Παρτε το Homecinema στα χερια σας!

22 June 2006
35,305
NEO HRAKLEIO
Εδώ κι αρκετό καιρο , προσπαθώ, χωρίς μεγάλη επιτυχία
να καταφέρω να χειριστώ εξολοκλήρου το home cinema
, που αποτελείται από αρκετές συσκευές (ps3 - xbox360 - wii, δορυφορικός δεκτης με recorder - dvd recorder - AVενισχυτής - HTPC και TV Pioneer + JVC projector )

Φυσικά , όλες αυτές τελικά είναι σχεδόν αδύνατον να λειτουργήσουν ενιαία , μιας και έχουν διαφορετική τεχνολογία ( IR - bluetooth κλπ).

Προς το παρόν , βγαίνουν εκτος όλες οι bluetooth συσκευές (xbox360 - ps3) και προσπαθώ να λειτουργήσω τις υπόλοιπες.
O στόχος είναι μια απλή, αλλα και αισθητικά κομψή λύση , για να τα καταφέρνουν και οι υπόλοιποι χωρις να είμαι εγώ πάντα παρόν.
Μέχρι τώρα, δεν τα είχα καταφέρει, μιας και τα περισσότερα πολύ-χειριστήρια δεν μπορούσαν να "δουν" όλες τις συσκευές και δεν ήταν ούτε αισθητικά ωραίες λύσεις , αλλα ούτε κι εύκολες για τους υπολοιπους που θα χειρίζονταν το σύστημα.

Έτσι λοιπόν, μιας και έχω το ipad2, είπα να δοκιμάσω με κάποιο συνδυασμό hardware - software , για έλεγχο των συσκευών , αλλα και χειρισμό του htpc, που αποτελεί τη καρδια του συστήματος.

Η λύση που κατέληξα τελικά όσον αφορα το hardware, είναι to Unityremote της GEAR4 για τον έλεγχο των συσκευών , και το xbmc commander για τον έλεγχο του HTPC με εγκατεστημένο το XBMC.

http://itunes.apple.com/gb/app/unity-remote/id378087068?mt=8

http://www.xbmc-commander.com/

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Aς ξεκινήσω από το unityremote…
Πολύ όμορφη και απλή συσκευή, λειτουργεί με 3 μπαταριες , και παίρνει σήμα bluetoth από το iphone - ipad , το μετατρέπει σε IR και με τους 5 πομπούς που έχει περιμετρικά, το στέλνει στις συσκευές.
Στην αρχή χρειζεται να το κάνουμε pair με το ipad και αναγνωρίζεται αυτόματα αν βρισκόμαστε σε ακτίνα 10 μέτρων περίπου.
Αν φύγουμε ή κλεσουμε το ipad, μετά από λίγο mpainei σε standby και αν ξαναρθουμε ξυπνάει.
Κλείνει οριστικά , αν φύγουμε ή κλείσουμε το ipad για πάνω από 2 ώρες.
Αν θέλουμε μπορούμε α το ελεχουμε και από άλλη ios συσκευή, όχι ταυτόχρονα, αφού to ios δεν επιτρέπει τη διαμοίραση του bluetooth se 2 συσκευές ταυτόχρονα.

Διαλεξα το συγκεκριμένο, γιατί δε χρειάζεται έξτρα εξοπλισμό πάνω στο ipad, και γιατί έχει πολύ ωραιο software.
Δυστυχώς όμως, to software , αν και ανβαθμιστηκε πρόσφατα, έχει αρκετά bugs , και πολλές φοράει κολλάει.
Έχασα καμποσες φορές τα δεδομένα που του είχα περάσει, αλλα ευτυχώς , μπορείς να το συγχρονίσεις και με το iphone , ώστε να έχεις backup.
Σώζει επίσης τα αρχεία του και μέσω του itunes.

H βάση δεδομένων που έχει , δε φαίνεται και πολύ μεγάλη, εμενα δε κατάφερε να βρει και πολλες συσκευές, και οπου βρήκε, είχε πολλές λειτουργιες λάθος.
Οποτε προτίμησα να το στήσω από την αρχή για κάθε συσκευή και να κάνω learn όλες τις εντολές!
Δε συστήνεται για νευρικούς και ανυπόμονους λοιπόν …

Το πρόγραμμα είναι αρκετά εύχρηστο και όμορφο.
Σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις οποιο μηχάνημα έχει IR kai να φτιάξεις τις δικες σου μακροεντολές (actions τις λέει το ίδιο).
Έχει χρωματική επιλογή για κάθε εντολή, έτσι ώστε να ξεχωρίζεις γρήγορα αν θες, ποια συσκευή έχει ποια εντολή).
Έχει επίσης τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου layout ή να ξεκινήσεις με κάποιο έτοιμο.
Εγώ φυσικά έκανα το πρώτο.
Μπορείς ακόμη και εικόνες να βάλεις για κάθε κουμπί, πράγμα πολύ εξυπηρετικό ….

