολλούς,πολλώ δε μάλλον σε λάτρεις της Μουσικής.
Απλά με βρήκε πρωτάρη η φάση και πανικοβλήθηκα..

Ευχαριστώ σας ξανά !:grinning-smiley-043:operator:

Υ.Γ. Αντε να με δείτε και σύντομα στο "Now playing"..

Όταν κάτι έχει τόσο βαθιά θεμέλια όπως είναι η αγάπη ημών του Μουσικού forum για τη Μουσική (με τα διαφορετικά είδη της) δεν μπορεί να ξεριζωθεί τόσο εύκολα.
Η μουσική είναι κάτι σαν τροφή.
Μπορεί να μην έχεις ιδιαίτερη όρεξη να φας κάποια μέρα αλλά αργά ή γρήγορα θα επανέλθει η όρεξη και μάλιστα η απόλαυση θα είναι μεγαλύτερη.
Κατά καιρούς έχει συμβεί και σε μένα.

Δημήτρη ελπίζω ήδη να σου έχει περάσει αυτή η φάση και το post μου να είναι περιττό.

Παρολαυτά.....είχα πρόσφατα κι εγώ μία παρόμοια περίπτωση (η οποία στη δική μου όμως χρονική περίοδο είχε σχέση περισσότερο με το γεγονός ότι ήμουν άρρωστη και κουρασμένη παρά απλά μία άσχετη φάση)

Και αυτό που με πείραξε περισσότερο ήταν ότι ένιωθα ότι ακριβώς δεν μπορούσα (ενώ ήθελα) να απολάυσω με κανένα τρόπο κάτι το οποίο ήξερα νοητικά ότι αγαπούσα αλλά το μυαλό μου δεν ήταν σε κατάσταση να επεξεργαστεί με το συνηθισμένο (απολαυστικό) του τρόπο.

Και αυτό είναι και επώδυνο και τρομακτικό. Λες μήπως τα έχω χάσει μήπως ξεκούτιανα ήδη?

Συνήθως και η ζωή και ο εαυτός μας έχει τον τρόπο να μας ταρακουνάει ή για να καταλάβουμε ότι κάτι πάει στραβά ή ότι....τίποτα δεν πάει πουθενά οπότε να αλλαξουμε πορεία.

Είναι σίγουρο ότι θα απολάυσεις τη μουσική πάλι......απλά ίσως να χρειάζεται και κάποια ριζική αλλαγή ....κλίματος, ξεκούρασης, κανένα ταξιδάκι ή plain old sleep....

Για μένα ο ύπνος βοήθησε πάντως τον είχα στερηθεί πολύ......

Απάντηση: Re: Παράξενη Φάση..

Δημήτρη ελπίζω ήδη να σου έχει περάσει αυτή η φάση και το post μου να είναι περιττό.

Παρολαυτά.....είχα πρόσφατα κι εγώ μία παρόμοια περίπτωση (η οποία στη δική μου όμως χρονική περίοδο είχε σχέση περισσότερο με το γεγονός ότι ήμουν άρρωστη και κουρασμένη παρά απλά μία άσχετη φάση)

Και αυτό που με πείραξε περισσότερο ήταν ότι ένιωθα ότι ακριβώς δεν μπορούσα (ενώ ήθελα) να απολάυσω με κανένα τρόπο κάτι το οποίο ήξερα νοητικά ότι αγαπούσα αλλά το μυαλό μου δεν ήταν σε κατάσταση να επεξεργαστεί με το συνηθισμένο (απολαυστικό) του τρόπο.

Και αυτό είναι και επώδυνο και τρομακτικό. Λες μήπως τα έχω χάσει μήπως ξεκούτιανα ήδη?

Συνήθως και η ζωή και ο εαυτός μας έχει τον τρόπο να μας ταρακουνάει ή για να καταλάβουμε ότι κάτι πάει στραβά ή ότι....τίποτα δεν πάει πουθενά οπότε να αλλαξουμε πορεία.

Είναι σίγουρο ότι θα απολάυσεις τη μουσική πάλι......απλά ίσως να χρειάζεται και κάποια ριζική αλλαγή ....κλίματος, ξεκούρασης, κανένα ταξιδάκι ή plain old sleep....

Για μένα ο ύπνος βοήθησε πάντως τον είχα στερηθεί πολύ......

Σ ευχαριστώ Τατιάνα..
Οντως άρχισα να συνέρχομαι αρκετά.
Εριξα και ύπνους βαθείς για να λέμε και του γκαβού το δίκιο και σιγά σιγα το player άρχισε να ανάβει πάλι.
Μηχανικά ακόμα αλλά θα έρθει πιστεύω και η λυτρωτική μέθεξη και το συναίσθημα στο άκουσμα.

Τελικά αποδείχτηκε και με το δικό σου παρήγορο ποστ οτι δεν τα έχουμε χάσει και οτι είναι μια πλεον συνηθισμένη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας ασχέτως ερεθισμάτων και ψυχολογικής καταπόνησης.

Να μαστε καλά και να απολαμβάνουμε τις "αγάπες" μας !:ernaehrung004: