Παρεμβολές Remote Control

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Γειά σας
αγόρασα τη φθηνή τηλεόραση LG 32LB75 για να Μελετώ την αγαπημένη μου Ελεονώρα και να βλέπω τις αγαπημένες μου διαφημίσεις, μια χαρά για τα λεφτά της αλλά με το εξής πρόβλημα:

Όταν χρησιμοποιώ το τηλεχειριστήριο του Sanyo Z3 ή του Logitech ηχοσυστήματος, ή όποιο άλλο remote υπάρχει μέσα στο σπίτι, ανάβει η τηλεόραση. Μόνο όταν έιναι stand-by επηρεάζεται, αλλά ανάβει με το παραμικρό πάτημα σε κουμπί, ακόμα και όταν ανοίγω τη φωνή στο στέρεο.
Δοκίμασα και αλλαγή συχνότητας στο remote του προβολέα που έχει 2 κανάλια με εσωτερικό switchάκι, χωρίς αποτέλεσμα.

Έχετε να προτείνετε καμια λύση ή να με καθοδηγήσετε κάπου; :hmmmm:

Αυτό που αναφέρεις είναι πολύ περίεργο, και δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί συμβαίνει. Τα περισσότερα τηλεχειριστήρια λειτουργούν με υπέρυθρες, που περνάνε κωδικούς με παλμοσειρές. Κάθε χειριστήριο χρησιμοποιεί μια διεύθυνση, που είναι σίγουρα διαφορετική αν μιλάμε για τηλεόραση ή στερεοφωνικό.
Να μου έλεγες ότι με άλλο χειριστήριο τηλεόρασης ανοίγεις την LG, τότε να το δεχόμουνα. Αλλά με χειριστήρια από στερεοφωνικό και προβολέα; Ύποπτο :flipout:
Τι σημαίνει ότι το χειριστήριο του προβολέα αλλάζει κανάλι; Είναι RF; Σε αυτή την περίπτωση αδύνατο να ανοίγει την τηλεόραση σου.
Μήπως γίνεται κάποια πτώση τάσης όταν ανοίγεις άλλη συσκευή;
Εγώ θα δοκίμαζα το εξής: εντοπισμός του αισθητήρα της τηλεόρασης (που λαμβάνει τις εντολές) και μπλοκάρισμά του με κάτι (π.χ. ένα βιβλίο).
Εξακολουθεί να ανάβει η τηλεόραση με τα άλλα χειριστήρια; Με το δικό της;
Αν ναι (ανάβει με τα άλλα χωρίς να ανάβει με το δικό της) είναι άλλο το αίτιο.

Δοκιμάζοντας με καλυμένο τον αισθητήρα, δεν δέχεται εντολή από κανένα τηλεχειριστήριο, ούτε της TV ούτε των άλλων συσκευών. Καλή η σκέψη, αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζεται από πτώση τάσης ή κάτι τέτοιο.

Πάντως, αν όντως ανοίγει με άλλα τηλεκοντρόλ, άσχετα με την συσκευή (στερεοφωνικού, προβολέα, κλιματιστικού (δοκίμασες; ) ) έχει βλάβη...
Εγώ θα την έστελνα στο service. O ΙR δέκτης μάλλον δεν μπορεί να καταλάβει σωστά πια σήματα είναι για την τηλεόραση.
Με τα χειριστήρια που ανοίγει η τηλεόραση, παίζουν και άλλα πλήκτρα; Μενού, κανάλια, ένταση ήχου... Τι μάρκα είναι τα άλλα χειριστήρια; Είναι αυθεντικά, ή αντικατάστασης;

Τα αυθεντικά χειρηστήρια χρησιμοποιώ. Επηρεάζεται μόνο η τηλεόραση και μόνο από OFF (stand-by) ανάβει, αλλιώς δεν επηρεάζεται. Υπάρχει μια "τεχνολογία" που η LG ονομάζει Simp-Link, για να δουλεύουν οι διάφορες συσκευές με 1 remote control, φαντάζομαι αντίστοιχη με τεχνολογίες που έχουν και άλλες μάρκες, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι σχετικό με το φαινόμενο που σας έγραψα.
Πιστέυετε ότι είναι δυσλειτουργία σημαντική που θα αναγνωριστεί από το service ως βλάβη και αξίζει-σηκώνει, επισκευή ή αντικατάσταση;

Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στην LG Hellas, να ρωτήσεις;
Γενικά είναι πολύ εξυπηρετικοί σαν εταιρεία...
Πάντως, πρώτη φορά ακούω τέτοια περίπτωση... :blush: