Παρουσιάσεις και ύφος γραφής. Ποιά η άποψή σας;

Re: Απάντηση: Παρουσιάσεις και ύφος γραφής. Ποιά η άποψή σας;

Μπορει να συγκινηθώ με τον Δημοκηδή,να παρασυρθώ από τον Σπύρο,να δακρύσω με τον Λύμπε,να χαμογελάσω με τον Υπέρηχα και πάει λέγοντας,(για όλους !)

...σε πω εγώ....:fight:

Ποῦ νῦν οἱ πεπλασμένοι φίλοι;
ποῦ τὰ συμπόσια καὶ τὰ δεῖπνα;
ποῦ ὁ τῶν παρασίτων ἐσμὸς,
καὶ ὁ δι' ὅλης ἡμέρας ἐγχεόμενος ἄκρατος,
καὶ αἱ ποικίλαι τῶν μαγείρων τέχναι,
καὶ οἱ τῆς δυναστείας θεραπευταὶ,
οἱ πάντα πρὸς χάριν ποιοῦντες καὶ λέγοντες;

Νὺξ ἦν πάντα ἐκεῖνα καὶ ὄναρ,
καὶ ἡμέρας γενομένης ἠφανίσθη·
ἄνθη ἦν ἐαρινὰ,
καὶ παρελθόντος τοῦ ἔαρος ἅπαντα κατεμαράνθη·
σκιὰ ἦν,
καὶ παρέδραμε·
καρπὸς ἦν,
καὶ διελύθη·
πομφόλυγες ἦσαν,
καὶ διεῤῥάγησαν·
ἀράχνη ἦν,
καὶ διεσπάσθη.

∆ιὸ ταύτην τὴν πνευματικὴν ῥῆσιν ἐπᾴδομεν συνεχῶς ἐπιλέγοντες·
Ματαιότης ματαιοτήτων, καὶ πάντα ματαιότης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσιάσεις και ύφος γραφής. Ποιά η άποψή σας;

Αντε να στο κανω λιανα ,να μην εχεις αποριες...
μου βγαζει το ποιητικο απο μεσα μου και μου ερχετε να πληκτρολογησω.......
"του παππου μας το γαϊδουρι ,εβγαλε σπυρι στην μουρη!!!! "

κατανοητος τωρα?????:flipout::flipout::flipout:

Απολύτως.:a0210::flipout::grinning-smiley-043

Ποῦ νῦν οἱ πεπλασμένοι φίλοι;
ποῦ τὰ συμπόσια καὶ τὰ δεῖπνα;
ποῦ ὁ τῶν παρασίτων ἐσμὸς,
καὶ ὁ δι' ὅλης ἡμέρας ἐγχεόμενος ἄκρατος,
καὶ αἱ ποικίλαι τῶν μαγείρων τέχναι,
καὶ οἱ τῆς δυναστείας θεραπευταὶ,
οἱ πάντα πρὸς χάριν ποιοῦντες καὶ λέγοντες;

Νὺξ ἦν πάντα ἐκεῖνα καὶ ὄναρ,
καὶ ἡμέρας γενομένης ἠφανίσθη·
ἄνθη ἦν ἐαρινὰ,
καὶ παρελθόντος τοῦ ἔαρος ἅπαντα κατεμαράνθη·
σκιὰ ἦν,
καὶ παρέδραμε·
καρπὸς ἦν,
καὶ διελύθη·
πομφόλυγες ἦσαν,
καὶ διεῤῥάγησαν·
ἀράχνη ἦν,
καὶ διεσπάσθη.

∆ιὸ ταύτην τὴν πνευματικὴν ῥῆσιν ἐπᾴδομεν συνεχῶς ἐπιλέγοντες·
Ματαιότης ματαιοτήτων, καὶ πάντα ματαιότης.

Κλαίμε κάτι?
:music-smiley-005::music-smiley-005:

Ποιος ειναι ο Ευτρόπιος??:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Παρουσιάσεις και ύφος γραφής. Ποιά η άποψή σας;

...σε πω εγώ....:fight:

Βρε κεφάλα,χαμογελώ δεν σημαίνει χλευάζω !!:smash:

Χαμογελώ από ευφορία,από όμορφα συναισθήματα,από ταύτιση,από γλαφυρή ή παραστατική περιγραφή.
Ασε που μετά τόνισα ,πως όλα αυτά μπορεί να αντιστραφούν πάντα όμως με τους ίδιους ανθρώπους.

