ΠΑΣΧΑ 07 THE SINGLES vol1

19 June 2006
8,661
1. NOISETTES - speedhorn
Aπίστευτο κομμάτι ,από τα καλύτερα της χρονιάς, το οφείλουμε στην απάντηση του νησιού στους yeah yeah yeahs.
H φωνή της κυρίας ,οι άρρωστοι από πίσω και οι στίχοι, με αναγκάζουν να τσιτώνω. Ύμνος.

2. ΜY BRIGHTEST DIAMOND - magic rabbit
Έγραψα και πριν για αυτή την κυκλοφορία. Εξαιρετικό πρώτο δείγμα που υπόσχεται καλύτερη συνέχεια.

3. ΜY BURNING PARIS - Building my own coffin
Αυτή η μαγική αναλογική λούπα στη μελωδία του με στέλνει. Το έχω λιώσει.
Και όχι μόνο εγώ. Νούτση είχες δίκιο. Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο,το πρωί, το βράδυ, παντού και πάντα. Thanks.

4. THE SUN - justice
Δεν τους ξέρει η μάνα τους. Κρίμα. Αλλά ίσως και καλύτερα. ¨Αριστο δείγμα σύγχρονης ροκ δημιουργίας. Ευφυέστατοι. Το κομμάτι μου κόλλησε όπως και ολόκληρο το άλμπουμ.

5. ΤΗΕ ΗΟRRORS - count in fives
Garage riffs, gothic αισθητική, αστεία άρρωστοι στίχοι, b movies θεματολογία.
Οι Cramps συναντούν τους Fuzztones και όλοι μαζί το Punk.
To ΝΜΕ σπρώχνει τρελά, πουλάνε και τα shows τους είναι sold out.
Χιτάρα τρελή. Μακρία από μη μυημένους.

6. MY SLEEPING KARMA - 23 ENIGMA
Ψυχεδελική προσέγγιση με βλέμα καρφωμένο στην Ανατολή.
Κεριά, λιβάνια, μαντζούνια. Ινστρουμένταλ ταξείδια και εξωτικές μυρωδιές.

7. SEAFOOD - Last outpost
Κιθαριστικός ύμνος μέσα από ένα εξαιρετικό άλμπουμ. Δυναμώνουμε το volume και παρακαλάμε την cookin vinyl να υπογράφει τέτοια σχήματα.
Τη όμορφη που είναι η απλότητα κάποιες φορές.
Εάν τους πρόσεχαν λίγο ,ίσως μιλάγαμε για το αντίπαλο δέος των Placebo.
Πιο γυμνό (χωρίς μπιμπλίκια) και πιο καθαρό.

8. MAGNETA LANE - 22
Η απάντηση στις Sleater Kinney έρχεται από τις παραπάνω κυρίες. Εξαιρετικό άλμπουμ με πιο έντονα δραματικά στοιχεία και punk προσέγγιση.
Το κομμάτι δεν ακουμπιέται. Από τα καλύτερα που άκουσα φέτος.

9. SPENCER DICKINSON - Thats a drag.
Ηλεκτρικός blues αγιασμός από τον Jon Spencer και τους αδερφούς Dickinson. Kλασικές μέθοδοι αλλά με τρομερή ενέργεια που νομίζεις πως θα λιώσουν τα ηχεία. Δεν προσθέτουν τίποτα αλλά είναι απίστευτα διασκεδαστικοί. Σούπερ.

10. B. MAGO - Gulpempe
Τούρκικη ψυχεδέλεια της δεκαετίας του '60. Slow rock αμανές από έναν τύπο που κάνει sold out συναυλίες στην ιαπωνία. Έχει τρελή δισκογραφία ,η οποία θέλει ψάξιμο και διάλεγμα. Το κομμάτι ,μόλις περάσει το πρώτο σοκ της γλώσσας, λειτουργεί άψογα.
Ο φίλος ο Νίκος με προμηθεύει με τέτοιες παρανοίκές κυκλοφορίες και θα σας κρατάω ενήμερους.

Το VOL 2 soon.

1. NOISETTES - speedhorn
Aπίστευτο κομμάτι ,από τα καλύτερα της χρονιάς, το οφείλουμε στην απάντηση του νησιού στους yeah yeah yeahs.
H φωνή της κυρίας ,οι άρρωστοι από πίσω και οι στίχοι, με αναγκάζουν να τσιτώνω. Ύμνος.
ΟΛΟΙ άρρωστοι είναι σ' αυτό το τρίο του παραλόγου..

Η τύπισσα είναι ποστ-πανκ-καρικατούρα (μαύρη κι όλας) και οι άλλοι δύο ατάλαντοι.Για τα τραγούδια τους ..Ας μη μιλήσω καλύτερα. Ισως το νησί να στην έδωσε έτσι διαφορετικά..

Εγώ που τους έζησα liv μόνο νερό δσεν τους πέταξα γιατί απλόυστατα δεν είχα.

Πού τους είδα? Φυσικά στο Μόναχο. Αυτοί άνοιξαν την συναυλία των Muse.μας εκνεύρισαν τους περισσότερους αφάνταστα !!!

Anyway δεν επιμένω, κάτι σου έκανε κλικ στην χρονική δεδομένη στιγμή..-bye-

Τα δείγματα 30 δευτερολέπτων του allmusic γιά όλα πλην των Νο 3 και 10 , μου έδειξαν ότι θα μπορούσα να ακούσω πιό εκτεταμένα τα : My Sleeping Karma και Spencer Dickinson . 2 στα 8 . Kάτι είναι και αυτό .-bye-