Είναι λίγο στρυφνό όσον αφορα τη διαδικασία learning, θέλει να είσαι πολύ κοντα στο δεκτη και να στοχεύεις ακριβώς.
Αρκετές φορές , ενώ ανέφερε επιτυχή συμδυασμο, αυτός να μην ανταποκρίνεται και να απαιτείται εκ νέου λεαρνινγ…
To πρόγραμμα είναι γρηγορο, αλλα έχει μάλλον αρκετές απαιτήσεις σε μνήμη, και καμποσες φορές κόλλησε, με αποτελεσμανα χάσω τα δεδομένα που είχα πέρασε…
Μέχρι να βρω ότι μπορεί να αποθηκεύσει στο itunes τα δεδομένα , μου βγήκε λίγο η πιστη!

Συνεχιζεται...

Attachments

• 2068-1_unitys_main_screen.jpg
    2068-1_unitys_main_screen.jpg
    6.5 KB · Views: 614
  • 3241-gear4_pg467_unity_ipad_pd.jpg
    3241-gear4_pg467_unity_ipad_pd.jpg
    77.1 KB · Views: 614
  • mzl.bmaxumnj.480x480-75.jpg
    mzl.bmaxumnj.480x480-75.jpg
    107.3 KB · Views: 614
  • mzl.uncniach.480x480-75.jpg
    mzl.uncniach.480x480-75.jpg
    60.8 KB · Views: 614
Στo unityremote , πρωτα εβαλα ολες (σχεδον) τις συσκευες και μετα εκανα καποια δικα μου actions.
Πρωτα πχ. εφτιαξα ενα action ,WatchTv που στην ουσια ανοιγει απλα τη τηλεοραση και μετα μπορεις να τη χειριστεις απο το ipad.
Mετα, εφτιαξα ενα action με ονομα Watch Sat (δορυφορικη TV) , που ανοιγει τη τηλεοραση, τον ενισχυτη (που πανε ολες οι πηγες) και τον δορυφορικο δεκτη.
Επιλεγει επισης τη σωστη εισοδο στον ενισχτυη - τηλεοραση (πραγμα που παντα μπερδευει τη γυναικα μου) και σου εμφανιζει ενα μενου
με τις βασικες λειτουργιες (volume up-down , channel up-down κλπ).
Aν θες πιο προχωρημενες λειτουργιες , μπορεις παντα να πας στη καθε συσκευη που εχει πληρης λειτουργικοτητα .

Ενα αλλο action , παρομοιο, Watc HTPC ανοιγει τη τηλεοραση-ενισχυτη-htpc κι επιλεγει επισης τι σωστες εισοδους.
ΞΕρει ποτε ειναι ανοιχτη μια συσκευη και ετσι μπορεις να παιρνας ευκολα απο ενα action σε αλλο (πχ απο Watch sat --> Watch HTPC ) χωρις να μπερδευεται και να ανοιγοκλεινει συσκευες.

Μπορεις επισης ν ανοιγεις και να κλεινεις κατα βουληση ολες ή μια-μια τις συσκευες.

Πολυ χρησιμο επισης, οτι μπορεις να βαλεις οποια φωτο θελεις σε καθε κουμπι (εδω κολλαει πολλες φορες το προγραμμα) .

Δειτε πχ εδω....
attachment.php

Και μερικες ακομη ...

Action
attachment.php

Συσκευες
attachment.php

attachment.php

Συνεχιζεται ....

Attachments

• IMG_0086.jpg
    IMG_0086.jpg
    86.4 KB · Views: 576
  • IMG_0085.jpg
    IMG_0085.jpg
    84.3 KB · Views: 606
  • IMG_0088.jpg
    IMG_0088.jpg
    82.4 KB · Views: 606
  • action1.jpg
    action1.jpg
    79.7 KB · Views: 607
Last edited:
Όντως φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον αλλα το γεγονος ότι θα δώσω 100 και κατα πολύ μεγάλη πιθανότητα θα μου σπάσει τα νευρα και θα χάσω χρόνο να ασχοληθώ μαζί του είναι μείον. Η αληθεια είναι ότι με το που πηρα το iPad μου μπήκε η ιδέα για ενα πολυτηλεχειριστηριο αλλά επειδή είμαι κακομαθημενος από τη σειρα harmony περίμενα κάτι παραπλήσιο σε χρηστικότητα