Αμέσως την παρεξήγηση..:drummer::award:

άστα αυτά και κάνε κανα αφιέρωμα....

εκείνοι οι α-μπα δεν βγάλαν κανα ανιβέρσαρυ κατιτίς?
πως τη βγάζουν?

Ωραίο θέμα για κουβέντα πράγματι.

Δεν υπάρχει θέμα στο τι είναι σωστό και τι λάθος. Προσωπικά θα γράψω τι μου αρέσει να διαβάζω και τι μου είναι λιγότερο αρεστό.

Λοιπόν μου αρέσει να υπάρχει προσωπική προσέγγιση του γραπτού – προσωπικά βιώματα .
Οι παραπομπές σε εγκυκλοπαιδικού τύπου απόψεις ευθέως ή αυτές που μοιάζουν με αυτές δεν μου λένε πολλά.

Το ίδιο θεωρώ και σε άλλα νήματα. Για παράδειγμα στο «Που πάει η χώρα» σπάνια διαβάζω copy – paste άρθρα-σεντόνια εφημερίδων κλπ. , ενώ πάντα διαβάζω τις προσωπικές θέσεις .

Απάντηση: Re: Παρουσιάσεις και ύφος γραφής. Ποιά η άποψή σας;

πως τη βγάζουν?

Κάτι κάμνουν..
Βγάλαν επετειακά όλα τα Βινύλιά τους (και τα 8 άλμπουμς τους),από τις αρχικές μήτρες και άλλα τέτοια χαϊεντάδικα καλούδια.
Λεφτά δεν υπάρχουν,πικαπ σοβαρό δεν υπάρχει στο σπίτι,άσε που τα έχω όλα από παλιά.

Βγάλαν και συλλεκτικές θήκες για iphone 3 & 4.

Περισσότερα εδώ : www.abbasite.com -bye-

Απάντηση: Re: Παρουσιάσεις και ύφος γραφής. Ποιά η άποψή σας;

πως τη βγάζουν?

Αϊντε και σ έφτιαξα πάλι.

Πάνε στο "Ενημέρωση/Νέες παραγωγές και κυκλοφορίες" και δες το θρεντι που άνοιξα..:drummer:

O τρόπος γραφής του καθενός μας, έχει λίγο πολύ κάνει και με το θέμα που θα παρουσιάσει
Ασφαλώς υπάρχουν στην παρέα φίλοι που όταν τους διαβάζω με εντυπωσιάζουν, σίγουρα κάποιοι τόχουνε περισσότερο από κάποιους όλους, όπως λέει ο supersonic είναι περισσότερο κατάθεση ψυχής μια παρουσίαση, πολύ δε περισσότερο μια έκθεση του γράφοντος προς όλους που θα τύχουν να διαβάσουν.
Η διαφορετικότητα των μελών συνθέτει ένα πάζλ όμορφο, ελκυστικό γεμάτο συναισθήματα και αγάπη!!

Last edited:
Εγώ πάντως γράφω (και θα συνεχίσω να γράφω) σαν περιπτεράς.. (που είμαι)...Τι να κάνουμε..αν ήμουν Πρύτανης θα έγραφα σαν Πρύτανης και πάει λέγοντας...
Αυτό με τα ωραία κείμενα δεν το καταλαβαίνω...τι να το κάνω το κείμενο αν δεν ακούσω τον δίσκο...Αν ήθελα κείμενα θα διάβαζα βιβλίο...Το κείμενο έχει σαν σκοπό την διάδοση του δίσκου που παρουσιάζεται....Ο δίσκος είναι ο αυτοσκοπός και όχι το κείμενο....Προσωπικά δεν μπαίνω ποτέ στην διαδικασία να σκεφτώ για το αν θα αρέσουν αυτά που γράφω... .Η προσπάθεια του καθενός εδώ μέσα έρχεται αυθόρμητα,βασιζόμενη στην αγάπη για την μουσική....Δεν είμαστε επαγγελματίες (οι περισσότεροι),ούτε έχουμε ανάγκη τον επαγγελματισμό σε αυτά που γράφουμε...Μια παρέα είμαστε που ανταλλάσσουμε απόψεις και που και που πίνουμε καμιά μπύρα μαζί...

ps..Αν θέλουμε κάτι παραπάνω από την ζωή μας,θα πρέπει να σπάσουμε την γυάλα που μας περιβάλει.....και τότε θα γίνουν όλα ανθρώπινα (που λέει και ο Τραμπακουλας:flipout:)

Last edited:
Re: Απάντηση: Παρουσιάσεις και ύφος γραφής. Ποιά η άποψή σας;

Aυτό πάντως απο τον Μιχάλη μέ μπέρδεψε: ''Τής Κάλλης βγαίνει ο ευαίσθητος εαυτός μου''..

Οχι δηλαδή οτι δεν έχουμε και ημείς μιά ''θηλυκή πλευρά'':flipout::flipout:

Μιχάλη νάσαι καλά αγορίνα..:a0210::2thumb22sup:

Εδώ είχε ο Κολοκοτρώνης είπαμε, εμείς θα ντραπούμε ;! :flipout:

Και λίγο πιο σοβαρά τώρα...

Για μένα δεν υφίσταται θέμα οφείλω όμως να αναφέρω κάτι που με ενόχλησε και μάλλον γράφτηκε λίγο βιαστικά.
Μεταξύ "βερμπαλισμού" και "φληναφημάτων" υπάρχει τεράστια απόσταση, θυμίζω μόνο ότι λίγο-πολύ το δεύτερο σημαίνει "ανοησίες". Μάλλον λοιπόν είναι αρκετά βαρύς χαρακτηρισμός και δεν περιγράφει ύφος γραφής αλλά περιεχόμενο.

Κατά τα άλλα, είναι σαν να συζητάμε αν προτιμάμε τη γραφή του Μπάροουζ ή του Προύστ. Νόμιζα ότι είναι αυτονόητο πως ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, αντανακλώντας έτσι το ποιος είναι, ποια είναι τα βιώματά του, η σχέση του με τη μουσική, η σχέση του με τους άλλους και τελικά η σχέση του με το λόγο και τη γραφή ως εργαλεία έκφρασης. Θεωρώ όμως ότι ο o-zone αφήνει κάποιες αιχμές όχι γύρω από την ποιότητα της γραφής αλλά γύρω από τον στόχο και αν πέφτω έξω ας με διαψεύσει. Δηλαδή θεωρεί ότι οι περιγραφές τύπου Προυστ, έχουν σκοπό τον (φθηνό) εντυπωσιασμό και την πρόκληση. Νομίζω ότι αυτό είναι καθαρά θέμα ανάγνωσης όχι τόσο του κάθε γραπτού, όσο "ανάγνωσης" του χαρακτήρα και της προσωπικότητας κάθε συμμετέχοντος. Ίσως εκεί χρειάζεται η παρουσία σε περισσότερα μουσικά τσιμπούσια...

Σαφώς και υπάρχουν παρουσιάσεις τις οποίες διαβάζοντας ένιωσα περιέργα είτε διότι δεν μπορούσα να εισπράξω το συναίσθημα του γράφοντος, είτε γιατί δεν κατάλαβα τίποτα (!), είτε γιατί τελικά δεν ήξερα αν πρέπει να πάρω τον δίσκο ή όχι.
Μετά σκέφτηκα ότι το πολύ-πολύ να έχω απολαύσει την παρουσίαση περισσότερο από τον δίσκο...

Αυτό που κάνει τις παρουσιάσεις εδώ να ξεχωρίζουν είναι το ιδιαίτερο ύφος τόσο των συντακτών τους, όσο και εκείνων που ανταποκρίνονται σε αυτές. Αυτό είναι που τις διαφοροποιεί και κατά τη γνώμη μου τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες.
Διαβάζω την παρουσίαση ενός έργου στη wikipedia και παίρνω τις βασικές πληροφορίες για αυτό. Δεν μου προκαλεί καμία απολύτως αίσθηση. Διαβάζω την αντίστοιχη παρουσίαση στο avclub και νιώθω την ανάγκη να εξερευνήσω το έργο, να δω τί συναισθήματα θα προκαλέσει σε εμένα, ποια από τις προτεινόμενες εκτελέσεις θα με συγκινήσει. Και αυτό είναι πιστεύω και το ζητούμενο.
Ορισμένοι από τους γράφοντες, (όπως οι Σπύρος Σούρλας, Δημοκηδής, Κάλλη Συνοδινού, Βrucknerian κ.α.), δεν κάνουν απλές παρουσιάσεις, αλλά "ξετυλίγουν πίνακες ζωγραφικής", προσεγγίζουν τα έργα και τους συνθέτες μ'έναν τρόπο εναλλακτικό και πρωτότυπο, καταθέτοντας σ' αυτές ένα κομμάτι απ' την ψυχή τους. Τους ευχαριστώ που μοιράζονται τις γνώσεις τους και τους θαυμάζω για το θάρρος και το ταλέντο τους.

Εάν είχαμε την δυνατότητα αντί να κάνουμε παρουσιάσεις εδώ να συναντιόμαστε όλοι μαζί και να κάνουμε ακροάσεις τότε θα βλέπατε πόσο πιο απλά είναι τα πράγματα, αλλά ίσως και να καταλαβαίνατε αυτό που χρόνια τώρα έχω υποψιασθεί.
Η μουσική είναι ζωντανός οργανισμός.
Αν υποθετικά ένα έργο είναι κατά 99% ο δημιουργός του τότε το 1% είναι ο αποδέκτης. Αν σκεφτούμε ότι αυτό το 1% μπορεί να είναι χιλιάδες ακροατές τότε δεν μιλάμε για μικρό ποσοστό.

Έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα
Πριν από δύο εβδομάδες ο Λύμπε έπαιξε στον Labfm τους fire on fire.Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως το κομμάτι αρχικά δεν μου είπε κάτι και κατά την διάρκεια που έπαιζε σχεδόν το αγνοούσα. Αυτό που τελικά με τράβηξε να το ακούσω πάλι ήταν η αντίδραση του Λύμπε λίγο πριν το φινάλε του κομματιού στο σημείο που οι φωνές ανεβαίνουν. Συνέβη λοιπόν κάτι εξαιρετικά απλό. Η παθιασμένη αντίδραση του αποδέκτη Λύμπε στο συγκεκριμένο σημείο έτυχε την δεδομένη χρονική στιγμή να με ξυπνήσει από τον λήθαργο.
Αν δεν υπήρχε ποτέ ή αν εγώ δεν την είχα δει πολύ απλά δεν θα άκουγα πάλι το κομμάτι ή μπορεί να το άκουγα μετά από μήνες ή μπορεί ακόμα και να μου άρεσε τελικά αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους.
Το σημαντικό στην ιστορία είναι ότι η αντίδραση του αποδέκτη έχει υπάρξει, έχει καταγραφεί, και αυτό είναι ανεξάρτητο με το αν εγώ κατάφερα να συντονιστώ ή όχι με αυτήν.

Οπότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Όσο πιο παθιασμένη είναι μια παρουσίαση τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να συντονιστούμε με αυτήν. Και επειδή αυτό μπορεί να συμβεί μία στις δέκα καλό θα είναι και οι δέκα παρουσιάσεις να είναι παθιασμένες και ιδιαίτερες.
Και αυτό το λέω και το εννοώ, δεδομένου ότι εδώ μέσα κανείς δεν γράφει για την πλάκα του.! Όλοι έχουμε πάθος με την μουσική και μάλλον θα δυσκολευόμασταν πολύ να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς αυτήν.

Αυτό που τελικά με τράβηξε να το ακούσω πάλι ήταν η αντίδραση του Λύμπε λίγο πριν το φινάλε του κομματιού στο σημείο που οι φωνές ανεβαίνουν. Συνέβη λοιπόν κάτι εξαιρετικά απλό. Η παθιασμένη αντίδραση του αποδέκτη Λύμπε στο συγκεκριμένο σημείο έτυχε την δεδομένη χρονική στιγμή να με ξυπνήσει από τον λήθαργο.

Thanks awfully old chap

Keith-Moon.jpg

:grinning-smiley-043 :ernaehrung004: